barbucha Ja bych prave rada zkusila neco z toho noveho.... ale jsou toho mraky, jak pises, takze proto bych rada nejake doporuceni...
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
nolita Já mám tento žánrl tak ráda, že tomu asi leccos prominu :)
barbucha Tak 1984 je fakt klasika, ale třeba 451 stupňů Fahrenheita mě nebavilo tolik, jako ty nové :) Brave New World neznám, takže díky za tip :)
nonemy mě nebavil Brave New World, už mi to přišlo nějak starý, narozdíl od třeba toho 1984
viktorka_od splavu nonemy Cit slečny Smilly pro sníh mě přesně v těch 19 hrozně nadchnul, loni už trochu míň (a film vůbec!!). V devatenácti jsem asi nějak líp zvládala ty nekonečný popisy ledovců, ledoborců a arktickýho výzkumu... ale furt dobrý. A druhá dobrá od Hoega je Susanin efekt, po několika, který nezklamaly nenadchly, to zas bylo moc dobrý čtení.
nellielovett Ta Komturova smrt reálně začíná snad na dvoustý stránce, mě braly hrozný mory z toho! Nejsem na to u Murakaiho zvyklá. Ale pak dobrý.
nonemy jasne, chapu:) ja to mam prave jen tak na obmenu, zkusit neco jineho, takze prave hledam neco, co je fakt dobre...
nolita jeste muzu doporucit Vypraveni od Ursuly Le Guin. Krasna dystopie.
711990 díky
nolita Já bych se tak opatrně pokusila doporučit Město uprostřed noci od Charlie Jane Anderson, je to sci-fi s dystopickými prvky, YA podle mě rozhodně ne, dočetla jsem to zrovna před pár dny a líbilo se mi to fakt hodně. Ale raději ještě dodám, že to je hodně takový snový/na tripu, není to moc řekněme typickej reprezentant žánru, autorka si celkem ujíždí na vlnách podivna bych tak řekla... :) Ale pokud to člověku neva tu nerdskou podivnost přijmout, tak to dokáže úplně pohltit.
díky všem, vylosovala jsme si z toho zatím tu dívku na klíček a pak by se mi líbilo i to vyprávění, pokud na to někde narazím.... uvidím, jak se mi to bude líbit, myslím, ten žánr jako takový, není to úplně můj šálek kávy, ale chci to zkusit, tak nevím, co z toho bude :-)), a podle toho když tak kouknu ještě na něco...
Mně se moc líbil jak ten Fahrenheit, tak i Brave New World - ale fakt je, že jsem to četla zamlada (kdy to bylo skoro nový
). Možná Fahrenheit i víc, jak mi to bylo blízký vzhledem k tomu námětu... hrozná představa!
Z tý klasiky ještě Den trifidů potom, ale to je už spíš scifi.
Všechny jsou samozřejmě poplatný době vzniku, takže místy už působí i tak nějak naivně, no. Ale Bradbury měl aspoň dobrej styl (možná lepší v Marťanský kronice), dokáže tu atmosféru super.
já si u těch ya fantasy čistim hlavu, líbil se moc třeba Kostičas a pokračování (ale kolega z toho zvracel a přišlo mu to nudný)
Zrovna ten zmiňovaný Naslouchač je podle mě celkem YA.
nonemy Naslouchac je fajn, takova oddychovka, treti dil ma vyjit kdy se vi?
Na toho Howeyho se mrknu, pry maj podle te prvni tocit film. Dik.
Ted ctu The Dog Stars od Peter Heller, taky dystopicky, trosku poeticky jakovy napsany. Nevim jestli to vyslo v CZ, mam nemeckou kopii, tak nemecky urcite. (NJ se jmenuje Das Ende der Sterne wie Big Hig sie kannte, coz se mi teda libi vic)
0zero7 ma vyjít až 12.6. Na Howeyho určitě mrkni, je to skvělý, nedivím se, ze to chtějí zfilmovat.
0zero7 tak našla jsem, vyšla cesky: Psi hvězdy
nonemy Necetla jsem, ale pred casem koupila asi za 30 korun v Levnych knihach, dalsi poklad koukam...
nonemy aha, ja se ani nedivala, jsem na zacatku celkem zatim (protoze jsem nemozna a ctu 4 knizky zaraz), ale zajimavy to je... (Psi Hvezdy)
Jos kterou?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.