Ounz Já jsem to četla a přesně jsem si tu stěžovala na stejnou věc :) Nakonec jsem to přelouskala, ale měla jsem pocit, že už se trochu opakuje, některé motivy mi byly povědomé z jiných jeho knih... ale celkově ok a dobře se to četlo. Až na to písmo teda :)
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
moonlight tak já si na to koupim lupu ![]()
Dostala jsem od Rowlingové "Neklidná krev" a má to asi 1000 stránek, vůbec se to nedá pohodlně držet a číst. Proč píše čím dál tlustší knížky?
Ounz Třeba
Ale myslím, že si na to písmo zvykneš nakonec. Ale úplně si pamatuju ten první pohled, jak se mi do toho nechtělo.
Ounz do blizka nastesti vidim, takze si ani nepamatuju, ze to melo nejak mala pismenka :) Jinak je to klasicky Murakami, jen si pamatuju, ze jedna ta zapletka mi prisla, ze byla uplne zbytecna, ze to ve vysledku k nicemu nevedlo (ale mozna, ze jsem to spatne pochopila)
moonlight
nakonec jsem si vytáhla psí park (tam jsou písmena větší) ale hned pak to zkusim..
Ounz Psí park od Sofi Oksanen? Tema závažný, ale četlo se mi to moc dobre.
Ja se pustila taky do bichle - Vzpomínky na úhoře a čtu většinou na břiše zapřená o lokty. Zada asi úpí, ale je to vzdálenost, kdy nepotrebuju brýle (do dálky). :)
Čtenář těžký život má :)
eM jj ten..je to blastně docela aktuální..
vzpomínky na úhoře mám ve frontě :) právě jsem vybrala něco tenšího..
Dostala jsem od Rowlingové "Neklidná krev" a má to asi 1000 stránek, vůbec se to nedá pohodlně držet a číst. Proč píše čím dál tlustší knížky?
Nejen ona, čím dál tlustší knížky má hodně spisovatelů a obvykle to není k lepšímu.
IMHO u detektivek mi to přijde pekelné asi nejvíc.
Ignis Je to pekelná věc, navíc mě to nutí dělat redaktora a v duchu škrtat a škrtat
.
stes Hlavně já jsem si ty bažiny představovala jak někde na Floridě, ze stromů visící chomáče mechu/ lišejníků, zelené přítmí, atd. A takové to tam asi uplně není. A ta oniha se dobře četla a celé to bylo zajímavé.
Teđ jsem zjistila, že je i film.
stes jo, ale myslim podle recenzi, ze to ve filnu nefunguje, protoze se to snazi jen popsat pribeh, ten ale v te knize neni nejdulezitejsi
baltik mně prisly kladné, ale napred samozřejmě prectu
stes Jo, vím, ale potřebovala jsem něco na čtení
a teď už ani nemám potřebu ho vidět.
Ctu Rozpuleny dum od Horackove a moc se mi to libi, ale ja mam rodinne pribehy rada.
A mam ve fronte Dobre matky, ma to byt o italske mafii a podle prolistovani mezi regaly to vypada slibne. Se tesim.
Ounz dočetla jsem ty úhoře a jsem z toho taková rozpolcená. První třetinu jsem měla pocit, že se to tak divně vleče, druhou třetinu to nabralo spád a ta v té poslední se mi stávalo, že jsem přeskakovala odstavce, abych rychleji věděla, jak to bude dál. AC píše dobře, ty japonské reálie jsou hezky vykresleny, nic povrchního, jen ten konec byl takový zamotaný a trochu jsem se v tom ztrácela. Ale dobrý to bylo.
Tak ja po delsi dobe zas neco aktualniho. Precetla jsem Vnucku od Bernharda Schlinka a muzu doprucit. Prolina se tam problematika Zapadniho a Vychodniho Nemecka a pak tema neonacisticke komunity. Srovnani ci spis nesrovnani se s vlastni minulosti. Knizka je takova pomala, dialogova a vlastne smutna ale tak nejak krasne. Dej prozrazovat nechci, je v anotaci. Po doslovu se mi navic i trochu otocil pohled na hlavniho hrdinu. Krasna kniha
bram díky za recenzi, já se k tomu ještě nedostala, zasekla jsem se na Psím parku od Oksanen. Každopádně si to přečtu a jsem zvédavá!
Jos četlas i něco jinýho od Schlinka? Já zatím jen předčítače (v nj jako vůbec první knihu v nj v rámci výuky ) a ten na mě udělal docela dojem...ještě mám ve frontě jednu..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025