Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Online Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 21. července 2026 18:31

continuity Prameny nejsou horor. Jen marnost a beznaděj.

Ignis f. bylo pro mne asi strop. Vonu zkoušet neplánuju.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 21. července 2026 18:47

continuity Horory nečtu, detektivky jo, ale ne drastické, Prameny to splňují, já myslím, že budeš spokojená! :-)

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 21. července 2026 18:48

Sweet Potatoúplně pro mne

Já si vybírám pozitivní literaturu, se silnými hrdiny, kteří hravě překonají všechny nástrahy. Na marnost a beznaděj si dnes stačí otevřít noviny. 

Online Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 21. července 2026 19:05

continuity Jo! A padouch musí být po zásluze potrestán! 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. července 2026 20:09
Reakce na continuity:

Já si vybírám pozitivní literaturu, se silnými hrdiny, kteří hravě překonají všechny nástrahy. Na marnost a beznaděj si dnes stačí otevřít noviny. 

​Seš můj člověk!

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 21. července 2026 20:26

DruIdej nějaké tipy, ja v té běžné aktuální beletrii fakt složitě hledám něco v tomto smyslu, pozitivního a zároveň ne úplně blbého. Naposledy mne hodně bavila trilogie století od Folleta. 

Mne ani nevadí tragický konec postavy, když je to se ctí, ale otravuji mne ti sebespytujici hrdinové motajici se v kruhu. Třeba Slepá mapa byla dobrá až po Anežku. Jako dočetla jsem to, ale s velkým sebezapřením a když už, tak bych přijala jiný konec. 

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 21. července 2026 20:50

Tak mi letosni favoriti za prvni pulrok:

Herman Diaz: Rust

Martin Macinnes: Povzneseni

Yeal van der Wouden: Zatisi

Patric Gagne: Sociopatka

Anna Gablerova: nepisu to pro nikoho, jen pro sebe

Chiara Valerio: Kdo mluvi a kdo mlci

Rebecca Makkiova: Ohromni optimisti

Chloe Daltonova: Zajic a ja

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. července 2026 20:59

Sweet Potato ja ted precetla Ducha Pankrace a na Vonu se asi chystam, s nejakym odstupem. Jsou to depky, i kdyz mi tam kapicku vadil ten lehce patos. Pak jsem cetla Zlou babicku a to bylo bez vyhrad. Moc povedena zalezitost. 

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 21. července 2026 21:26

vanilka To je zajímavý s tím Torčíkem. Já ho úplně hltala. Možná je to generační (to nemyslím nijak hanlivě).

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 21. července 2026 21:29
Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 21. července 2026 22:36

Araneldíky!

Online Jitka77
1938 příspěvků moje polička 21. července 2026 22:42

Přečetla jsem Pomalost a z těch přeložených Kunderových románů bych asi doporučila spíš Slavnost bezvýznamnosti, ještě víc ale vrátit se ke Knize smíchu a zapomnění nebo Nesmrtelnosti. Celkově mě okouzlení jeho intelektem přechází. Bývala to veliká láska.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 21. července 2026 23:43

vanilka tyjo, máme stejný vkus! Blízké a Staré odrůdy jsem teď taky četla a moc se líbily, Torčíka jsem rozečetla před pár týdny a taky musela odložit, to se fakt nedalo

Naprosto unešená jsem byla ze Zajíc a já. Je to něco úplně jiného než obvykle čtu a teď ji pořád někomu doporučuju. 

Teď čtu Hody od Brázdové a je to zatím velmi lyrické, komorní a hodně se mi to líbí graficky. Záměrně jsem nečetla žádné recenze, jsem zvědavá, jak se to rozplete.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 22. července 2026 07:55

Díky všem za tipy, všechno co jde půjčit online si odkládám! :-)

Já teď naopak doháním knihy, co k sehnání online nejsou a naopak na doporučení členek mého japonského knižního klubu.

Za poslední tři týdny jsem přečetla Sláma a hedvábí, vzpomínky vesnických Japonců na život před válkou, Hluboká řeka, takový lehce filosofický román o budhismu a křesťanství a teď čtu Sestry Makiokovy, které si mě úplně omotaly, přitom je to tlustá bichle, žádný dramatický děj (většinu děje se snaží provdat nejmladší sestru), většinu času se mluví o zvycích a kimonech jen úplně nenápadně pozorujete postupný úpadek kdysi bohaté a vážené rodiny....a normálně jsem se přistihla, jak se těším domů, až si budu číst. 

Jo a taky Adresát neznámý, což je tedy upřímně spíš povídka, než kniha, ale moc povedená!

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 22. července 2026 09:50

Vy řadíte Vonu nezi horory? Jinak prameny jsou parádní detektivka, myslim, že ts by mojla mít úspěch i v zahraničí..

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 22. července 2026 09:54

Ounz v Luxoru je každopádně v sekci horory. 

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 22. července 2026 09:58

continuity faakt? No tak uvidíme, já jsem někde za třetinou..jako pravda, některý věci mě překvapily a to se to zjevně teprv rozjíždí..

Offline olte
755 příspěvků moje polička 22. července 2026 11:51

GarfieSestry Makiokovy jsem četla strašně dávno, rodiče ji měli v knihovně a je skvělá... a přesně jak píšeš, děj jen tak pomalu plyne, řeší se vdavky a kimona

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. července 2026 13:15

Garfie adresat je uzasny jako divadlo, ve Viole. Duo Hartl Dvorak ❤️❤️. Ten konec me dostal

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 22. července 2026 13:58

olte Já bych ji asi chtěla mít doma, vlastně vůbec nechápu, čím si mě tak získala, ale přistihuju se, že když nečtu, tak mi ty sestry normálně chybí!

Jos To bych chtěla vidět! Konec je geniální, zajímalo by mě jak to celé působilo na scéně.