Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 06. května 2022 23:36

Muslik Hele zrovna v tom Akku vyrostl Jordan Haj a hrozně to pomlouvá, ale hrozně o tom mluví:-D 

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 06. května 2022 23:42

Muslik Akko je už taky v itinerari. A prý na se severu jsou i zajímavá přírodní mista

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. května 2022 08:06

Karja Na tohle se musim zeptat kluku v praci. Jsou to dva palestinsti muslimove, ale v exilu (dokonce nezavisle ze stejny vesnice pry). jeden ma rodinu v Jordansku. Jestli jako pro ne nemame zadnou cenu . Se mi budou urcite hrozne smat, tak reknu, ze to vim od kamaradky . Jinak kdyz si tak vzpomninam, tak znam dalsi dva, co delaji muj obor a jsou tady. Jeden teda uz nejak dlouho uvizl v Gaze, kde si stavel barak a prisel covid a tak. 

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 07. května 2022 08:20

JosJj, jenže on mluvil o té teroristické organizaci, tihle asi budou v pohodě:-D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. května 2022 08:58

Som vedela preco nechcem letiet nizkonakladovkou. Mesiac pred odletom nam zmenili nielen cas odletu (z obeda na siestu rano) ale aj dni! (O den skor obidva lety) Ubytko zabezpecene, obsadene. Taka som nas.ana, ze to tu musim vyventilovat. Nic ine tam samozrejme nelieta, inak by som im to zrusila hned. Kua. 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:12

Mrakoplas tlapkám. Ryanair?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:16

continuity dik wizz. Prosím ta ty by si mohla mat prehlad, je mesiac do odletu, mam pocitat, ze budu este nejake zrady a zmeny?

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:23

Mrakoplas s týmito aerolinkami já zásadne nelietam, takže vôbec neviem. mne pijú krv tak, že som si povedala, že radšej budem sedieť doma. Nemaju tam nejakú štrajkovú pohotovosť? Vtedy sa to deje častejšie. Alebo nemajú dosť lietadiel. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:30

Mrakoplas Hm tak asi se to fakt děje, tak týden dva zpět jsem řešila kam v létě na dovolenou a při probírání se letenkama našla hodně diskuzí o tom, jak teď Wizzair mění nebo i ruší lety jak na běžicím pásu, důvodem prý jsou nějaké problémy s nákupem paliva jestli jsem to správně pochopila, kdy si nějak nezajistili ceny dopředu neboco, takže teď ty ultralevné letenky absolutně nedokážou utáhnout a místo aby zdražili nebo některé lety zrušili rovnou, tak to pořád nechávají lidi za levno nakupovat a let zruší nebo změní až skoro na poslední chvíli. Tak mě mrzí, že i na tebe to dopadlo! Já kvůli tomu raději letos k Wizzu ani nekoukám, a to jsem s nima v minulých letech párkrát letěla úplně bez problémů, ale ta hora stížností mě fakt vyděsila.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:51

Karoleena continuity ja by som sa na nich tiez z vysoka, ale od nas toho moc nelieta a hlavne sme tam mali ten kredit za zrusene letenky. Ach jo, teraz budem cely cas trpnut. 

Segra u nich na jar kupila letenku do Lisabonu tuším svagrovi na narodeninyba tiez jej to zrusili, jej ale celu linku, nam "len" presunuli dni.

Z ubytka mi odpisali, nech si zmenim rezervaciu, mne to booking nedovoli, tak musim riesit ešte aj to a dufat, ze naposledy.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:52

Mrakoplas no tak je možná, že ubytko to bude riešiť pre viac hostí. To lietadlo by neviezlo len vás. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. května 2022 10:30

continuity to su take male apartmany, su tam asi styri, neviem aka je pravdepodobnost, ze im tam pride niekto rovnakym lietadlom, asi skor nizka ale svet je maly, mozne to je :)

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 10. května 2022 16:45

Ehm, nemela byste nektera tip na nejakou cca tridenni horskou turu, nalehko? Mozna budem chvili bez deti, tak chci chodit po horach, ale krom prechodu krkonos a jeseniku, coz uz zname, me nic nenapada. Nebo neco tady pobliz za hranicema (tam bych se spokojila i s paprskovitymi vylety), zkratka neco, na co staci tak ty tri dny. Idealne kdyby mi tu nekdo naserviroval nejaky itinerar, ktery bych mohla zrecyklovat, vcetne ubytovani a mapicky

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 10. května 2022 16:47
Offline Lilly_Ku
4494 příspěvků moje polička 10. května 2022 18:09

Gatita to je skvely plan! prosim dej pak vedet, cos vybrala, rada bych se inspirovala :)

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 10. května 2022 21:20

Lilly_Kudam. Jestli se ovsem vzchopim a neco naplanuju, jsem uplne marna. My ted nejak nejsme schopni dojit ani do kina, natoz na dovolenou...

Minule jsme byli v Jesenikach, pamatuju si, ze jsme jeli vlakem do Ramzove, udelali tridenni trek v prijemnem tempu, slo se hodne po hrebenech s krasnymi vyhlidkami do krajiny, a pak nejak sesli dolu a vraceli  se vlakem ze Sumperka. Bylo to hrozne pekne. Trasu i ubytovani muzu dohledat, kdyby te to zajimalo . Ale dalo mi tenkrat vlastne dost prace to naplanovat, aby sedela doprava a nekolik ubytovani, abychom kazdy den usli tak akorat a pokazde dosli do ciste postele . i kdyz jsem obslehla itinerar z nejakeho podobneho webu, jako radila brrr , malem se mi z toho planovani uvarily zavity, nesnasim organizovani cehokoli

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. května 2022 21:36

Gatita co Malá Fatra? Tam je ubytovaní celkem daný a za tři dny to zvládnou i lemry, vyzkoušeno  Jen naplánovat dopravu.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 10. května 2022 22:08

Gatita Ty jo, já před cca 2 týdny takhle plánovala kratší dovču tchánům, dali mi požadavky na místo (Rakousko), u jezera, turistické trasy dostupné z ubytování, parkování zdarma, polopenze, při cestě z Lignano do Prahy, a ne až tak daleko do ČR... Takže neporadím, ale zapotila jsem se hrozně, než jsem našla něco přijatelného, takže tohle vybírání fakt nezávidím

Edit A přitom hledání dovolených na LM je můj koníček, ale jakmile jsem pověřená vybíráním dovolené pro moji mámu, tchány, známé, tak je to hrozný stres

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 10. května 2022 23:07

Mermaid to jsi dobra! Ja resim dovolenou jen nam a nijak zvlast me to nestresuje, ze bych se treba bala, ze bude  hotel mizerny nebo plaz dal, nez jsme mysleli.  Ani me zas az tak neobtezuje prohlizet booking (mivam to frk frk a dej se vule), ale jsem dost demotivovana tou miliardou promennych u nas doma. At jedem, kdy jedem, vzdycky je to v nejakem stresu a nikdy se to nakonec nikomu nehodi:-/ 

Sairon diky, tam jsem nebyla! A spojeni je nahodou dost dobre. Uz mam nahozenou trasu i ubytovani. Tak ted jeste rozdistribuovat deti. 

Offline Aranel
6492 příspěvků moje polička 11. května 2022 10:46

Gatita Ester (možná znáš z Instagramu) o Malé Fatře psala, má na blogu i jiný hezký tipy na výlety, třeba Saské Švýcarsko. Já jsem teď byla tři dny v národním parku Duna-Ipoly na severozápadě Maďarska, můžu poslat mapu, ale nejsou to úplně "wow" hory, spíš prostě příjemný procházky bukovým lesem.