Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:10

Karjajá  na vysoké nevyjela, protože to bylo možné až v páťáku a já připos... že bych nestihla odstátnicovat v termínu. Pak jsem nejela ani na stáž 3xměsíc v DE, měsíc ve své práci, protože co by si beze mě ve firmě počali. No blbá jsem byla! (Taky jsem si to sakra připomínala, když jsem se pár let před padesátkou  rozhodovala, jestli opustit po 23 letech! svého prvního a jediného zaměstnavatele - opustila).

Mezery ve vzdělání musím dohánět já, syn historii může a zná. Asi i proto tam chtěl, takže v téhle oblasti mu důvěřuju. 

continuity jo, je schopný, jsem na něj pyšná.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:13

brrr dochází destinace tak tam bych se chtěla dopracovat. 

Online Garfie
28246 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:16

Makara No Jeruzalem na otocku neudelad, vzdyt to je izraelske "nej"! A Mrtve more je z nej pul hodiny cesty, tak se to da krasne spojit. I to nove mesto je hezke, Mea Shearim, Jed Vasem a dalsi muzea....tam se da fakt vydrzet tyden! :-) My toho kvuli bydleni v centru Jeruzalema ani moc nestihli, tam je porad co delat. :-) Navic jsme byli v parnem lete a meli s sebou obe deti, mladsimu byl rok. Ale byli jsme krome Tel Avivu, Petry a Mrtveho more (to jsme objeli az k jordanske hranici, jeste v Haife, Akku, Caesarii, a v Palestine krome Betlema jeste v Ramallahu a v klastere sv.Jiri v Wadi Quelt. No videla jsem asi polovinu proti planu. :-) Moc ti zavidim!! A mistniho pruvodce taky. Muj bratranec taky studoval v Izraeli, rodice toho taky vyuzili a vratili se nadseni. 

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:16

Jos Jee, no to je hezký! My už už jsme měli nakročeno letos k moři, na konci srpna, ale jak nás teď schválily ty virózy, tak jsme to zase odpískali, že prostě holky jsou ještě takový malý a když jeden padne hned se ta idylka dost mění, natož když je těch osob vic....takže ještě rok, to už ta menší bude taková samostatnější jak větší. Ale uvidíme, třeba si to ještě rozmyslíme. 

No ta sousedka je Vostrá, to je spíš do vztahového vlákna. Je vdaná, má malý děti, je úplně vilná a ještě se tím netají. Já jako chápu že každej žijeme jinak a někdy to nejde, ale proč to aspoň netají nebo to nepáchá trochu jako s nějakou úrovni. To právě teď oslovil samba jinej soused, že je z toho takovej přeslej, že to vůbec nevěděl, že to manželství je takhle divoký...a já říkám a jak to ví?  No ona sama že mu to prej říkala:-D:-D . Jsem OT. No nejedeme nikam! 

Online Garfie
28246 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:21

brrr Tak ok, s klidem v dusi odkladam na duchod. :-) Jeste mam v takove duchodcovske kategorii USA , ale tam uz jsem teda navzdory tomu vyrazila, i kdyz jen nakratko. 

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:21

Makara Jee tak to je fakt dobrý že je syn takhle šikovnej, ITak s historií. Hele ale nějaky ty biblický příběhy bych si přečetla, mě to fakt štvalo hrozně....jakože Olivetská hora, sakra tam něco bylo, co tam bylo.... a tam je to na každém kroku, a jako jo, mě moc náboženství nezajímalo, ale tam jak vidís ty lidi jak to fakt žerou, tak tě to hrozně strhne. My třeba nemáme ani fotky od Zdi nářků, tam bylo o těch svatcich jako tolik ,,magoru,, na kterejch bylo vidět že je to prostě celej jejich život, že mi přišlo úplně nevkusný se tam fotit jako turista ....Třeba se syn zajímá spíš o tu moderní historii založení státu. Nepodcen to! 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:29
Reakce na Garfie:

Jeste mam v takove duchodcovske kategorii USA ,

​Já teda posilhavam po Pacific Crest trail, alespoň kousek a říkám si, že mám nejvyšší čas. Měli jsme v pláne USA letos, pokud to covid dovolí. Takže houby, houby zlata rybka, akvárium nebude.

Online Garfie
28246 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:40

continuity Já to spíš vidím, jak si půjčíš karavan a sjedeš to pěkně od shora dolů.... No tak Kalifornii bych ještě chtěla dát taky s dětma, už jsme měli letenky, ale vstoupil do toho covid. :-(

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:42

Garfie no to je taky možnost, já bych hrozně chtěla ty parky. Mě ty města zas tolik nelákají, i když úplně bych se jim nevyhla. Ale příroda mnohem víc. 

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:44

Garfie pisu si tipy a jdu studovat Karja

Online DruI
5503 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:51

Karja U náročnějších škol pak musíš nastoupit na PhD. a jezdíš po světě jako účastník konferencí. Takhle projezdil svět můj muž :o)

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:58

DruI No jo, ale to je v podstatě takovej krátkej čas, do práce, něco obhlidnout a domu! Ale zas se podiva na hodně míst, to zas jo! 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:49

Garfie continuity Jak jsem byla z té Kalifornie taková rozmrzelá, tak teď mi tady pořád různě vyskakují články o národních parcích USA, plus teda sledování seriálu Yellostone a hned bych jela znova. Ale teda na jaře, než začnou hice.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:52

continuity No, úplněvšude ještě nebyli, ale oni fakt rajzujou celý život. Teď v důchodu toho zvládají víc, jako jednu velkou cestu ročně plus pak nějaké drbky, viz týden v Jordánsku. Ale mám pocit, že třeba Kokoska to má stejně. Holt, musíme se dočkat toho důchodu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. května 2022 10:08

Karjano uz kvuli tem tvym virozam bych prave more prehodnotila a necekala na dalsi rok.

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 05. května 2022 10:17

Zarinya No hele nemyslím si, že deset dni u moře s dospělým člověkem něco udělá z hlediska te imunity, ještě když si tam moc neodpočine:-D. Neřekla bych že býváme často nemocni, tenhle rok vic, chytáme ty skolkove bacily a sambo ještě vždycky projde nějakým pruvanem na stavbě. Ale jak říkám, se rozhodneme, jeli bychom autem, tak je to fuk. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2022 13:45

Karja v létě už snad proboha ty rýmy nebudou! Já už se z toho chci vymanit, je to pořád do kolečka.

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 05. května 2022 13:55

Evaeva No, nevím! Já před jednou dovolenou nemocná byla:-D Ale jak říkáš nebude to tak plošné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2022 13:59

Karja no stát se to určitě může. Ale jestli jste flexibilní, tak se rozhodnete na poslední chvíli.

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 05. května 2022 14:01

Evaeva Přesně tak. No flexibilní. Mě nenapadlo, že si sambo vlastně musí vzít dovolenou:-D. Ale jo, rozhodneme se na poslední chvíli a on si ji kdyžtak zruší.