Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 14. července 2022 11:39

Lufthansa má asi fakt problémy. Mají málo lidí, po covidu se prý nevrátili zpět. Letěla jsem teď s nimi 2x s přestupem a pokaždé šílený zpoždění. Jednou hlásili, že nemůžou najít pilota, našli ho asi za tři hodiny... Naštěstí jsem měla jen kabinové zavazadlo, to by byly další nervy. Tak snad vám kufr najdou Sweet Potato !

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 14. července 2022 11:51

Kokoska no je fakt, že se posmívám jakožto nevlastník jediného kufru Taky mám tašky, batohy, loďáky a potápěčskou tašku, ale kufr ani jediný.
Každopádně ale obdivuju Sweet Potato s jak dobrou náladou (aspoň tady) to dali. A držím palce všem, ať se všechny poztrácené kufry vrátí zpět.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 14. července 2022 12:44

moonlight Ty problémy asi nemá jen Lufthansa. V podstatě jediné jakž takž spolehlivé jsou chartery. Hoďka zpoždění se samozřejmě nepočítá.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. července 2022 12:47

Sweet Potato no tuk tuk dvakrat ryanair uplne v poho a muz dvakrat recke airolinky a taky ok.Ale vzdy bez kufru.....

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. července 2022 12:49

Sweet Potato mne prije Lufthansa uplne silena uz nekolik let....porad tam furt jen stavkuji a letenky jsou predrazene.Jeste,ze to do Recka nelita....nebo mozna lita,ale ne tak jak potrebuju.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 14. července 2022 13:30

andulka01 Ona teda ta nálada s každým dalším dnem klesá. Už to není "zpozdili nám kufry, juchú, jdeme nakupovat". Vždť my tam máme celej letní šatník! Ty nové bílé šaty z MaxMary! Ty cosí hedvábné žabincové! Kosmetiku! Vůně! (Epice marin!) Malou roztomilou kabelku Coccinellku. Muž v podstatě veškeré oblečení, do kterého se momentálně vejde!

A taky tvoji knížku kromě jiného.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 14. července 2022 13:36

Sweet Potato Zarinya Ano, naopak Eurowings ve stejné době úplně v pohodě. 

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 14. července 2022 13:37

Sweet Potato Ach, i ty nové bílé! To je mi jasné, že to není vůbec legrace, toto. Ten celoevropský (světový) letecký blázinec je peklo. Moc držím palce - daří se vám aspoň nějak pokračovat v pátrání? Knížka je to nejmenší.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 14. července 2022 13:51

andulka01 Vůbec. Stav pořád stejný.

Dík.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 14. července 2022 14:17

Zamek Moszna, nedaleko Opole. Vypadá něco mezi Disneylandem a Bradavicemi. Byl tam v parku příměstský tábor ve stylu Harryho Pottera. Děti hráli famfrpal.

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 14. července 2022 14:32

Sweet Potato Ach jo, to je mi tě líto. Já takhle v provizoriu přežila minulý rok, ale aspoň byla jistota, že se s věcmi jednoho krásného dne shledám. :-(

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 14. července 2022 14:39

Garfie Prosím tě, proti vám je tohle jenom lapálie.

A vůbec, dost mých kufrů, nějaké fotky a hezké zážitky někdo?

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 15. července 2022 03:02
Reakce na Sweet Potato:

andulka01 Ona teda ta nálada s každým dalším dnem klesá. Už to není "zpozdili nám kufry, juchú, jdeme nakupovat". Vždť my tam máme celej letní šatník! Ty nové bílé šaty z MaxMary! Ty cosí hedvábné žabincové! Kosmetiku! Vůně! (Epice marin!) Malou roztomilou kabelku Coccinellku. Muž v podstatě veškeré oblečení, do kterého se momentálně vejde!

A taky tvoji knížku kromě jiného.

​Držím palce.

Nám síce zapatrošili aspoň jeden kufor každý let s prestupom, ktorý som kedy v živote absolvovala, ale okrem jedného sa (za vyše 30 rokov!!!) nakoniec našiel každý. Niekedy to trvalo a niekedy sme len neveriacky krútili hlavou, že odkiaľ, ale fakt, čistá strata len jeden jediný.

Ale besnela som, lebo v ňom boli sandále svetločerveného odtieňa ktorý som už nikdy predtým ani potom nezohnala, ani raz neobuté a...hlavne....strašné množstvo kníh z knižnice, lebo som si cez prázdniny písala "bakalárku" (vtedy sa to volalo nejako inak, lebo Bc. z psychológie nešlo), no a tie som musela nahrádzať. A Univerzitná knižnica vtedy chcela bud náhradnú knihu, alebo aspoň oxeroxovanú.

No, bola som tak namíchnutá, že som z tej leteckej spoločnosti vyrazila sumu, za ktorú sme si dali urobiť novú plávajúcu podlahu do bytu, čo sme si s terazužmanželom čerstvo kúpili. Tak som sa smiala, že nám kladú na dlážku môj kufor:)))

No a naučila som sa vtedy čokoľvek dôležitejšie dávať do príručnej, niekedy mám príručnú ťažšiu než kufor ...hlavne teda pri menších cestách...

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 16. července 2022 11:52

Kokoska prosim Te to Abisko....má smysl se tam podívat i na jeden den, pokud člověk je spis takovej turista-začátečník?

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 16. července 2022 11:56

Malé vítězství. Šmoula je doma.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 16. července 2022 12:33

Lama_z_Lana asi zalezi kudy pujdes, my jsme sli jen kousek kolem ty ricky a pres raseliniste a narocny to nebylo vubec. Je tam krasne, jestli tam nemusis jet pul dne kvuli dvouhodinovy prochazce, urcite to za to stoji.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 16. července 2022 12:33

Sweet Potato ten chudak vypada! Ale hura, 3x slava!

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 16. července 2022 12:43

Sweet Potato No vidíš, to mě vůbec nenapadlo, že tys teda musela v těch nových krásných hnědých buď letet nebo mít v příručnim. Ještě jsi mohla přijít o starou i tu novou garderobu

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 16. července 2022 12:59

Kokoska jasný, díky:) já budu mít v srpnu týden volno, tak bych to využila na delší cestu - pár dní v Kirune a okolí, tam už se asi jen tak nikdy nedostanu. Tam si doletet, dva tri dny tam pobyt a zpátky nočním vlakem. Ted piluju detaily. 

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 16. července 2022 13:49

Lama_z_Lana Kiruna sama o sobe nic moc, je to dost osklivy misto. Jak se tam tezila zelezna ruda, tak se to puvodni mesto propada a stehujou to postupne jinam. Ale okoli je pekny.