Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 16. července 2022 13:52

Kokoska 
Malé vítězství. S těmi původními to ale vypadá bledě. V cílovém letišti to po pěti dnech předávají (teoreticky) letecké společnosti, ta o tom ovšem nic neví. Takže píšeme maily na všechny strany a po večerech si nad vínem smutně recitujeme, co všechno jsme tam měli.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 16. července 2022 14:21

Sweet Potato to bych taky byla smutna. My jezdime spis turisticky, ale ani o pohodlne boty a funkcni obleceni clovek nechce prijit.  A hodne by me stval i ten kufr samotnej, vybirala jsem ho dost dlouho, aby byl podle mych predstav. Ale treba je jeste sance, nekde sakra byt musi! Nemohly zustat v Praze? To uz jste asi obvolali?

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 16. července 2022 14:48

Kokoska V Praze nás i vzali do zavazadlárny, tam to bylo rychlé, měli tam jen pár kousků.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 16. července 2022 14:51

Sweet Potato tak treba az se prestane tolik litat, zacnou resit ty hangary narvany ztracenyma kuframa. V lednu je mate doma jak na koni! Jinak jsem teda dost rada, ze priste mame letet az v rijnu, ale zas kdo vi, jestli to vubec pujde.

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 16. července 2022 16:56

Kokoska nee? Já jsem právě na to dostala tipa, že je to takový dobrý "základní tabor"

Chtěla jsem jeste někam do přírody, města na jihu si nechávám na podzimní víkendy...

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 16. července 2022 16:58

Lama_z_Lana Nikdy bych to neřekla, industrial mě moc nezajímá, ale Falun byl zajímavý. Akorát nevím, co v okolí. To jen, kdyby sis po zpáteční cestě chtěla udělat přestávku.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 16. července 2022 17:50

Lama_z_Lana zakladni tabor mozna, ale ze bys v Kirune chodila po pamatkach, to asi ne. Je tam hezky kostelik na kopci proti universite. V te nove casti jsme nebyli, muze to byt prijemne na ubytovani, urcite tam budou dobra mista na jidlo, proste dej na doporuceni. A ty treky budou v kazdem pripade chtit dobre neklouzave boty, ty cesty muzou byt podmaceny, jestli trochu zaprsi.

Online Kammila
751 příspěvků moje polička 16. července 2022 20:29
Reakce na Kokoska:

Sweet Potato tak treba az se prestane tolik litat, zacnou resit ty hangary narvany ztracenyma kuframa. V lednu je mate doma jak na koni! Jinak jsem teda dost rada, ze priste mame letet az v rijnu, ale zas kdo vi, jestli to vubec pujde.

​my máme letět koncem září lufthansou do Afriky na zájezd z předcovidové doby. Vůbec se mi tam nechce a začínám řešit zda do příručáku narvu vše, co potřebuji na 2 týdenní puťák mimo civilizaci

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 16. července 2022 20:35

Kammila my az koncem rijna, ale bojim se, ze do toho zas covid hodi vidle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2022 20:44

Kammila myslím, že koncem září už to letní šílenství poleví 

Online Kammila
751 příspěvků moje polička 16. července 2022 21:21

Kokoska jj to si člověk nevybere

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 16. července 2022 23:56

Sweet Potato to je sileny. 

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 17. července 2022 02:41

Sweet Potato no Schiphol navrch jeden štrajk za druhým - presne kvôli nedostatku personálu, tí čo nam sú toho majú plné kecky a v Holandsku je permanentný nedostatok pracovníkov všade, to nikdy nevieme, či sa aj poletí, alebo nie, vydýchnem si väčšinou až na palube. ale to aspoň neriešime batožinu poväčšine.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 17. července 2022 10:33

No meli jsme fakt stesti z toho Manchestru, i tam vlastne. Letelo to na cas, nikomu nic neztratili. Jen jsme teda museli byt pri navratu na letisti 3 hodiny pred odletem, psali nasemu pruvodci pry 2x mail, at ten cas dodrzime, jinak ze za nic nerucej. Kufry jsme odbavili celkem svizne, horsi to bylo u kontrol, vyrabeli tam naprosty chaos. Misto aby pustili 3 ty kontrolni pasy, udelali 3 fronty k jednomu a to fakt nebylo uplne dobry. Nevim, jestli tim usetrili lidi, protoze 2 organizovali ty fronty a 3 dohlizeli na to nandavani do bedynek. Podezrele tasky pak odklaneli uplne bokem do dalsi fronty, kde to zpracovalali dalsi 3 lidi. Ja mela v jednom pouzdru powerbank spolu s tabletem, coz z nejakyho duvodu vadilo, a cekala jsem snad 20 minut, nez jsem dostala vynadano a mars pryc.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. července 2022 17:12
Reakce na Sweet Potato:

Malé vítězství. Šmoula je doma.

​to je ten puvodni cestou do Italie?uz jsem se v tom ztratila.:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. července 2022 17:17

Sweet Potato aha uz jsem docetla....no tak to je narez pri jedne ceste ztratit 2 kufry.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. července 2022 11:44

Dcera se s mužem dnes vraceli do Londýna. Narvane letadlo BA a potřebovali další dvě místa. Tak se dobrovolně přihlásili, že poletí dalším. Dostali každý 350 euro a sváču.

Takže pracovali z letiště a teď už letí.. 

Akorát nevím, jestli kufry letěly tím dřívějším.. No, snad se s nimi shledají..

Aspoň prý budou mít na další letenky, až je na podzim zdraží..

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 18. července 2022 11:53

Dadoo pokud dodrželi bezpečnostní procedury, tak kufry by měli vyložit. Nesmí takto letět zavazadlo bez pasažéra. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. července 2022 11:57

continuity jo, to je jasný, ale byla to prý rychlovka, čertví, jestli to stihli. Bylo to prý na poslední chvíli.

A na Heathrow je prý mazec.. No, snad se shledají.