Malenge vy jste byli s kluky v létě na dovolené ve Schladmingu? Nebo si to s někým pletu? My vyrážíme za týden a řešíme, jestli má smysl brát mladšímu odrážedlo. Našla jsem několik tras, které jsou vhodné pro kočárek, tak si říkám, že by na něm jezdit mohl
Budeme mít i krosnu a kočár, ale to znamená, že ho celou cestu poneseme, přitom třeba 4 km by určitě zvládl.
Cestování
Dadoo To je stejný, když se někdo s odbavenymi zavazadly nedostaví k odletu. Taky by se to mělo vyložit. Jestli to skutečně dělají, zvláště v dnešní situaci, ví jen Bůh.
Evaeva nene, ve Schladmingu jen v zimě na lyžích. takže bohužel nepomůžu, ale přeju, ať si to užijete!
No a když už jsem tu, tak naše Thajsko bylo báječné, téměř žádní turisti, počasí skvělé (až na jeden solidně monzunový den, který ale zpětně viděno byl zajímavým zpestřením), moře i bazény teplé, lidi milí, jídlo parádní, spousta zvířat a zeleně, kluci nevěděli, na co koukat dřív. Neřešili jsme žádné zdravotní trable, takže táhnout dle mého osvědčeného zvyku půl batohu lékárničku se opět vyplatilo
super to bylo.
Jinak, pokud jde o dopravu, tak Swiss, na které jsem se ptala, v pohodě - pro tuším Tabea, reklamní věci mají stále stejné, kluci dostali pastelky a mini puzzle, zahlédla jsem i to plyšové letadlo
ovšem Austrian
poprvé a naposled, v životě nikdy víc. To, že nás nechali skoro 3 hodiny sedět v Bangkoku v letadle, bych pochopila, že se stane (v celé Asii prý spadly systémy a vše se dělalo ručně), ovšem, že poté, co nám u gatu sebrali pití, v latadle všichni zmizeli, veškerý personál někam zalezl a nikoho nenapadlo za tu dobu donést aspoň dětem trochu vody, to už teda chápat odmítám. Jinak představa, že by měli pro děti dětské jídlo nebo že by jim snad to běžné donesli dřív, aby jim rodič mohl pomoct a pak se sám najedl relativně v klidu, zapomeňte. K obědu servírovali hnusné těstoviny s ještě hnusnější červenou omáčkou, která byla prapodivně ochucená. Když jsem se prošla a koukala, nejedl to skoro nikdo, fuj. K večeři byla thajská smažená rýže, ta byla chutově fajn, ovšem pikantní jako blázen, pro děti ideál
za celý den v jídle nebyl kousíček bílkoviny, děs. Aspoň, že pak nechali u wc k dispozici lahve s vodou, tak jsme nelekli jak ryby na suchu. Personál dost protivnej, místo, aby se starali, chodili neustále prudit, že nemůžu sedět na zemi (nechali jsme kluky spát každého na dvousedačce a já si jim sedla pod nohy). Ve Vídni pak nastal vrchol všeho, když jsem si vyslechla, že pětileté dítě (synovi jsem schválně ještě ubrala, pasy měl muž) nemá nárok na to, aby si vzalo do letadla pití a všechno nám sebrali, včetně jogurtu pro malého. Uklidňovala jsem se, že aspoň tu pitomou vodu dostaneme, neb v letence bylo avizováno drobné občerstvení, takže jsme vzlétli a kapitán zahlásil, že kvůli počasí se rozhodl servis na tomto letu zrušit, stevard s letuškou zatáhli závěs, zalezli a už jsem je neviděla. To, že počasí bylo naprosto klidné a letadlo se ani nehlo, asi netřeba zmiňovat. A to, že batohy zůstaly samozřejmě ve Vídni, už je jen detail. Pardon za ten strašný elaborát, jsem z toho ještě pořád v ráži... a musím moc pochválit kluky, protože to celé zvládli úplně báječně, byli skvělí ![]()
Malenge nevadí, díky!
A ty lety, to je teda děs. Jsem ráda, že jsme se letos nakonec nikam letecky nevydali.
Malenge
Děs.
Já mohu s úlevou rozhlásit, že dcera je bez problémů i s kufrfm v Montréalu.
Malenge to je sila. Ale jeste jsem nezazila, ze by na gatu sebrali vodu koupenou na letisti, doufam, ze to zas neni nejaka novinka.
Malenge ja chápu, že je to nepříjemné, ale personal te nemůže nechat sedět na zemi. kdyby přišla turbulence, zlomíš si vaz.
A ne, nemusí být předem vidět na radaru a ano k soudu půjde palubní průvodčí.
Ze Vám zabavili vodu, předpokládám na securite, za to přece aerolinka nemůže? Za securitou už nebyl ani automat na pití, žeby jste si něco koupili?
Kokoska Je to běžné, pokud ji nemáš v zalepené tašce z obchodu. Nás teď ve Frankfurtu taky obrali o kde co.
Sweet Potato na gejtu? A jak zjistí, že máš v batohu láhev s vodou nebo jogurt?
continuity Při přestupu třeba v tom Frankfurtu procházíš znovu kontrolou. Možná ne u všech letů. Jo a automat za securitou byl mimo provoz.
Sweet Potato tak to je pěkně naprd. Já už jsem přestala vozit prázdnou láhev, asi s tím zas začnu. Toalety tam snad v provozu jsou.
continuity Já vozím pidimidilahvičku, co se mi vejde i do kabelky, 1,5 deci. Měla jsem v ní zbytek, asi půldecku, i s tím měl chlapík problém. Tak jsem ji dopila a prázdnou už obhájila. Ale srdce mi krvácelo nad těmi desítkami i nenačatých vod, co lidé dostali v prvním letadle a teď hromadně vyhazovali.
A mám první zprávy z italského dobrodružství našich kufříčků! Zdá se, že žijí!
(A čekají, až si pro ně dojdeme
)

continuity tak já ziju v domnění, ze není povinné být na sedadle připoutaný, pokud nesviti ten nápis pripoutejte se. Bežně to teda dělám a odpoutavam se jen když jdu na wc či procházku. Tady jsem ale už fakt nutné potřebovala, aby se kluci konečně vyspali. Myslím, ze kdyby přišla větší turbulence, je úplně jedno, jestli sedím nepripoutana na sedadle, stojím v uličce nebo sedím na zemi. To byla jen taková ilustrace toho, ze na prudeni měli energie dost, ale na trochu starosti aspoň o ty nejmenší ne. My litame většinou s emirates a to je o milion levelu jinde, i v tom Swiss se starali a snažili se dětem ulehčit, co to šlo. Tady jsem nezaznamenala sebemenší snahu. Sweet Potato S vodou přesně, tuny a tuny nedotčených lahvi nahazenych do koše, úplná debilita. Automat po security byl totalne vybrakovany, jak zabavovali vsem hlava nehlava, tak na nás nic nezbylo. Chtěli mi vzít i láhev vina koupenou v duty free, fakt jsem takové chování zažila poprvé.
continuity a ze jsem security vztahla na aerolinie, tak to proto, ze nějak považuji tu Vídeň za jejich, ze je to jedna skvadra
při přestupu v Curychu se místní personal choval úplně normálně, a to jsme museli projít dost důkladnou lustraci, jestli máme platný thailandpass a vše s tím související.
Sweet Potato sláva! Tak snad se s nimi shledate ![]()
Malenge tak to je drsne. Tri hodiny bez vody by som nevydrzala ani ja, nieto este deti
.
Ked pises o tej Viedni, mna naposledy prekvapilo wizzair, ze vo Viedni nam ani raz nekontrolovali doklady. Ani pri odovzdavani batoziny, nastupe do lietadla, nikde..som tie deti mohla uniest bez dokladov a nikto by na to neprisiel
. Na letisku v Chanii nam ich naopak kontrolovali dva krat.
Mrakoplas nekontrolovali doklady?!? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje