Cestování

09. srpna 2014 10:36
Online Karja
44202 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 10:58

stes To mě je jasný, kde nezdechnu, zeměpis umim a jako i jsem někde byla:D. Ale potřebuju vymyslet, aby rodina byla na pláži a zároven já nezdechla, jim teplo nevadí ani muži a ani dětem...Spoléhala jsem na to, že Polsko bude v hlavní sezoně dobrej kompromis, ale už si to moc nemyslím:-D 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. prosince 2023 11:26

Karja jestli by holky vydržely delší let, tak doporučuju Kapverdy, tam je díky neustálému (ale příjemnému) větru mírné klima i v létě, žádná spalující vedra

Offline stes
9029 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 11:56

Karja sorry,myslela jsem,že když někdo položí dotaz,tak se i stává,že dostane odpověď,jakou zna a nevadí to

Online Karja
44202 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 12:24

MermaidTo by bylo super, ale letecký to moc nevidím, jednak je to dražší a druhak takhle s dvěma dětma je to na mě moc nejisteřešit pojištění a coby kdyby nějaká nemoc. Prostě se teplotně zocelim, je to nejjednodušší řešení;-).

stes Tak spíš to nebyla relevantní odpověď na můj dotaz, ale nevadí to, to máš pravdu;-)

Online Garfie
28248 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 12:53

Karja Možná Bretaň? Ale to je daleko, ještě můžeš zvážit nějaká jezera, naše děti je těeba vždycky měly raději než moře. :-)

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 12:55

Karja sice to není asi moc atraktivní,ale přesně pro podobné důvody jsme využívali s dětma Balaton. Neni tam vedro jako u moře,ale na koupání furt, málo vody, ale pro děti ideál - doslova nasačkovaný celej den na matračce ve vodě, s míčema, kyblikama apod.

Online Garfie
28248 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 13:02

Něco málo, než se zase ztratím v území bez signálu...

Online Karja
44202 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 13:22

GarfieDěkuji, taky je zvazuju. Děti jsou vodní zivocisi, muž taky, já jim kazím partu:D:D

Nádherné fotky!

Online Kokoska
34404 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 13:45

stes ale zas na to celodenni koupani to moc nebude?

Karja jela bych v prvni pulce cervna do nejaky normalni destinace, kde je melke piscite more, aby uz byla prohrata voda. Teda ja bych jela zacatkem rijna, ale to jsi psala, ze uz nepujde.

Online Kokoska
34404 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 13:49

Garfie je, parada! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2023 14:46

Karjahotel s klimatizací a poslat děti se sambem na pláž samotné

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 14:55

Garfie v bretani je voda jeste studenejsi bez v Polsku, tam jsme byli loni v cervnu. Pro me tam bylo nadherne pocasi (stale kolem 22 stupnu a vetrik), verim, ze by to Karje taky vyhovovalo, ale deti by tam ve vode nevydrzely. 

Ja bych v teto situaci asi jela k normalnimu mori co nejdrive v cervnu

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 16:20

Karja Loni jsme byli u Bordeaux, trefili jsme ty čtyřicítky a na koupaní to bylo i na sezení u moře. Furt tam totiž fičel vítr.

Ale já jsem pro ten Balt, no.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 16:46

Karja my byli u Baltu předloni od 6.8. a koupat se jakž takž dalo (kromě jednoho dne), ale my tam chodili hlavně po výletech a k vodě pak večer na chvíli. 

Taky dost záleží kam, v Gdaňsku voda příjemná, v Ustronie Morskie (na druhé straně blíž k Německu) dost studená. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 18:33

Karja 

Já bych ten Balt nechala osudu, to jest jedině operativně - vyrazit narychlo až když bude u nás k nevydržení. Jinak za normálního letního počasí je voda studená a ten věčnej vítr k tomu... to už je lepší to Chorvatsko v červnu. 

Online Karja
44202 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 20:29

barbuchaUz mě ty předchozí příspěvky nadobro odradily:D

Offline Kammila
750 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 23:14
Reakce na Karja:

MermaidTo by bylo super, ale letecký to moc nevidím, jednak je to dražší a druhak takhle s dvěma dětma je to na mě moc nejisteřešit pojištění a coby kdyby nějaká nemoc. Prostě se teplotně zocelim, je to nejjednodušší řešení;-).

​S tou leteckou dopravou jsi na to opět kápla. I kdyby jsi nebrala v potaz finance (lze vychytat letenky pro děti zdarma či se značnou slevou s 2 dospělými), tak ty nervy jestli budou na den odletu obě zdravé bys prostě měla. Zrovna tady nad tím přemýšlíme taky (my teda jako prarodiče hlídající spící smečku na Silvestra aby si všichni mladí orazili a abychom ty rarášky ze stejného důvodu někam v létě vzali). Nejmenší zlo se nám jeví nastrkat je všechny do auta a odvézt do Chorvatskachápu tvůj teplotní nekomfort, mám to stejně. Ale pořád je lepší vychladit nějak sebe než aby zbytek výpravy brblal že chladné moře. Navíc v případě průseru jste autem doma zpět v ČR za pár hodin zpět, letecky jsi vázána na odlet třeba za 5 dní

Offline Myrtila
5188 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 08:51

Karja My jsme byli v Chorvatsku úplně na konci srpna a byla to nejlepší dovolená u moře, voda byla ještě teplá a jinak bylo 25-28 stupňů, k tomu mírný větřík, bylo to parádní. Naopak v červnu tam bylo už vedro, ale moře studené, jeli jsme s dalšími rodinami s dětmi, a ty děti byly z vody dost zmrzlé. Nám dospělým, když jsme plavali, to nevadilo. 

Online Karja
44202 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 12:38

Myrtila Kammila Ano, ano, vidím to na poslední srpnový termín a budu dbat na výběr bydlení, abych se tam ochladila. Ono holky budou taky větší, tak budou s tatínkem moci být úplně furt, že jo:D

Offline Kammila
750 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 14:33

Karja no a ochladit se můžeš i vnitřně vhodnými studenými tekutinami že jojen v případě Chorvatska pozor na pláž v okolí, někde jsou poblíž jen betonové plata a to nebrat. Nevím jak moc dolů byste jeli, velká písečná pláž je u Omiše, ale je to Václavák. My jsme zjistili, že drobné kamínky vůbec nevadí - hrát si s nimi vydrží taky do alelujá a aspoň si v plavečkách nepřinesou tunu písku jak se nám stávalo na Mallorce