Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 12:26
Reakce na 999:

Garfie Já mám tenhle pocit všude, kde jsem letos byla, naposledy teď v Paříži. Možná to bude tím, jak je v Čechách draho :-).

​No asi tak. Mně to letos přišlo v pohodě i ve Finsku. Loni na Madeiře se mi jídlo zdálo výslovně levné (hlavně ty kastroly jejich paelly, porci pro dva  jsme měli problém sníst ve čtyřech).

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. ledna 2024 12:30

continuity madeira mi pres skoro dvaceti lety prosla draha priserne. Letos jsme uvazovali, ze bychom ji mimo sezonu zkusili. Povedlo se mi vpravi vyhandlovat zkraceny uvazek tak, ze tyden v mesici jsem mimo, jupi! Ale nevim s tim triletym. Byli jsme tam tak vim, ze je treba dost chodit

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 12:35

Jos zase můžeš chodit po rovině a třeba ho to bude bavit, navíc ty tunely . Vzala bych si nějaké nosítko, abyste něco zvládli. 

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 13:06

999 Tak aspoň to má nějaké výhody!

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 06. ledna 2024 13:50
Reakce na continuity:

​No asi tak. Mně to letos přišlo v pohodě i ve Finsku. Loni na Madeiře se mi jídlo zdálo výslovně levné (hlavně ty kastroly jejich paelly, porci pro dva  jsme měli problém sníst ve čtyřech).

​Přesně. Bála jsem se, jak bude draho ve Švédsku a nakonec tam kafe stálo stejně jako v centru Prahy, potraviny v Lidlu dokonce některé levnější než u nás 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 14:11

andulka01Sixtinskou kapli jsme takhle absolvovali a bylo to úžasný - jednak jsme šli do Vatikánu liduprázdným Římem a v kapli nás pak bylo asi 50. Všichni jsme seděli a koukali.. fakt to bylo skvělý

Offline chocholka
117 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 14:08

Mate nektera zkusenost s plavbou po smori? Myslim takovou tou obr lodi, kde je uplne vsechno. Vaham, bojim se mraku lidi a maleho prostoru v kajute. Ale zpusob cesty, v noci presun a ve dne mesto, to me zas laka.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 14:27

chocholka o tom basni muj muz, ale mne se do toho nechce, hlavne kvuli tem lidem. Kdyz jsem tu monstrozni lod videla nazivo jen z brehu, myslim, ze nemusim mit vsechno.

Navic mam pocit, ze porad vic se ta mesta proti tomu brani. Ty davy, ktere se z takove obludy vyhrnou v jeden moment, musi byt desive. Ale jsou snad i mensi lode, jeden znamy takhle plul kolem Norska az na sever a libilo se mu to.

Offline chocholka
117 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 14:36

Kokoska znamy jezdi to stredozemni 2x za sezonu a libi se jim to moc. Ty davy ale musi byt desivy, zvlast, kdyz si vybiras lokality a terminy, kde je predpoklad tech lidi min. No asi taky nemusim mit vsechno.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 14:36

chocholka Zkus Victoria , ta, myslím, plula podél východního pobřeží US.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 16:33

chocholkamě by na tom odrazovalo (kromě ekologického aspektu, ale zas které cestování ho nemá) právě ten dav. Ani je na lodi, ale všude jinde, kde ty cestující vypustí. My se snažíme davům vyhýbat (naposledy jsem si dokonce, ehm, privstala) a tady není šance.

Můj muž je na námořní lodě dost vysazenej (říká, že u letadel jen proto,že ČR nemá pořádně námořní loďstvo) a na tohle bych ho nedostala v žádném případě. 

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 11:06

chocholka Náš kamarád je miluje, prakticky ani jinak necetuje. Je dost nadšený a nás do toho pořád tlačí, ale mě to nějak neláká, hodně z důvodů už tady uvedených. Asi bych to zkusila, pokud tě to zajímá. On už má za sebou různé plavby středozemím, severní Evropou, několikrát byl v Karibiku, v Africe kolem Madagaskaru (Reunion a Seychelly) a taky plul ze Singapuru podél Asie do Evropy (ty poslední dvě cesty jsem mu teda trochu záviděla). 

Ještě vlastně znám jeden pár, co takto už několikrát byl na dovolené a ti si to taky dost pochvalovali (hlavně teda Disney Cruise když byly děti malé. ). 

A kolegyně od ségry se vypravila do středozemí letos na Vánoce, naštvalo ji prý, že ji žádné z dospělých dětí nepozvalo, tak to vyřešila takhle. Musím se zeptat, jak se jí to líbilo. 

Offline andulka01
12760 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 11:56

chocholka mám zkušenost z té druhé strany, byli jsme na plachetnici v Karibiku a na svaté Lucii po ránu jsme se chystali na nějaké nákupy proviantu. Jednu chvíli bylo městečko krásně klidné, na trhu hlavně místní a najednou šílenejch lidí, co vzali suvenýry útokem a naplnili trh s potravinami aniž by něco koupili. Nepříjemné, no.
Victoria tuším cestovala o hodně menší lodí, než to co vídáme.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 13:59

chocholka moje kolegyne cestovala obri jachtou po Karibiku a byla nadsena. Ze je pres den vyvezli na pevninu, ze toho plno videla a v noci spala nebo si uzivala zabavu. Ja bych to nedala, nesnasim monster zabavy a davy.

andulka01 Byli jsme v Kotoru, kdyz tam pristala tahle monstrozni lod a bylo to desne, vsude najednou preplneno. 

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 14:13

My tu obri lod potkali v Norsku. Dopoledne jsme odjizdeli z mestecka, odkud se vyjizdi na NordKapp, a tohle tam priplulo. Byla jsem rada, ze jsme se minuli, i tak na mysu bylo dost rusno. Kdyz to clovek vidi proti te krasne prirode, je to vetsi nez vsechny domy kolem pristavu, fakt to neni hezky pohled.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 14:29

Kokoska Přesně, já teď v Oslu zírala. V přístavu bypy dvě nebo tři tyhle kolosy. Vypadaly hrozivě a ještě mi svou existencí kazily spoustu jinak zcela jistě úžasných záběrů

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 14:36

brrr a v Lisabonu z vyhlidky bylo videt co? Obr lod. Ty potvory vam vlezou vsude!

Offline andulka01
12760 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 14:48

Kokoska Před hroznou kupou let jsem je asi poprvé viděla v Sydney. Byli jsme tehdy u exmanželovy příbuzné v bytě ve výškové budově s nádherným výhledem před záliv. Za tmy jsem seděli u večeře a já koutkem oka zahlídla, jak se pohnula třetina města, prostě ty světýlka byly najednou jinak, no myslela jsem, že jsem se zbláznila. Až při důkladném pohledu tam člověk rozpoznal tuhle šílenost.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 14:51

andulka01 hezky popis, tretina mesta

Offline stes
9029 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 15:57

Moje první megaloď byla v Benátkách před 30ti lety. Z náměstí SM jsme šli k Dóžecimu paláci a, zatočili u Campanily a moře nikde. Prostor totálně vyplnenej lodi. No,fascinovalo mě to, ne že  ne.