Garfie To je hezký. Se mi líbí, že i v džungli maj takovou sofistikovanou lávku.
Cestování
Garfie Všechny fotky jsou krásný a ty schránky výborný :-).
kopretiny! ![]()
milacka zaujal mě ten Omán, uz nějakou dobu o něm uvažuju. Byli jste v Salalah nebo Muscat?
Mermaid boli sme v Salalah rezorte. Ešte doporučujem Concorde de luxe rezort Bafra Severný Cyprus. Ale mimo hlavnej sezóny, my sme boli koncom septembra.
Mermaid byla jsem před lety v Ománu cestovatelsky (off-roady), je to nádherná a velice rozmanitá země. Strávit čas v resortu by mi přišla vysloveně škoda.
Garfie monentálne nie je za čo kúpiť, musíme počkať.
Karja Myslím, že na Istrii by to mohlo bejt snesitelný i třeba koncem června, začátkem července - třeba Rovinj nebo ostrov Krk. Jako bonus je to autem docela blízko.
Já myslím, že počasí je vždycky o náhodě. Kolikrát jsme měli v plné sezoně chladněji u moře (Chorvatsko, Itálie), než bylo v Čechách. Nebo bylo tepleji na severu Itálie než na jihu.
andulka01 pro mě je rezort u moře ideální a z něj občas vyrazit na výlet, jinak preferuju čas strávený u oceánu ![]()
Přespříští víkend budu v Římě. Prosím, nemáte nějaké praktické tipy? Třeba na nějaký vstupenkový Pass, chceme obejít to nejdůležitější, jestli jsou čekací lhůty nebo časový vstupenky na Forum a tak, co si ošéfovat dopředu a tak. Taky nepohrdnu tipem na středně cenovou gastronomii. Bydlet budeme nejspíš přímo v centru.
V Říme jsem byla před skoro dvaceti lety, všude bylo celkem prázdno, na Forum fronta u kasy tak 40 lidí. Hádám, že teď to bude dost jinak.
andulka01 My jsme si před pár lety kupovali vstupenku 3v1 - Forum, Kolosseum a Palatinum, vyplatilo se to finančně i časově, protože jsme měli s touhle vstupenkou nějaký priority vstup. Tuším, že dnes už se dá koupit vše online. Určitě je nutné předem rezervovat Vatikánská muzea. Teď v lednu by to tam z hlediska turismu nemuselo být tak divoký. Jinak doporučuju stránky cestujlevne.cz, tam je fakt dost praktických tipů k různým destinacím i letištím, včetně mhd, vstupů atd.
andulka01 do Říma se chystám, ale co jsem zatím zjistila, nejlepší jsou vstupenky/rezervace předem online.
Já dost neznasim ten rozplánovaný čas na dovolené, ale tady to asi tak uděláme.
Mermaid continuity děkuji. No já těch passů právě našla spoustu různých a u většiny ten priority enter moc nezdůrazňujou. A pak jsou tam ty "před otevírací dobou", jsou dražší, ale dost mě láká vidět Sixtinu bez davů.
andulka01 urcite na vatikansky muzea a vstupenku na 3in1 si kup u vstupu na palatin, tam byva ta fronta nejmensi (ono musis vystat frontu ke kase a pak jeste na samotny vstup).
a pokud jsi dost odvazna, tak po vychodu ze sixtinsky kaple se prifar k nejaky skupine a proklouzni vychodem vpravo primo do svatopetrskyho chramu. Usetris dalsi frontu. A vyjedte si nahoru na kupoli, stoji to za to
Do Říma bych jela hned, ale sedím ve vlaku do Studénky...asi chyba v Metrixu nebo co ![]()
andulka01 Záleží co všechno chceš vidět, ale tu hlavní trojku bych bookla předem, jak píšou ostatní. Leden není vrchol sezony, ale musíš stát frontu na lístky a pak znovu na vstup, takhle je to určitě jednodušší. Co se týká gastronomie, konkrétně neporadím, ale při poslední návštěvě se mi zdálo, že ceny už vůbec nejsou tak vysoké, jako před pár lety...
Garfie Já mám tenhle pocit všude, kde jsem letos byla, naposledy teď v Paříži. Možná to bude tím, jak je v Čechách draho :-).
andulka01 my jsme si koupili Roma pass, coz je jizdenka na mhd a zaroven vstup (podle poctu dni je tam pocrt vstupu, pricemz Colosseum a Forum romanum se pocita jako 1 vstup, pokud to stihnes ve 2 dnech). Jinak vsecko doporucuju rezervovat online, hlavne teda Colosseum a Vatikansky muzea. Vstup primo dole do Vatikanu neni treba, i kdyz fronta vypada dlouha, vycekas ji za chvilku. Restauraci doporucuju Da Tonino, je to spis nizsi stredni cenova, ale super testoviny:)
A pak jeste doporucuju na hlavnim nadrazi mercado, kde se da taky moc dobre najist. Co jsme ted na jare nestihli, ale urcite bych zaradila, je MAXXI
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje