Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline 711990
18293 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 15:35

Karja muzu hodne doporucit ostrov Ugljan hnedka u Zadaru. Je tam i prirozene piscita plaz, jen nevim, kolik tam byva lidi. My tam byli zari/rijen a nebyla tam ani noha. Jede se tam trajektem primo ze Zadaru a bylo to tam skvely.

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 16:51

Kammila Jj, jako neboj, já to ted s dětmi hodně zjištovala, jak která ta pláž vypadá. Tu čistě kamenitou jsem nechtěla určitě, ale drobné kamínky nevadí, to je pravda.

711990 Děkuji za tip;-)

Offline Candance
5627 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 17:31

Karja

Rab je dost doporucovany pro deti. My tam byli tenkrat bezdetni, tak nevim. 

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 18:25

CandanceDěkuji, no destinaci už nějak najdu, když jsem zavrhla to Polsko:D. Možná to vezmeme přes Rakousko, podle počasí. My to tady máme doma v létě úplně skvěle, ale fakt uplne, to se člověku ani nechce nikam jezdit v létě, ale mimo sezónu už to jentak nepůjde;-)

Offline OliveOyl
1957 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 18:56

Karja uniklo mi úvodní zadání :) musí to být moře? Co nějaký jezera? Třeba v Rakousku nebo i v tom Polsku. Nemuselo by tam být až takový vedro a voda nebude studená jako v Baltu

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 20:11

OliveOyl Jako to moře je fajn no, to je prostě velká přidáná hodnota na takové vodní dovolené:D. Když vidím, že to Polsko není koupáním takový šlágr, tak se budu soustředit na dobrou destinaci u moře, aby bylo bydlení co nejblíž u pláže a prostě, já se budu chladit a oni ať si dělají co chtějí:D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 20:47

Karja to je podle mě dobrý plán Jestli vám nevadí ta cesta, tak apartmán s klimou určitě seženeš.

Já plánuju Rakousko, ale obávám se, že mám značně zidealizované představy o tom, jak to s kojencem půjde

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 20:50

Evaeva Prostě ty a kojenec, muž a dva předškoláci. Hotovo dělba práce:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 20:55

Karja to právě nechci, já chci taky na túry Myslím, že sranda bude už ta cesta. Pak každodenní balení toho cirkusu a v neposlední řadě výlety se dvěma předškoláky. Ale chtěli bychom jet s našima, ať je ta dělba trochu lepší.

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 21:02

Evaeva Cha, jako túra s kočárkem po cestě mi přijde mnohem lepší nápad než tura s rarachama:-D. Na výhledy bych si pak zajela sama lanovkou:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 21:08

Karja starší je chodivý hodně a když je dobrá cesta (taková, co není sjízdná kočárkem), tak kolikrát i běží, mladší bude asi přiřazen do týmu s miminem. Plán je vždycky vyjet nahoru a pak se jeden bude plácat s miminem a druhý půjde na tu túru. Jako plán je to dobrý

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 22:22

Online JankaM
3055 příspěvků moje polička 02. ledna 2024 09:32

Karja pokud ti jde o moře, co zkusit Itálii? Loni jsme takto jeli úplně do neznáma, jen zamluvený apartmán. A bylo to super, ráno jsme něco snědli, pak k bazénu nebo do moře, v poledne jsme udělali těstoviny s expresmenu, pak děti do bazénu, my s na lehátko nebo vevnitř s klimatizací, a kolem 15, 16 hod k moři a tam až do večera. 

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 02. ledna 2024 09:39

JankaM Hele, mně to Chorvatsko vyhovuje, líbí se mi víc ta krajina a pláže. To jako já se ptala kvůli tomu, zda bych si v tom Polsku teplotně trochu nepomohla a děti i tak byly spokojené, tak ne no:D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. ledna 2024 10:30

Karja 

Jako já bych to Polsko úplně nezavrhovala. Maj dobrý služby, dobrý ceny, je toho dost co vidět, lidi příjemní, my jsme tam byli se vším spokojení, ale sezóna tam končí v půlce srpna, což jsme nestihli, s tím je potřeba počítat. Bylo to i vidět, odjížděly letní atrakce a tak... Jinak Bretaň nebo Normandie budou o prázdninách taky dobrý, akorát tam nám místní doporučovali si udělat tu dovolenou delší, že se ti taky může i v létě stát, že ti třeba 4 dny proprší, tak aby člověk neměl celou dovolenou hnusně.

Já ti úplně rozumím, vedro taky nedávám, tak se taky snažíme to nějak zařídit, aby bylo koupání v moři a míň než milion ve stínu. Zkusili jsme třeba jih Španělska v červnu a tam už tou dobou bylo pro nás nesnesitelný vedro a zároveň ještě nejely ty sezónní služby - záchody na některých plážích zavřený a tak.

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 02. ledna 2024 10:36

dynda No jasný, začátky sezony jsou nevyzpytatelný i počasím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2024 14:24

dynda loni bylo v Andalusii v květnu ke 40 stupňům přijde mi, že to středomoří se tak otepluje, že už ani mimosezóna neznamená, že bude snesitelně.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 02. ledna 2024 15:41

V decembri sme si užili pobyt na Madeire, boli to za mňa najkrajšie strávené dni na dovolenke. Tento rok sme navštívili Omán, ja ešte Severný Cyprus. Tieto dve destinácie boli úžasné na oddych pri mori a také to chvíľkové ničnerobenie, užívanie si.

Madeira ma očarila celkovo. Príroda, more, výlety, srdeční domáci. Zažili sme navyše vianočnú výzdobu ostrova, vianočné trhy, domáce putiky s poncha a lúskaním burákou priamo na podlahu. A príjemných 22 stupňov. Funchal je už drahší, nehnuteľnosti za rok vzrástli o šialených 40%, ALE....

Cítila som sa na Madeire ako doma, Funchal som si aj sama celý prechodila (manžel by mi nestíhal), alergia mi zmizla, nohy ma v noci neboleli a to som denne nachodila vyše 8 km, ťažko sa mi odchádzalo domov. Viem si tam predstaviť môj život, ale ako ešte  porastú ceny nehnuteľností, ťažko predvídať. Manžel má 4 roky do dôchodku. Bola som tam šťastná, voľná.

Tu, v tento mrchlavej zime som opäť nachladnutá, pozerám na sivú oblohu a januárový dážď namiesto snehu a trochu som si zaspomínala.

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 07:12

milacka A nemůžete něco koupit už teď? Čtyři roky to počká....

Já rychle pár kousků, než budu zase bez signálu (Austrálie v tomto trochu překvapila).

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 07:13

A schránky na samotách! Jsou všude a jsou neuvěřitelně krativní!