stes prave Benatky myslim proti tem lodim dost broji.
Cestování
Kokoska teď možná,tohle bylo jak jsem psala,mínus 35. Ale byla jsem tam ještě před cca 10ti lety a žádné velke brojení jsem nezaznamenela
stes snad jen jedno pristaviste zakazali tem velkym, jinak v nejake vzdalenosti od centra kotvit muzou. Ale letos nejak omezi i turisty, zavedou poplatky pro ty, kteri tam neprenocujou.
Garfie Na horním obrázku vypadá ta koala jako Gandalf
brrr
No fakt!!
Mate nektera zkusenost s plavbou po smori? Myslim takovou tou obr lodi, kde je uplne vsechno. Vaham, bojim se mraku lidi a maleho prostoru v kajute. Ale zpusob cesty, v noci presun a ve dne mesto, to me zas laka.
Mám i nemám zkušenost. Mám zkušenost s plavbou po moři, plula jsem z Hongkongu do Saigonu a potom z Quebec City do New Yorku. Nemám zkušenost s plavbou na obří lodi a upřímně, nikdo by mě tam nedostal ani zadarmo (právě kvůli tomu množství lidí). Plula jsem na lodích od společnosti Silversea, která má lodě max do 500 cestujících (obě mé cesty byly na lodích, kam se vešlo cca 350 lidí), jsou to oproti těm obřím, které pojmou tři až čtyři tisíce lidí, opravdu malé lodě i velikostně. Zároveň ale ne tak malé, aby se tam těch tři sta lidí mačkalo. Je to pohodlné (mimořádně drahé), nečekáte na nic fronty, ani na vstup do lodi po návštěvě města. U těch velkých lodí jsem vždy viděla fronty. Ale ty velké lodě jsou podstatně levnější.
Je to opravdu fajn cestování, spíte a ráno se ocitnete někde jinde. Máme vyhlídnutou další cestu na příští rok (musíme na to našetřit...), ale potýkám se s tím ekologickým dopadem, tak ještě uvidíme.
chocholka Ještě tedy doplním, že ty obří lodě mají vnitřní kajuty, tedy kajuty uprostřed lodě, nikoliv po jejich obvodu, tedy, jsou to kajuty bez oken. Jsem klaustrofobik, tam bych být nemohla. Velikosti kajut jsou různé, ty, v kterých jsem byla, měly obytný prostor a koupelnu větší než je velikost pokojů a koupelen u dnes standardně prodávaných bytů.
Garfie ![]()
![]()
![]()
My tam byli za poledne, všechny koaly spinkaly.
chocholka já ano, pluli jsme 2x a vždy šlo o trasu, která by byla jinak nerealizovatelná za srovnatelných podmínek (třeba počet dnů). Jednou jsme za 7 dnů poznali havajské ostrovy, mezi kterými (minimálně v té době) nebylo jiné normální civilní lodní spojení a museli bychom se postupně přesouvat letadly, takže kufr pořád v ruce. Takhle ve dne poznávačka a v noci plavba na další ostrov. Druhá cesta byla něco podobného, pochopitelně jiná oblast. K tomuto účelu to posloužilo skvěle a vždy šlo o NCL, jiná do těch oblastí neplula. Evropská města na to ale (za mě) nejsou uzpůsobena, navíc povolují příliš mnoho lodí a vyvolává to negativní dojmy, tam bych tímto způsobem necestovala.
na konci unora pojedeme na par tydnu do jizniho spanelska uzit teplejsiho pocasi a v planu je mimo jine i vystup na mulhacen.
musim se smat, na jih se v zime jezdi za teplejsim pocasim a my se tam budem drapat s mackama nekde po ledovych plotnach :D ale myslim ze to bude fajn!
Lilly_Ku určitě to bude super. Dej pak nějaký fotky.
Slíbila jsem andulka01 ještě nějaké fotky z Austrálie. Můžu říct, že to byla asi nejlepší dovolená (když odmyslím ty hodně dobrodružné). Austrálie mě celkově hodně nadchla a na to, že jsem měnili cíl dva dny před odletem a tudíž neměli ubytování, ani nic nastudováno (letěli jsme asi 12 hodin jízdy jižněji než jsme chtěli), takže to bylo opravdu stylem...jejda, tady to vypadá zajímavě, sem se mrknem...jejda, už se stmívá, mohli bychom rychle najít nějaké bydlení.... to dopadlo skoro jakobychom to plánovali půl roku dopředu.

Ke klokanům, pandě, ptakopyskovi ještě tree kangeroo a tasmánského čerta.

A nějaké ty pláže....

Vánoce na pláži

Garfie koaly úžasný, pláže krásný, ale z toho kovového nebo z čeho to je pavouka mám normálně úzkost, fotka jak ze Stranger things...
Mermaid Mně to nepřišlo, bylo to v rámci výstavy a navíc byl krásný letní den...ale jako máš pravdu, že byl dost působivý. Vidíš, teď je mi skoro líto, že jsme tam nebyli se zataženou oblohou a na pláži za slunce! ![]()
Garfie mně nedělá dobře pohled na pavouky ani v umělecké podobě. Zmiňuješ ptakopyska, přehlídla jsem ho tu nebo tu ještě nebyl? Vombaty jste náhodou nepotkali?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje