Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline andulka01
12760 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 16:46

Garfie oooooo, děkuji, že na mě myslíš ta poslední fotka pláže je jak obraz! 

A přesně, Austrálie je obrovský prostor. Jediné zaplněné pláže jsem viděla na Bondi Beach a centrální v Gold Coast. A v centrální části, tam jsem měla až agorafobii, stovky kilometrů buš, skály, nic... magická místa, kde se země dotknul Rainbow Serpent (přísahám, že to tam fakt bylo strašně zvláštní, stará magie).

Offline andulka01
12760 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 16:52

Victoria no, australský havěti... Pár zážitků bych měla ale nechci tě nijak odrazovat, všechno to bylo při kempování nebo cestou v buši. V civilizací jen švábi, vos jsem si teda nevšimla vůbec, v centrální části trochu mouchy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2024 19:55

barbucha siena je možná nejhezčí město, co jsem kdy viděla. V Římě mně zaujaly spíš jednotlivosti. Byly jsme tam teda blbě v létě, takže si pamatuju hlavně strašné vedro

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 16. ledna 2024 20:16

andulka01 mě zrovna tyhle zážitky (poněkud masochisticky) a ideálně BEZ obrazový dokumentace zajímají třeba jsem zhltala několik románu (resp. cestopisů) o pacifický hřebenovce, ale některé zážitky blízkého setkání bych teda nechtěla vidět ani na fotce

Offline Zu
2757 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 20:22

Mermaid nedala bys sem nebo do knižního vlákna tip na knihy?

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 22:00

andulka01 Victoria

Ale zase švábi třeba tam podle mých zkušeností byli daleko míň než v Asii, vlastně jsem neviděla ani jednoho, nebo možná jednoho někde venku. A švába jsem měla i v hotelu v centru Prahy...

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 07:48

Zu Divočina od Cheryl Strayed (bible obdivovatelů PCT, podle ní byl natočen i pěkný film s R. Witherspoon), Moje pacifická hřebenovka od Moniky Benešové (příběh holky s těžkým střevním onemocněním, která zvládla PCT projít), 151 dní pacifickou hřebenovkou od Lucie Kutrové 

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 10:19

Lenka22 Garfie Naši australští známí říkají, že koupání v moři, u nich spíš v oceánu, tam není tak populární jako v evropě. Hodně tam fouká, ta voda je studenější. Hodně se tam řeší ozonová díra a rakovina kůže už dávno před evropou,, takže když k tomu moři jdou, je to vykoupat v uv plavkách a žádné dlouhé povalování na pláži a na slunci. Taky ti žraloci tam nejsou úplně neobvyklí. Prý ve volném čase se spíš rodina sbalí a jede někam grilovat než koupačka a pláž. 

Offline viktorka_od splavu
49112 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 10:24

notna plus teda verejna koupaliste (bazeny a dalsi atrakce) zdarma

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 10:32

notna Jo, já myslím, že to je obecně pravidlo u zemí s oceánem. Ony ty vlny ani nejsou na koupání, je to fakt spíš jen se tak osvěžit. Ono taky když to moře máš pořád přímo u nosu, není ti to tak vzácné, to hlavně my, středoevropani máme tendence se od něj nehnout celou dovolenou! :-) No a pochopitelně je Austrálie ráj surfařů. Ovšem když mluvíme o oceánu, co jsme tam byli usmrtil žralok nějakého surfaře a přesně na místě, kde jsme zrovna pobývali vyplavil balíky kokainu!

viktorka_od splavu To potvrzuju, veřejná koupaliště zdarma, třeba zrovna v Brisbane (nevím jestli jsem sem dávala fotku?) je úplně úžasné a otevřené až do půlnoci. 

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 10:44

Garfie S vámi není o údálosti nouze!

Offline viktorka_od splavu
49112 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 10:59

Garfie jj, nebyt tech pavouku tak idealni misto pro zivot

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 11:00

notna Jen ty balíky bylo přísně zakázáno sbírat, hrozila za to obrovská pokuta, jinak bychom si pochopitelně mohli užít dovolenou ještě víc!

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 11:04

Garfie Garfíkovi na tripu

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 11:34

notna To by tady byly teprve zápisky!

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 12:20
Reakce na Evaeva:

barbucha siena je možná nejhezčí město, co jsem kdy viděla. V Římě mně zaujaly spíš jednotlivosti. Byly jsme tam teda blbě v létě, takže si pamatuju hlavně strašné vedro

​Přesně tak, jednotlivosti tak akorát! V létě si to nedovedu představit, to je rovnou na chcípnutí...

Siena je krásná! Navíc jsem tam poprvé v životě viděla naživo Berniniho sochy, až jsem slzu uronila!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 12:23

barbucha ono to bylo nějak na konci srpna, jeli jsme takový trip po části Itálie. Jinde si takové vedro nepamatuju, ale ten Řím...no vykopávky, kde nebyl ani kousek stínu byly fakt ztělesnění pekla

Online Magráta
8098 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 12:50

Victoria Naše sousedka žije 3-4 měsíce v ČR a zbytek v Austrálii a jediné, co jí na žití v Aus vadí, je právě ta přítomnost různé havěti. Ona má panickou hrůzu z hadů a pavouků (např. k nám chodí na návštěvu jen na zahradu, protože doma máme užovku :-D) a tam si to tedy dost "užívá". A říká, že skutečně nemůže nechávat např. otevřené dveře dokořán, aby tam něco nevlezlo (stalo se jim to samozřejmě, takže velké prohledávání...). Její dcera tam taky žije už spoustu let a vždycky se těší do ČR, až si bude moci zaběhat v přírodě, aniž by se bála, že na něco šlápne nebo že na ní něco spadne :-)

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 12:56
Reakce na Evaeva:

​Víc než Siena mě nadchlo Assisi. Já jsem ale vůbec fanda malých městeček.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 13:02

Marbuša tam jsem nebyla, ale přihazuju Carcassonne a Mont Saint Michel (ale zrovna tam bylo asi milión lidí)