Garfie díky za úžasné fotky!
Cestování
Vombaty a tasmánské čerty mají v Praze v ZOO. Nejsou tak boží jako v přírodě, ale pěkný!
Garfie Měli jste určitě parádní dovolenou, ale musím se zeptat! Co ta havěť?? Řešili jste to nějak poučeně? Doposud jsem o Austrálii tvrdila, že mě tam nikdo nedostane, ale mám možnost se tam cestou z Nového Zélandu zastavit (je to zatím dlouhodobý plán, nic aktuálního). Ale nevím, mám ze všeho hrůzu, hadi, pavouci, hmyz... nedávno byl tenisový turnaj v Brisbane a na kurtu byl jedovatý had... o Austrálii se tvrdí, že se tam člověk musí podívat do boty než si ji nazuje, a to i ve městech... A vy jste chodili i v přírodě! ![]()
Mermaid brrr Ptakopyska jsme viděli, extáze byla!!
Ale vyfotit se nedal. Vobaty jsme neviděli, ale měli je v Zoo, kde jsme byli, jen jsme je nezahlídli. :-( Ale dozvěděla jsem se, že kadí krychlová hovínka!
brrr Jinak ta Austrálie je fakt super. Já asi rozumím, proč si to myslíš, ale bylo to strašně na pohodu, jeden národní park za druhým, po zvířatech doslova šlapeš, pobřeží je jedna dlouhá písečná pláž, takže jsou úplně prázné a to i ty městské (ve srovnání třeba s Evropou). Krajina v jižním Quensleendu a New South Walesu, kde jsme se převážně pohybovali je nádherná a zelená. Lidi jsou milí, všude se domluvíš.....na dovolenou s dětma je to ideál.
Archivářka My je taky neviděli v přírodě, ale v takové záchranné stanici/aka Zoo...:-)
Victoria Asi štěstí začátečníků.
Já bych se zase tak moc nebála, ale koukat člověk trochu musí. Hada jsme žádného ani nezahlédli, ale různých ještěrek, gekonů a leguánů teda přehršle...My měli původně letět do Cairns, kde se prý objevují krokodýli i v centru města, takže ten jih už asi byla pohoda.... A srovnání s NZ by mě docela zajímalo, tak aspoň v rámci průzkumu bys mohla...:-) Já teda málem šlápla na hada i nedaleko našeho domu v Jokohamě, nečekala jsem to vůbec a do té doby netušila, že tu vůbec jsou!
Garfie to jsem se chtěla právě zeptat, jestli tam fakt bylo tak liduprazno nebo si vybírala záběr. Fakt nádhera. Nikde ne Austrálie neláká, právě kvůli těm jedovatým tvorum, ale tohle je paráda.
Nás o vombatich hovinkach poučila mladší dcera, když jí bylo asi osm slovy: kadi kostičky. Já jsem si dlouhou chvíli myslela, že jde o zdrobnělinu od kosti ne kostky. ![]()
Garfie Díky! Já se právě obávám, že právě proto, že z toho mám hrůzu, tak tuplem na to narazím... A hmyzu se také bojím, jsem alergická na vosy, tak se bojím, co by se mnou udělalo australské bodnutí... Je to opravdu zatím jen plán a pokud to realizujeme, tak za dlouho. Ale člověk by neměl být posera a nástrahám života čelit:-)
Mě bydlí hadi na zahradě, nějaké užovky či co a příjemné mi to tedy vůbec není. Já i když má někdo hadí vzor, tak už v hlavě slyším, jak ta věc (kabelka, boty) syčí...
Victoria Teda zrovna na hmyz jsme vůbec nenarazili, ani na komáry, ani na nic podobného. Možná taky záleží na ročním období a oblasti, Austrálie je obrovská. A mně teda přišla hrozně civilizovaná, proti těm mým "obvyklým" zemím, takže nějaké obavy ze zvířat mi vlastně vůbec nepřišly na mysl. ![]()
continuity Absolutní prázdno a navíc jsou ty pláže většinou hodně široké. A to jsme byli uprostřed letních prázdnin + ty Vánoce a Nový rok. Sehnat ubytování u moře se nedalo, ten vánoční týden teda vůbec, ale na plážích to poznat nebylo.
Garfie vsechno krasny a ta posledni fotka plaze je jak obraz.
Garfie a co dělají Australané, když jednou k moři, že jsou prázdně pláže?
Lenka22 Spíš mi přijde, že je těch pláží a prostoru obecně tak moc, že se to rozptýlí. Vlastně prostor je asi to, co mi přišlo na Austrálii nejvíc signifikantní, ale může to teda být ovlivněné tím, že žiju v Japonsku. ![]()
Garfie asi by se Australané podivovali nad natřískanejma evropskejma plážema.
Vídeň. 24 hodin, ani ne. Co určitě vidět? (Vezměme v potaz, že jsem dosud neviděla nic a Muzeum v prádelně má v ten čas zrovna zavřeno
)
Lenka22 No to asi dost, hodně jsem vzpomínala na ty narvané francouzské nebo italské městské pláže! ![]()
Garfie no můj australský zeť miluje Chorvatsko
teplé a klidné moře je mu vzácné.
Manuka Já tomu věřím, každý chce, co nemá. :-)
Tak mám splněno, viděla jsem v Římě co jsem potřebovala... jako bonus nádherný počasí, na sluníčku bylo stopro tak dvacet! Svetr jsem odložila a víc ho z kufru nevyndala, jinak bych se uvařila... a jak pěkně se posedávalo po zahrádkách! ![]()
Ovšem lidí jak psů všude, něco strašnýho! V lednu!

Jinak cajk, měla jsem prakticky všechno za rohem, hotýlek super... jen musím přiznat, že mě Řím jako takovej příliš neohromil. Očekávala jsem, že na mě bude dejchat historie na každým rohu, z každýho zákoutí jako ve Florencii nebo Sieně, kde jsem přímo viděla chodit ty napudrovaný dámy v brokátu... a nic se mnou tak nehnulo. Nebo jsem stavěná na menší města. A pokud možno liduprázdný ![]()
Garfie nádherné fotky, skoro prázdne pláže to je môj sen. Úžasné zážitky.
barbucha Rím je vždy natrieskaný turistami, bola som tam pred pár rokmi osláviť Silvestra a celkom riadna zima bola. A nezabudnem na krvavé nohy pri mojej nevhodnej obuvi. Kilometre chôdze, ale bolo čo obdivovať. A aj história na mňa dýchla. Ľudoprázdno je na nezaplatenie, žiaľ, len zbožné želanie.
Aranelupřímně si myslím, že stihnete tak nějak projít centrum. Jestli tam budete někdy do března a bruslite, tak specialita je tohle. Vzala bych si brusle nebo ti je půjčí.
https://www.wien.info/en/now-on/winter-in-vienna/ice-world-348598
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje