Lilly_Ku Ounz continuity Google recenze taky sjíždím. Ale tady už jsem dostala hodně dobrých tipů, kterých bych si na google třeba vůbec nevšimla. myslím, že odtud jsem měla tip na food tracky v Krakově a Budapešti v židovských čtvrtích. A to bylo úplně geniální. V Krakově jsem se pak celý týden stravovali jen v Kazimeirzi a stejně jsme nestihli všechno, co se nám líbilo. Teď jsem si zase v historii přečetla od některé z vás o tom jídle ve čtvrti Kreuzberg.
Cestování
notna tak jasně, že konkrétní tipy se hodi, vono je tam toho ale tak moc a zatím jsem se spíš nezklamala ( no dobře, vynechala bych Sofi bakery v Mitte, má to děsnej hype, ale sou arogantní, drahý a buchta masná, ovšem ten vnitroblok krásnej to trochu vyrovnal :) ) no každopádně, doufám, že si výlet užiješ a bude se ti tam líbit ( je to trochu love or hate město, už se pár lidí vrátilo jakoby zklamanejch a já nezastírám, že můj vztah je zaujatej a osobní :) )
notna ha, teď právě koukám na Krakow, kde bydlet a tak. Takže si píšu Kazimierz :-) děkuji. Známí potápěči teď jedou na obrovský zatopený lom kousek od centra, tak mě to trochu navedlo. Akorát my se tam dostaneme až o prázdninách.
Ounz Jsem zvědavá a těším se. Samotnou by mě to asi nenapadlo. Bylo to přání dcery. Bereme i synovce, tak puberťáci spolu budou šťastní. Muž si stihne zajít na nějaký světový snooker turnaj, který tam zrovna probíhá, tak ten bude taky šťastný. A já jsem happy, že budeme všichni spolu, protože těch spolenčných zájmů ubývá. Ale procházení se po městě, památkách, kavárnách a restauracích nás baví všechny.
andulka01 Kamarádi tam jeli na Silvestra, tak jsem jim sepisovala, co se nám líbilo. Když budeš chtít, tak se pak ozvi, ráda se podělím. Krakow je moc krásný. A lom bude určitě Zakrzowek. Na ten jsem dostala tady tip od Garfie Ten je nádherný. Akorát my jsme tam byli v době, když se tam budovalo koupaliště, ale ještě nebylo dokončené, takže bez koupání. Ale i na procházku to bylo fajn.
notna my jsme tam chteli letos a je to totální masakr, parkuje se všude možně v okruhu 5km, ani jsme to nakonec nezkoušeli. A to nebyl víkend. Asi bych se na to vykvajzla, akorát jsme se nakonec z ty deorivace pohádali.
Ale kdyby někdo chtěl tip na hospodu ve Wielicce, můžu posloužit, byla určitě v top3 v loňském polském tripu.
continuityByli jsme tam hromadnou dopravou. Jede tam tramvaj. Ale tehdy tam bylo pár lidí za turistikou. My už jezdíme do měst většinou hromadnou. Přijde nám to pohodlnější. Hlavně je to úleva při hledání ubytování. Jak bydlíme v Kotěhůlkách, mám toho dost a ráda pak na výletě bydlím úplně v centru.
notna my jsme se tam stavěli po cestě dál, ale to je fuk. I kdybychom nemuseli řešit parkování, je tam omezený vstup, takže bychom čekali frontu, až se uvolní místo, když někdo vyjde ven. Podstatou sdělení bylo, že to v sezoně moc nedoporučuji.
Po městech jezdíme MHD, tu Itálii dáme veřejnou dopravou celou, i do té Wieliczka jsme jeli autobusem. Ale celý roadtrip na měsíc po Československu a Polsku s zastávkami v různých zapadlých místech by tak udělat opravdu nešel.
continuity Já se na tip u Wieliczky hlásím. Měli bychom jet v červnu na pár dni pracovně do Krakowa a do Wieliczky určitě taky pojedeme.
andulka01 Kazimierz je super čtvrt.
brrr my jsme se chytli bez rezervace, ale pochopila jsem,že to bylo docela štěstí. Při odchodu stala venku fronta. A počítejte trochu s tím, že chvilku trvá.
andulka01 Krakow je super, to si užijete! Hlavně v létě mi přijde, že je tam super atmosféra, není tam ani takové vedro, jako někde na jihu...jej, asi tam vytáhnu nějakou kamarádku, až přiletím domů! ![]()

Sweet Potato teda to je ![]()
Sweet Potato No teda! To je spoustu modré
Sweet Potato
Chceš říct, že to je to místo, kam asi nepojedu? ![]()
Garfie Tihle úžasní tvorové se tu neprohánějí všude, jestli tě to uklidní.
Ten náš ostrov není co do mořského života ideální, už jsme byli na hezčích místech, ale pořád je co pbjevovat.

Stížnost. Dcera letí na Velikonoce do Říma, přesunuli jí zpáteční let z večera na dopoledne, přijde v podstatě o celý den.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje