Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Jos
příspěvků moje polička 19. února 2024 20:46

continuity Ta Ischie❤️ Krasne fotky. My mame par volnych dni, tak jsme vcera prespali v Innsbruku a vzali to na sever Italie. A zakempovali na Garde. Je tu asi 13-15 stupnu, da se i sedet venku. Unor jak vino, ale nestezuju si. 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. února 2024 20:49

Jos

To jste vymysleli hezky

No na ty Ischii to bylo regulérně na triko až do západu slunce, pak třeba na tenkou mikinu. Teda domácí v bundách, to dá rozum, ale pro nás teplo. 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:00

Jo a kvuli strajku na železnici jsme se o dva dny déle zdrželi v Římě a v Neapoli jsme míjeli traktory!

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:00

continuity Ten Řím mě na jarňáky lákal dost,nakonec stejně skončíme v Alpách. Včera jsem zaplatila ubytování v Nassfeldu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. února 2024 21:03

continuity Ano, tady je kapanek chladneji, a vetsina restauraci ma zavreno. Taky si neumim predstavit hlavni sezonu. I ted je tu celkem dost turistu a malo parkovacich mist vsude. V Bolzanu jsme si vyjeli lanovkou a pak historickym vlackem na hreben, neumim si predstavit, az tu budou tisice lidi.

Planujeme ted dle pocasi, az se zhorsi, dame asi Veronu, at si uziju nejake historie trochu. A pak zase domu. 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:06

brrr tak držím palce. 

My stejně na lyže nemohli, ale začíná se mi tohle mimosezónní cestování dost líbit. Akorát na příští rok zkusím ty letenky shánět dřív. Dá se cestovat bez bydlení zajištěného měsíce předem a tak, což je super. 

Ještě mě teda bavilo, že to celé šlo udělat bez auta. Veřejná doprava v Itálii je fakt boží a vůbec jsem netušila, že mají vysokorychlostní vlaky. To tady nebude ani za 30 let. 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:06

Jos lanovka na Monte Baldo? Vyvezli jsme se s kolama a sjizdeli dolu. A pak lezli kus do nejakyho prisernyho krpalu lesem, to nedal v sedle vubec nikdo. Nahore na kopci byl pomnik s krizem, doslova to naplnilo rceni "prilezt ke krizku". A pak zas asi 12km z kopce, jedna pani tam zavarila brzdy. Zajimavy vylet to byl! 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:10

Jos

Zavřené restaurace (a všechny termalni hotely) byly i na Ischii, ale něco se na jídlo  našlo a (rybí) trh fungoval. V krajním případě bych něco ukuchtila, ale když člověk nebydlí v úplně díře, jde to.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. února 2024 21:15

Kokoska Jejda, to nevim. My skoncili ve vesnicce Klobenstein, byla to lanovka skoro z centra Bolzana. Na Garde jsme az od odpoledne a stihli jsme jen vesnicku Limone a ubytovat se v Rive.. My ani nemame kola. Ja jsem spis na sjezdove lyzovani, alw letos jsme to odpiskali. Zaprve maly syn a za druhe ty snehove podminky. To je tak na ledovec...ale je to tu tak pekne, ze to kolo mozna i zvazim. My to tu trochu otukavame zatim. Loni bylo na skok Como a ted Garda. Ani nedokazu zatim rict, co je hezci. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2024 21:15

Jos my byli u gardy v srpnu...jednu noc a zdrhli jsme do Alp, to se nedalo

K Innsbrucku jedeme v létě, těším se.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2024 21:16

continuityúplně si mně nalákala na středomoří v únoru Zdá se, že to je ideální doba.

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:26

Jos aha, tak to bude jina, ta na Baldo jela z nejakeho maleho mestecka primo u jezera. Ono je tam opravdu moc hezky, my toho jezera tenkrat objeli kus, i pres Veronu jsme jeden den jeli, koncili jsme pak v Trentu. Bylo to nejak v zari jeste par let pred covidem. Byla to legrace, rano jsme vzdycky dostali mapu a meli se v 6 vecer dostavit na ubytovani x km daleko. Cestou byly treba 2 body, kde nekdo cekal, az vsichni projedou, jako ten krizek napriklad :)

Offline lemon29
181 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:27

stes Kammila ďakujem

Plánujeme predbežne koniec júna, letecky z Viedne. Cavtat si značím. 

A Čechom/Slovákom na dovolenke sa úplne nevyhýbam , pred mesiacom na Sella Ronde sme boli prvý deň trochu stratení, pán z ČR nám trikrát zopakoval, ktoré lanovky použiť, aby sme sa dostali, kam sme chceli.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. února 2024 21:52

Evaeva zas abychom jsme si to nelakovali na růžovo.

V Římě jsme zustali kvůli kvůli štrajku a taky bylo pár dní horší počasí (v Římě jen pršelo), ale po moři jezdili jen velké trajekty, rychlé hydrofoily byly zrušené a to už mi všechno prislo jako dostatečný důvod tam zůstat déle.

Ale to je řešitelné, kdyby to nešlo úplně, zůstaneme déle třeba v Pompejích nebo Sorrentu. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. února 2024 22:08

continuityŘím mě vůbec neláká, už jsem tam kdysi byla a nezaujal mě. Ale ta Ischia vypadá pěkně. Hlavně bych teda chtěla do Španělska, do Andalusie (výhledově) a zdá se, že takový březen by mohl být ideální

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 19. února 2024 22:14

EvaevaIschia je na týden i dlouho. Byli jsme dva celé dny a dvě půlky a ještě na dva bychom program určitě našli, ale ten ostrov je malý a hodně hustě osídlený. 

Online Garfie
28248 příspěvků moje polička 20. února 2024 02:00

Evaeva My byli v půlce března v Athénách a to bylo super. Akropole skoro prázdná, počasí ucházející, sluničko, ale chladněji (cestou do Mykén nám teda sněžilo, ale na místě už pohoda). Pokud jedeš za památkama, tak ideální. 

Offline stes
9029 příspěvků moje polička 20. února 2024 07:18

continuity jak pro koho,my tam týden strávili úplně v pohodě,výlet na Capri, termály, procházky a hlavně zevlovani z kaváren...uteklo to jako voda

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 20. února 2024 07:37

stes

Bavíme se o mimosezóně s malýma dětma. ty termály můžou být dobrý program, ale v únoru zavřené (snad až do pulky dubna), stejně jako moc nejezdí ty vodni taxiky. Koupat se taky moc nedá. 

Výlet na Capri samosebou, ale to už zas jedeš jinam a o tom nebyla řeč. 

Offline stes
9029 příspěvků moje polička 20. února 2024 07:48

continuity ok,prehlidla jsem to podstatné, tedy únor.