Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 27. února 2024 21:58

Jos moje kamaradka je aktivni v ruznych skupinach na fb a tohle byla nejaka takova akce. Kamaradka se toho neboji, s detmi vymeta leccos, ale i ona mi pak licila, ze to byl dost hardcore. Jak vybavenost, tak lidi. Ja uz se znam a vim, ze by mi tyhle programy vadily uz z principu, neumim se na to naladit. A se synem byl vzdycky stres delat neco na povel, vyhodnotila jsem to tenkrat racionalne. Jezdime pravidelne s partou ze skolky do Jizerek, deti to miluji, ale ja jsem z toho vzdycky hrozne unavena, protoze moc deti pohromade, moc lidi, hodne aktivni program, detsky mumraj...a to jde o akci s fajn znamymi a v proverenem prostredi a program si delame sami.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. února 2024 22:06

Josprávě že děti bych sebou určitě nebrala, to si víc oddechnu jinde. My s našima k moři s cestovkou jezdili tak ob rok, auto si půjčovali vždycky, ale obešla bych se bez toho i tehdy. My v tom Tunisu byli někde mimo městečko, resp. to bylo docela daleko, už si to nepamatuju, navíc bylo 35 stupňů ve stínu, takže ani na výlety to moc nebylo.

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 27. února 2024 22:24

brrr diky moc

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 27. února 2024 23:40

continuity jsem ve 3 skupinkách o Omanu na FB a někteří také nechtějí být navázání na cestovku, kterou využijí jen na ten přímý let a pak si jedou po svém. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 28. února 2024 05:26

continuity all in ale přece není jen o zmrzlině, ale o tom, že máš nepřeberné možnosti jídla na výběr, i třeba taková, která bych si v restauraci nikdy neobjednala, ale když už v nabídce jsou, tak ochutnám...o tom, že si můžu dát ledovou kávu nebo jakýkoliv drink v jakoukoliv dobu, aniž bych se musela někam zdlouhavě vypravovat, o tom, že se věčně netahám s balíkama vody na pokoj, atd.

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 28. února 2024 07:39

Mermaid

Pokud ti all inclusive vyhovuje, to je úplně jiná věc. Rozporuji situaci zaplatit all inclusive a pak tam nejíst a jezdit po výletech.

Jinak v případě, že jsi na poznávací dovolené, tak většinou už vypravena jsi a buď to kafe někde kolem je nebo není. A to, že je někde v hotelu 20km vzdalenem je úplně jedno.

Kolega byl v Ománu a tuším ještě Dubaji před dvěma měsíci a žádný all inclusive k tomu nutný nebyl. Jakkoliv respektuji vaše preference, tak nevyvolavejme prosím dojem, že se do některých zemí jinak cestovat nedá. 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 28. února 2024 08:07

Malvin Známá s dospělou dcerou takhle projezdía Omán někdy před Vánoci. Vyšlo ji to neskutečně levně. 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 28. února 2024 08:40
Reakce na bublifuk:

Nemáte, prosím, někdo tip na ubytování v Plzni nebo blízkém okolí? Děkuji

​Jak moc to má být nóbl a jak daleko od Plzně? Darovanský dvůr je luxus mimo město. Ve Victorii a Stelle spali známí a ok. V Purkmistru dobře vaří. Krasíkov je pro srdcaře, už v okrese Tachov. Je toho tady spousta...

Darovanský dvůr 

Victoria v Plzni

Stella

Purkmistr

Dvůr Krasíkov

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 28. února 2024 08:40

Sweet Potato díky

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 28. února 2024 09:05

razorblade a co vybrat neco s polopenzi, pujcit auto a projezdit okoli? Kdyby se kamosce nechtelo, muze se valet na plazi a ty objevovat.

Ja byla na all inc jednou s mladyma, vybrali to kvuli diteti, ktere nakonec skoro nic nejedlo. Kafe a drinky byly jen v nejake urcene hodiny, ne cely den. A jelikoz to bylo na Kosu 3 dny po zemetreseni, byly zrusene fakultativni vylety a protoze s nama byli jeste rodice snachy, bylo nas na jedno auto moc a dve nikdo nechtel, vlastne ani to jedno, tak to byl taky dost dlouhy tyden.

Naopak na Menorce jsme si to uzili, byla jsem tam nekolikrat s aktivnejsi spolecnosti a moc se mi tam libi.

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 28. února 2024 09:19
Reakce na razorblade:

Diky za rady vsem. Ja to zejtra nejak vyresim. Ma to byt do recka, takze zadna arabska oplocena divocina. Ale proste predatava tech lidi na lehatkach a u tech rautu a baru.... aaaaaja to v minulosti absolvovala s mati, kvuli ni jsem to ale udelala rada. Letos jsem se z toho vykroutila a poslala je s otcem samotny... abych se o mesic pozdeji uvrtala do stejnyho problemu

​Aaa, dočítám, díky že pojedeš, čekám od toho hodně:-D.-D. Ne, dělám si legraci, snad to bude lepší;-)

Offline Karja
44202 příspěvků moje polička 28. února 2024 09:21

Já jsem vlastně říkala, že letos pojedu s dětma na ten dětský tábor, co?

No tak nevim, mi přijdou docela teďspokojené i doma:-D Asi na to nemám....vizGatita 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 28. února 2024 09:36

Z mých četných zkušeností - all in bývá super (z malými dětmi bych jinak nejela), pokud je v hotelu tou jedinou možností. Pokud jsou i jiné varianty, jste trochu za žebráka. 

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 28. února 2024 11:02

ja tu udeluji rady, ale doslo mi, ze jsem asi all inclusive nikdy nemela (byla to asi jen polopenze). A ted zacinam chtit. Co si budem povidat, my na tech dovolenych stejne akorat resime dokola jidlo a nejaky kompromisy, kdyz deti jedi jen pizzu a rizky, tak si predstavuji, ze tady by si daly ty rizky, a my nemuseli porad resit, kdo po kom co bude dojidat a kdo bude mit s kym ten rizek napul. Jako ja mam vzdycky romantickou predstavu, jak budu varit s vyrazet rano s kosikem na trh pro cerstvou rybu, ale nakonec skoncime nekde v pizzerii. Takze ja se AI vubec nesmeju, troufam si rict, ze bych si odpocinula, i kdyz moje idealni predstava je jina. Ale ja teda zjistuju, ze pro nas zacina byt cestovani docela drahe. Musim to nejak lip planovat a zmenit zvyky asi, nebo se jako rodina nikam moc nepodivame. 

Offline luciole
1213 příspěvků moje polička 28. února 2024 11:17

bublifuk 

Pension Stará Plzeň

Ale je to už pár let, co jsme tam přespávali, výhodná poloha - kousek pěšky do centra.

Online continuity
42335 příspěvků moje polička 28. února 2024 11:44

Sweet Potato aha to je zajímavé kritérium.

No asi potvrzuje tu moji jedinou zkušenost. 

Přitom to vůbec nebyla nějaká extra levná dovolená.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 28. února 2024 20:21

Archivářka luciole děkuji, prozkoumám to.

Nóble spíš ne, raději cenově příznivé. Stačí čisté a kdyby byla snídaně tak tím líp. Ještě nemám přesně program, proto zatím blízké okolí. Krasíkov vypadá pěkně.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 29. února 2024 04:29

bublifuk já mám pro Krasíkov a okolí slabost. Jako základna na dovolenou mi to přijde fajn, kolem je zajímavá celkem liduprázdná krajina včetně filmového hradu Gutštejn, řopíky, koupání v Konstantinových Lázních (tam se dá bydlet taky) a v dojezdové vzdálenosti Mariánské Lázně, klášter v Teplé, barokní Manětín a i ta Plzeň.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 29. února 2024 07:04

Pro ten směr by to bylo ideální, ale asi nejdřív potřebuju ubytovat návšěvu v Plzni, ale třeba to někdy využiju