Evaeva no mně lidí v bazénu nevadí, liduprázdno vůbec neřeším, ale tohle je fakt extrém.
Cestování
brrr oki dekuju. ja jsem zatim v pulce, tak nvm jak se to vyvrbi:-)
continuity my se tam chcem podivat a zustanem tak dlouho, jak se nam bude chtit, pak pojedem dal nekam kam zapichnem prst do mapy ![]()
Lilly_Ku jsme s cestovkou, sedmiclenna skupina. Do G. jsme jen prileteli a pokracovali do Urfy, projeli okoli a dnes pres hory do Diyarbakiru, pak Mardin a dal na vychod az k jezeru Van.
Most Septima Severa, po Rimanech je tu hodne pozustatku.

Hrobka krale Antiocha, umele nasypana mohyla na kopci cca 2500m vysoko, Nemrut.

Kokoska to jsou bozi mista, jinej svet nez turisticky pobrezi. Ja bych se v tureckj nekdy chtela podivat na gallipoli
Vecerni Diyarbakir

Tohle by bylo spis do vlakna Co jsem si dnes koupila, mandle v modrem cukru a baklavu s pistaciemi.

razorblade do resortu na pobrezi by se mi vubec nechtelo, tohle je autenticky Turecko. Jsme vlastne v Mezopotamii, Eufrat uz mame za sebou, ted jsme u Tigridu. Je to uz Kurdistan, ale to se tu nesmi rikat.
Kokoska zavidim a hltam kazdou fotku! (To ovoce!)
razorblade tak ti jeste prihodim jeden han, to byly puvodne karavanseraje, utociste pro obchodniky. Mohli se tam ubytovat, ulozit zbozi, nekde byly v patre obchody i dilny. Dneska jsou v tom nadvori cajovny a kavarny, jako ta vcerejsi, v patre bud nic nebo obchody. V Burse, kde jsme byli vloni, je znamy Koza Han, tam jezdili obchodnici s hedvabim a v patre je jeden obchod s hedvabim vedle druheho.

A jeste most pres Tigris, na druhe fotce v pozadi hradby Diyarbakiru

Jeste k dnesni ceste dodam, ze jsme dnes projizdeli Adiyamanem, ktery schytal lonske unorove zemetreseni a byli tam i cesti zachranari. I po tom roce je videt skody a to jeste nebyla ta nejhorsi oblast. A je krasne videt, ktere stavby jsou poctive udelane podle novych predpisu a vydrzely, a ktere byly na necem osizene.
Kokoska mazec!
pred par lety jsem byla navstivit kamosku z ceska v hakkari, letela jsem tenkrat do vanu a taky jsme tam projizdeli okoli. byli jsme navstivit kamarady jejiho muze, co se zivi paseractvim, meli super barak na vesnici v horach a na nasi pocest nechali cerstve zabit kozu, bylo to taky hodne autenticky :D
ted bydli s manzelem a deckama prave v dyiarbakiru :)
uzij si to!
KokoskaNo, ale to je hodně super. Diky, že taky můžeme takhle něco poznat;-)
Ale nevíte, co je to zelený na tom trhu, ta tráva s těma bobulema?
A ten druhej obchod, úplně se tam vidím...
Karja myslim, ze pistacie, jen vypadaji dost nezrale. Nebo neco uplne jinyho
prodavaj to tu vsude, takovy otypky.
razorblade do resortu na pobrezi by se mi vubec nechtelo, tohle je autenticky Turecko. Jsme vlastne v Mezopotamii, Eufrat uz mame za sebou, ted jsme u Tigridu. Je to uz Kurdistan, ale to se tu nesmi rikat.
Já byla proti rezortu na tureckém pobřeží taky předpojatá, ale loni jsem musela změnit názor. Antalye, Alanye, Side, jezera, vodopády, hory, antické památky...Turecko toho má dost, co nabídnout, i u pobřeží.
Mermaid ja mam dost spatne reference, ale je fakt, ze to neni od uplne spravneho vzorku lidi. Asi to budu muset nekdy zkusit. Ale pokud to vyjde, spis by byla pristi rok Kapadokie.
Kokoskakrásné, hezkou dovolenou ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje