Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 24. května 2024 08:52

Gatitapřechod nalehko tam fakt neuděláš, nahoře nejsou chaty (a spát se tam nesmí a hlídá se to hodně), ale túry jsou v pohodě. Zas jak je to hůř dostupné, bývá tam méně lidí a fakt to stojí za to. Za mě možná nejpodcenovanejsi pohoří, které jsou ještě vyšší hory 

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 24. května 2024 09:08

continuity tak to bylo ono. Muz tam kdysi byl a tvrdi, ze to tam je nej. My tenkrat myslim hledali neco na prechod s prespavanim po chatach a s dobrou dostupnosti z Prahy vlakem/busem, takze Rohace byly no go. Rada bych se tam ale podivala!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. května 2024 10:33

Rohace su aj za mna najkrajsia cast Vysokych Tatier. S ludmi by som v lete pocitala vsade, najma na tych lahsich usekoch, treba vyrazit skoro rano.

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 24. května 2024 11:00

Budu mít asi den v Bruselu a okolí - co mám vidět? Spíš jen vše zvenčí, na galerie parťák moc není.

Offline Lilly_Ku
4494 příspěvků moje polička 24. května 2024 11:51

continuity ale ja prave chci umornou drinu

dik za tipy!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2024 12:01

Mrakoplas prosím tě, umíš srovnat Tatry s Rakouskem, co se týče vybavenosti, služeb? Já mám pořád takovou představu, že tam toho moc není, málo lanovek, nic pro děti,... Ale říkám si, že je to asi blbost. (Ne že bysme neměli dost cílů dovolené, ale tak abych věděla. Je to ostuda, na Slovensku jsem byla akorát lyžovat)

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 24. května 2024 12:15

Lilly_Ku no ale je dřina a dřina. Ten Kriváň je takový 4 hodiny pořád stejně do kopce, pak se otočíš a jdes tři hodiny z kopce. Není to moc exponované, i když výhledy tam můžou být. Na to, co si se ptala na začátku - expozice a lezení, tak to fakt není. 

(počítej taky s tím,že počasí bývá všelijaké, v poledne mraky a máš po výhledech. je potřeba vyrážet brzo ráno). 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 24. května 2024 12:18

Evaeva pro děti je tam toho hodně, celý ten Liptov se dost změnil, jen ty aktivity nejsou vždy nahoře. Určitě nízké Tatry a Děmanovská dolina, Žiarská dolina, všechny ty termály

Takže vyžití pro děti to problém není. Jen tam je v sezoně strašných lidí a není to úplně levné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2024 12:22

continuity hm, ty lidi jsou všude no. Já se spíš tak informuju. V naší rodině totiž lézt 4h do kopce nebo nějaký přechod v zemi nikoho nehrozí ani výhledově

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 24. května 2024 12:27

Evaeva lidi jsou trochu problém, když zaplatíš 100 Euro za vstupy a pak je v bazénech hlava na hlavě a na tobogán čekáš půl hodiny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2024 12:30

continuity no jasně, já bych taky uvítala liduprázdno

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 24. května 2024 12:40
Reakce na andulka01:

Budu mít asi den v Bruselu a okolí - co mám vidět? Spíš jen vše zvenčí, na galerie parťák moc není.

​Pokud by to měl být jeden celý den a pokud už jste z Bruselu něco málo viděla (ono moc není co...) anebo to málo stihnete třeba večer před tím volným dnem, určitě bych jela do Brugg. Vlak z Bruselu tam jede hodinu, Bruggy jsou nádherné a stojí za návštěvu. Během několika hodin je projdete a pokud nechcete stát u každého domu a číst si o něm, spíše nasát atmosféru a podívat se, jak město vypadá, pak těch několik hodin stačí.

Offline Lilly_Ku
4494 příspěvků moje polička 24. května 2024 12:51

continuity a na ty rysy odkud nejlip? divam se na mapu, da se z polske strany nebo z ceske, horsky hotel popradske pleso?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. května 2024 13:01

Evaeva tak Tatry s Rakuskom podla mna nejde porovnavat :) Ale bola som v Alpach s detmi len raz, tak zas nemam uplne relevantnu vzorku. Ale vyzitie sa da urcite najst, ale su tam fakt davy. Najlepsie ist mimo jul-august a sviatky. V tych Rohacoch sa mi taky natresk nezdal. Vyhliadkami je krasny je vystup k Rohacskym plesam ale to asi nesplna poziadavku neliezt 4 hodiny do kopca :) U deti mala uspech Juranova dolina, muzeum oravskej dediny, pri Oraviciach je aj chodnicek v raseliniskach (ale tam sme neboli). Ja sa Smokovcu, Lomnicinatd vyhybam kvoli tym davom, neznasam ich dobre.

Offline viktorka_od splavu
49106 příspěvků moje polička 24. května 2024 13:03

Lilly_Ku uplne nejhezci i dost narocny mi prijde co psala continuity jako prvni - na teryho chatu, priecne sedlo a dal. fakt krasny a malem jsem chcipla, to si dejte urcite

Offline viktorka_od splavu
49106 příspěvků moje polička 24. května 2024 13:12

Lilly_Ku jo, akorat my jsme myslim koncili ve smokovci a dojeli zpet do lomnice vlakem

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 24. května 2024 15:03

Lilly_Ku na plánování doporučuje na Slovensku tohle. Budeš to mít vcetne času. 

https://hiking.dennikn.sk/li/sluzby-hikeplanner.html

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 24. května 2024 15:10

Lilly_Ku vysoké Tatry stejně na 14 dní úplně nejsou, pokud nechcete horolezit. S těmi Roháči to je tak akorat.

Za týden se dá pohodlně stihnout přechod po magistrále + s odbočkami do těch seděl nahoře. 

Rysy nevím, ono to jde z obou stran, spíš bych to plánovala podle zbytku, ono objet Tatry autem je na půl dne. Pokud už kvůli tomu spát v horách, tak určitě na Váze (chata pod Rysmi). 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 24. května 2024 15:13

viktorka_od splavu Knížku neznám, jen jsem si ji teď vygooglila. Z toho mála, co na mě vypadlo bych řekla, že je asi ok, ale jak říkám, viděla jsem obsah a nějakých pár stránek.