Victoria v Bruggách jsem byla několikrát, ale prťákovi nabídnu a uvidíme, děkuji
Cestování
Vcera Mardin

Ze dneska treba nekropole Dara nebo nadrazi bagdadske zeleznice v Nusaybinu primo na syrske hranici. Ta zeleznice se budovala dlouho a za drahe penize (staveli ji Nemci) a nikdy se po ni moc nejezdilo, ted uz se nepouziva vubec. Nicmene na nadrazi jsou zamestnanci, kdyz videli nasi skupinku, radostne se vyrojili a chteli se s nama fotografovat. Ti chudaci se tam musi strasne nudit!

#

Po teto zeleznici jela Agatha Cristie, kdyz doprovazela manzela archeologa na vykopavky, byli myslim v Syrii a Iraku, a inspirovalo ji to k napsani detektivky Vrazda v Orient expresu. Tady ale jezdil Taurus expres, provozovany stejnou spolecnosti.
A jeste jedna kurdska vesnice

A jezidsky hrbitov

Jinak je to tady dost nehostinna krajina, zelenejsi jsou jen nektera udoli, kde je voda na zavlahy. K dojmu vyprahlosti ale prispivaji pole zraleho obili, ted jsou tu zne, jeste bude druha sklizen na podzim.

Jeste zdejsi traffic jam a uz dam pokoj :)

Kokoska To je ale hrozně zajímavé. Ad cizrna-tak to by mě nenapadlo, že takhle vypadá!
Kokoska To je nádhera! Užij si to.
Kokoska
To je paráda. Úplně mám náladu na takovou zemi, jela bych hned!
Sweet Potato Garfie je to zase uplne neco jineho, nez jsme kdy byli. Trochu podobna je ta kurdska oblast kolem armenskych hranic k iranskym, jak jsme byli minule, ale tady je to snad jeste chudsi.
Je taky zajimave, jak je tady volnejsi pristup zen k zahalovani. Nosi barevne satky s ruznymi strapecky a cingrlatky a vazou si je jen nahore na hlave jako babicka od Nemcove nebo vzadu na uzel, nebo nemaji vubec nic. V Gaizantepu to vypadalo takhle

Kokoska A po vás jako po turistech je tam nějaké zahalování očekávané, nebo to vůbec neřeší?
Kokoska to nadrazi vypada jak vystrizeny nekde z vychodni evropy. Vubec do tech ostatnich fotek nezapada
Kokoska v dobrém strašně závidím.
Vlastně všechny vaše cesty. Můj muž na cestování vůbec není a když už, tak jenom relax u moře. Já i na ten Zealand jezdím sama. I když, moc mi to teda nevadí![]()
trojdňový okruh - možno ťa zaujme
https://hiking.dennikn.sk/ar/2455/drak_sa_vracia_1_den.html#h3_info_map
https://hiking.dennikn.sk/ar/2480/drak_sa_vracia_2_den.html#h3_info_map
Myrtila jen v mesitach je nutny satek.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje