Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 15. července 2024 13:34

Evaeva Akvapark právě v dešti, ne?

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 15. července 2024 13:46

JankaM já jen dodám, že nejlepší LM se u Eximu a Fischera chytají zhruba týden před odletem, u Bluestylu cca 2 - 3 týdny před. Nejsem si tedy jistá, zda se takhle uprostřed sezóny vejdeš do toho limitu (pokud chcete letecký zájezd se vším všudy). Ještě je dobré si zjistit, zda od zaměstnavatele nemáš nějaké slevy u těchto společností, třeba Exim/Fisher dávají 6 % objednateli zájezdu, často to mívají větší firmy jako benefit nebo jako klientská sleva různých poskytovatelů služeb (energetické společnosti, VZP apod.)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2024 13:49

Sweet Potato jo, ale to je pro mimino tak na hodinu, dvě. Když bude deštivo jeden den, tak dobrý, ale modlím se, ať neprší celý týden 

Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 15. července 2024 13:55

EvaevaPošleš je tam bez mimina. pošleš se tam bez mimina?

Nebude!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2024 14:04

Sweet Potato no jo, ale co s ním. Zabavit ty starší není takový problém, ty klidně vyženu i na déšť

Ale beru tě za slovo, nebude

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 15. července 2024 15:14

Dotaz pro zkušenější cestovatelky. Nerada jezdím na více dní s bookingem nebo airbnb kvuli tomu, že to pak nejde stornovat a propadne celá částka, s dětma je to prostě trochu loterie. Jde se nějak pojistit nebo tak? Já to vždycky dělám tak, že si třeba ten apartmán vyhlídnu na airbnb nebo bookingu a oni pak inzerují i jinde, kde ty podmínky jsou většinou že se zaplatí jen záloha...Ale ted mi ty soukromé stránky uplně nejdou najít aby tam bylo vyhovující bydlení. Tak jako ted mám něco na bookingu, ale přesně je tam týden před 100% částka:-/

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 15. července 2024 15:24

EvaevaRakousko je s detma skvely, prijde mi, ze se vzdy v okoli najde nejaka verze pro suchou i mokrou variantu, jak pise Sweet Potato napr aquapark je dobra varianta, u nas vitezily ty ruzne verze tierparku, panorama strasse kolem vrcholu, kam te vyveze lanovka, jezera s koupackou..atd, Wilde wasser mame taky za sebou a parada. Utkvel mi napr. Triassic park, opet lanovkou hore, kde jsou hriste, vodni prvky, jezero s dino priserou a skvely vyhledy, neni to daleko od Salzburgu (Haus der Natur doporucuju a zoo je tam taky fajn)..at se dovolena vydari!

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 15. července 2024 15:31

Karjanormálně to kryje cestovní pojištění, jen se podovej na podmínky storna. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2024 15:37

Karja 100% ti nevrátí, ale část ano. To pojištění musíš uzavřít do několika dní od rezervace.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2024 15:38

Adina jak říkám, zabavit ty větší není problém, ale co s 9m lezoucím miminem. Za rozumného počasí nemám strach, že si to neužijeme, s dětmi už jsme byli před dvěma lety.

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 15. července 2024 15:50

continuity Evaeva Aha, dobře, no já si vždycky dělala jen cestovní jako zdravotní hlavně, tak na to mrknu. Jasně 100% není nikde, s tím vůbec nepočítám.

Offline notna
9255 příspěvků moje polička 17. července 2024 09:41

KarjaU bookingu se mi zobrazují dvě varianty. jedna levnější, když zaplatím hned bez možnosti strona. Druhá dražší, kdy lze zrušit a cena se strhne až den -dva před příjezdem nebo dokonce se platí až při příjezdu. A když dám zaplatit hned s nižší cenou a pak si k cestovnímu pojištění přidám pojištění storna, tak s tím pojištěním jsem skoro na ceně, která je přes booking vyšší a má možnost to zrušit zdarma. 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 17. července 2024 09:45

notna no jenže někdy se to bezplatné storno vztahuje na zrušení třeba týden před příjezdem, na to se myslím Karja ptala. Více méně je to pak problém celé lokality, kde hledáš. 

Teď jsem například poplatila dovolenou a jedeme až za měsíc, lepší nabídka,co se týče storna tam nebyla. 

Offline notna
9255 příspěvků moje polička 17. července 2024 09:50

continuity Aha, tak to jsem asi zatím měla štěstí. Pokud to není na zapalcení v ten den nebo až na místě, což je většinou, tak jsem měla nejdelší interval 2 dny před příjezdem. Ale zase nemám nějaké velké zkušenosti. Ubytování přes booking řeším asi tak 5x ročně.

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 17. července 2024 10:18

notna Nakonec jsem to uhnala přes lokální cestovku, kde se platí jen záloha, zbytek na místě. Ale netušila jsem, že to pojištění cesty je takhle levné, že to není  žádný extra výdaj, ještě se zeptám, jaké jsou tam tak obecně podmínky pro zrušení? Jako nemoc se musí nějak doložit nebo tak? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2024 10:18

notna to si podle mě nastavuje ten hotel, určitě to není pravidlo. Taky jsme to kolikrát platili měsíc dopředu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2024 10:21

Karja musíš mít potvrzení od doktora (jestli myslíš klasické pojištění) a ještě jsme laborovali nad tím, jak to funguje, když onemocní jen jedno dítě, jestli třeba druhý rodič a druhé dítě jet musí, ale to jsme nevyřešili Celkově nám přišlo, že dostaneme zpět tak půlku. Mimochodem, dají se pojistit i cesty po Čechách.

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 17. července 2024 10:23

EvaevaDíky!

Jako příští rok to udělám jako známá, zabookovala to někdy v lednu právě s možností bezplatného zrušení třeba 5 týdnů předem, když by změnili plány/termín dovolené/našli něco lepšího. No to mě vůbec nenapadlo jako.

Offline notna
9255 příspěvků moje polička 17. července 2024 10:25

Karja Ty podmínky už vůbec nevím. To pojištění jsem dělala jen jednou. Asi mám štěstí, že mi to u vybraného nabízí i tu dražší variantu s pozdější platbou. kterou využívám.

Evaeva Jj, píšu, že asi máme štěstí, že mi to většinou nabízí tu variantu, kdy není nutné platit hned.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2024 10:28

notna to pojištění se ale vztahuje třeba i na letenky. My teda přes booking tolik nejezdíme, co máme děti. Ostatní servery tuhle možnost nemají.