Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 17. července 2024 10:29

notna No to je dobrý, to bych taky využívala, kdyby to bylo v možnostech.

Offline notna
9255 příspěvků moje polička 17. července 2024 10:38

Karja Fakt nejsem odborník na booking, jsou tady větší cestovatelky. Ale mě se ta nabídka taky nezobrazí prvotně. Když mi vyjedou požadované nabídky, pak kliknu na konkrétní ubytování, tak až pak mi při výběru pokoje nabízí dvě varianty. Levnější/dražší.

Ještě mě překvapilo, že mám tam Genius 2 a zároveň jsem tam hledala se švagrovou, která má 3, měla by mít ještě lepší nabídky a byla na stejných cenách u všeho, na co jsme se podívali.

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 17. července 2024 11:33

notna...a pak jeste zjistis, ze jsou rozdilne ceny pro mobilni aplikaci a vyhledvani bez prihlaseni, resili jsme to pred par dny, rozdil 7tis u ubytovani v cene 60tis

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 17. července 2024 11:39

notna Možná to mají hlavně hotely. No já jsem na to nenarazila ted v poslední době ani při tom rozklikávání, ale je dobrý to vědět;-)

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:26
Reakce na Karja:

EvaevaDíky!

Jako příští rok to udělám jako známá, zabookovala to někdy v lednu právě s možností bezplatného zrušení třeba 5 týdnů předem, když by změnili plány/termín dovolené/našli něco lepšího. No to mě vůbec nenapadlo jako.

​Mě to teda napadlo, ale cíleně to nedělám, že bych počítala se zrušením. Na co to ale využívám je mít tu flexibilitu,  dokud nemám vyřešenou celou dovolenou - ubytování hledám jako první, ale kolikrát bydlíme na různých místech, loni to byl extrém potřebovala jsem těch navazující ubytování asi pět + třeba chybi dokoupit letenky nebo nejake vstupy, co se řeší dlouho předem. 

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:34

notna No ale někdy máš možnost platit až na místě, ale přesto v případě zrušení po nějakém datu ti to strhnou z karty, pokud nedorazíš, to s tím úplně nesouvisí. 

Jinak teď mi zrovna líčila kamarádka, jak měli letět na Sicílii, dvě rodiny (její a ségry) i s babičkou....a zrušili jim let (v den odletu, protože na letišti hořelo), nabídli náhradní za čtyři dny (letěli na týden) a ubytování museli zaplatit 100%, jako strašná historky. :-(

Adina Jo, ty různé nabídky jsou vyšší dívčí....taky někdy docela koukáme. 

Sweet Potato To je ale hezká bundička! Co je to zač? 

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:44

Balt....

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:45

A knihovna v Rize, asi největší zážitek pobytu! 

Offline moora
8661 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:48
Reakce na Garfie:

Balt....

​jezis to je krasa! (Sire liduprazne obzory a more )

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:49

Garfie to obživla Etna, ne? 

Kamarád tam zůstal pro změnu viset. Ale tohle by mohlo krýt slušně cestovní pojištění. 

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:50

Garfie No nádhera, krásná pláž!

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:50

Garfie ten Balt je

Budu se tam muset vypravit.  zajímavé, že do Pobaltí by chtěli cestovat všichni, zejména se hlásí ti, co nechtějí na Balkán (do vnitrozemí, teď je to fakt spíš za trest). 

Offline moora
8661 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:53

Garfie ehm, to mi pripomina par let starou story: letely jsme s mamou do Rima, pred odletem se ji udelalo strasne zle, ale kousla to, na letisti jsme zjistily, ze nam zrusili let skrz pozar na letisti v Rime. Takze hledani nejblizsiho volneho letu, telefonat na ubytovani, ze priletime o den pozdeji (pana inglis jeste vo dost horsi nez moje, spojeni k pos***). A cestou domu nam rika nase babicka: no ja to videla ve zpravach, ze na letisti v Rime hori, ale nechtela jsem vas znervoznovat. :)))

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 17. července 2024 12:58

moora Babičky.....jako bych slyšela moji mámu! 

continuity Bylo to před rokem, hořelo tam letiště, myslím že to bylo kvůli vedru? Pojištění by to asi krylo, ale to zřejmě neměli. Byl to nějaký malý penzion, asi spíš takové bydlení v soukromí....paní jim prý nevrátila ani část, že prý je to její jediný příjem. 

Jinak ta Riga byla úžasná, vrátila jsem se dost nadšená. 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 17. července 2024 13:05

GarfieJo tak letos to tam bouchlo. Jak si psala teď, tak jsem myslela, že je to aktuální historka. 

Offline moora
8661 příspěvků moje polička 17. července 2024 13:05

continuity no vloni taky etna dymala a rusily se lety

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 17. července 2024 13:12

continuity Víš jak, přijela jsem po roce, všechny historky se ke mně dostávají se zpožděním!

mooraTohle bylo ale určitě kvůli požáru, říkala že navíc měli problémy s aerolinkou, protože to není "přírodní katastrofa", ale potíž letiště....nakonec jim snad nějakou náhradu dali, ale bylo to těžké. 

A říkala, že tam s nima letěli nějací novomanželé z Vídně, paní prý v ohromném klobouku, krásných šatech a ta se na letiště zhroutila. :-) Že mají rezervovaný nějaký luxusní drahý hotel s wellness a tak...tak ti prý nakonec získali let do Neapole o den později večer a z Neapole si zajistili autobus na Sicílii...aby prý ten hotel aspoň trochu využili. 

Offline barbucha blogger
35447 příspěvků moje polička 17. července 2024 13:33
Reakce na Garfie:

Balt....

​Já před rokem...

Riga fakt dobrá...

Offline barbucha blogger
35447 příspěvků moje polička 17. července 2024 13:35

Karja 

Ještě k tomu stornu... v poslední době jsem párkrát využila airbnb - a vždycky se to dalo stornovat (bezplatně) až do dne příjezdu.

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 17. července 2024 13:42

barbucha Mě trochu mrzí, že jsem to víc nepromyslela a nespojila to s Vilniusem nebo Talinem, ale byla to taková hurá akce na poslední chvíli...:-)