continuity parada, z jake vysky vychazeli?
Cestování
continuity Ju, paráda
Já byla včera na Etně a ten divnej pocit z toho místa mám ještě teď.
continuity krasa! Teide je muj sen, bylo to narocne? Mulhascen jsem dala v roce 2008 :)
continuity zajímavá krajina. Jaké je tam počasí?
Ginger chodí se to cca od spodní stanice lanovky, takže nějakých 2300.
Na papíře to není zas tak strašné 2300 do 3700. Je to samozřejmě pořád do kopce, ale technicky nic složiteho. Jenže:
Je to už vysoko a většinou nocuješ dole u moře, takže aklimatizace nula (já o sobě vím, že jednu dvě noci potřebují i do 3 tisíc). Muž to má lepší, ale cítil to i on.
Přes den je tam téměř vždy jasno a praží slunce, teplota je v té caldeře vyšší než u moře. Jeden den jsme jeli autem přes ostrov a teplota mezi tou calderou a úrovni moře klesla(!) asi o 5 stupňů.
Není tam žádný stín a potřebuješ strašně hodně hodně hodně vody nebo v noci (to stačí vody jen opravdu hodně) a to zas chybi ten spanek.
Spolu jsme šli tohle, takový pahrbek na kraji ty caldery, asi 2700 to má. dali jsme to, ale nejhorší byl konec 4km po prašné silnici. Normálně by člověk řekl procházka, ale to sluníčko bylo úmorné. 

Evaeva my jsme už teď doma, ale řekla bych, že na Tenerife bylo lépe než tady. U toho more max těch 31, voda teda podle zdejších měřítek asi studená - kolem těch 21C.
Nahoře v horách vedro větší, asi, že je to blíže k sluníčku. ![]()
Teď dva dny přiletěla nejaká písečná bouře že Sahary, průvodce v observatoři nám ukazoval jeden mrak, že to je prý ten písek a měl pravdu, za dva dny byl na pobřeží prašný opar. Včera už se na některých plážích nedalo kvůli vlnám ani koupat, ale jak časté to tam je neposoudim. My jsme se koupali prakticky denně a když ne, nebylo to kvůli počasí.
continuity tak to je docela horko. Ale vypadá to hezky.
Evaeva no u toho oceánu je to fakt v pohodě, těch 31 bylo fakt maximum, oproti třeba Řecku teď, kde je podle map o pět stupňů vic. To jsem si právě říkala, že větší vedra jsem zažila v Europe.
continuity to jo, spíš na tu turistiku. Od toho oceánu taky, předpokládám, trochu fouká.
continuity na fotkách paráda, ale já ty horké pustiny už nějak špatně snáším. Měli jsme jet na Kanáry v listopadu, projet víc ostrovů, ale mělo to být zase s tou malou skupinou a prý nějak není zájem, tak z toho asi nic nebude.
continuity díky za info, to je teda docela dost... ale snad se mi to někdy splní. Pečící slunce nedávám, to mi přijde lepší ta noc.
Fotky vypadají nádherně. My byli letos na Lanzarote a vrátili jsme se nadšení. Zkusím taky přidat pár fotek. Už máme v plánu Fuerteventuru a Tenerife.
Lamicka tak si pak vyměníme tipy. Pro nás ideální dovolená: hory v kombinaci s mořem a není tam moc vedro. Jsme se snad nikdy v létě tolik nekoupali jak letos.
Jinak permit na vršek Teide bookuj hned, jak budeš tušit termin. Ja to dva měsíce předem už nedala a teď je nově potřeba permit už i na ty brzké ranní a noční hodiny. Oni ho neměli, ale muž je dost střelec.
Evaeva no na turistiku doporučuji vavřínové pralesy. Tam je fakt příjemně. Ten vavřín umí zajímavou věc, že nasává vlhkost ze vzduchu a kromě toho, že tím zajišťuje vláhu pro sebe, ještě dodává vodu i další vegetaci. Rostou tam ohromné kapradiny na zemi je místy fakt bahno, ač tam v pravém slova smyslu moc neprší.
Jsou to pozůstatky, kdysi byly tyhle mlžné pralesy běžné i ve středomoří, ale nepřežili poslední dobu ledovou, navíc uzavřením středozemního moře se klima dále měnilo. Teď jsou už jen na Madeiře, Kanárech + pak někde v azii.

continuity ty jo, tak tohle vypadá úžasně
Kokoskajá ty vyprahlé pustiny taky nemusím. Madeira byla na to lepší, ale to zas není moc koupací ostrov.
Rozhodne bych se tam nechtěla stehovat, ale vidět to je zajímavé.
Jinak, že o ty Kanary není v ty vaší zcestovane skupině zájem se možná ani nedivím je to takova lokalita pro samostatné cestovatele začátečníky. My jsme sem jeli, že jsme ani jeden neměli sílu vymyslet něco složitějšího (původně byla v plánu Bosna nebo Albánie, ale když vidím ty teploty tam, tak to asi odlozim na dobu až budeme moct jet v říjnu).
continuity do Albánie jeďte na jaře, až bude všechno zelené a rozkvetlé. Byli jsme vloni v půlce května a bylo to krásné, teplo bylo až dost, i se muž koupal.
Kokoska no to musíme už bez dětí. Ony o to stejně moc nestojí.
Já byla včera na Etně a ten divnej pocit z toho místa mám ještě teď.
my se tam chystáme za 2 týdny, mohu se zeptat proč? Výška, atmosféra..
a blbý dotaz - co jsi měla na sobě? My budeme projízdět okruh po Sicílii a všude je to podle mě na šaty, jen teda jedinou Etnu jsem vyhodnotila že ne-e. Plus samozřejmě pevné boty
continuity ještě bych doporučila trek údolím Masca, nicméně jsem se dočetla že tak punkově jak se to kdysi podařilo nám už nelze:( musíš mít permit i na vstup tam, kontroluji boty, prochazíš kontrolními body a musíš mít helmu
). My tak 100 m pod kopcem vlezli do odvodňovacího kanálu, prošli tunelama do vedlejšího údolí a šli to úplně sami bez lidí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje