Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Zu
2740 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 22:20

Kokoska v ČB mi přijde peklo pekelný a nemuset, tak nevycházím, na kole dojedu ráno, kdy je 17 st. do práce a stačilo, odpoledne bych ho tam nejradši nechala

jo a fajn prohlídky v Třeboni jsou v Zámecké lékárně. Hlavně si to tu užijte

Offline slniecko admin
19333 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 23:47
Reakce na continuity:

slniecko to příjemné koupání dela maly rozdil mezi teplotou more a vzduchu. Pro mě je horší 36/25 než těch 24/22. 

​A myslíš, že tam ine letá nebýva nejako chladnejsie? Môj puberťák sa totiž zaprisaháva, že už k moru nikdy inam a je ochotny debatovať maximalne, ze či Parvu, alebo Jurmala.

viktorka_od splavu to som si myslela vždy aj ja, ani sme nemali dostlť plážových uterákov, lebo plavky som balila vlastne len "pre istotu".

Offline Friga
1998 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 09:27

slniecko na jiznim pobrezi Finska se da v lete v mori celkem normalne koupat kazdorocne, prijde mi, ze je voda tepla kazdy rok zhruba stejne. Spis zalezi na miste ta teplota. V Pobalti to asi bude stejne. 

Offline viktorka_od splavu
48869 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 09:49

Friga tjo, cemu finove rikaji tepla voda?;-))

Offline notna
9071 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 09:50

slniecko Souhlasím s continuity ten malý teplotní rozdíl moře/vzduch je mi taky příjemný a v Polsku se koupu víc jak u moře na jihu. Byla jsem tím hodně překvapená, protože já vedra ráda a Klidne budu na pláži ležet, ale z 36 do vody 27 vlezu tak 2x za den. Najednou pro mě nebyl problém moře 23-24. náš prvni Balt byl kompromis pro dceru koupání v moři a my rodiče výlety a poznavacky, který nás ve vedru nad 30 nebaví. 
Myslim, ze ty teploty tam budou každý rok obdobně. Ale určitě by se to dalo dohledat na netu.

Online continuity
41552 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 10:03

slniecko

Ja jsem uz zažila 18 stupňů i u Splitu v srpnu, mně ten Balt přišel úplně v pohodě loni na začátku i konci sezóny. Myslím, že tam bylo zhruba jak píšeš. Akorát tě taky může potkat blbé počasí a déšť, je to prostě víc na sever. 

viktorka_od splavu no samozřejmě, kdo potřebuje na pohodlné koupání 26C tak nepůjde k Baltu ale do Řecka. Mě je v tam vedro na padnutí, já můžu do středomoří pohodlně cestovat tak v koncem září/v říjnu, proto tam teď se školníma dětma vůbec nejezdime. 

Offline Muslik
530 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 10:22

Koncem příštího týdne bychom rádi ještě vyrazili do nějakého bližšího chorvatska na Istrii. Není to úplně podle mého gusta, ale co už, slíbili jsme dítěti jeste trochu toho moře. Jsem trochu zaskočena cenami za dvouloznicovy apartmán na bookingu, ale chapu, ze takova je holt letni realita. Nemáte někdo nějaké tipy na ubytování, případně existuje něco jiného kromě bookingu, kde typicky vy, co jezdíte pravidelne do Chorvatska, hledáte rozumné pronájmy?

Online continuity
41552 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 10:50

Muslik

Hm, před chvíli se tady řešily ceny v Polsko. Kolik to tak vychází za noc?

V Chorvatsku nemám tušení, byli jsme vždy pod stanem, ale teda za kempove místo a dva lidi jsem platila 500 euro za týden už před šesti lety (zas to místo bylo fakt exkluzivni). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2024 11:18

slniecko já myslím, že je tam menší jistota pěkného počasí. My tam byli na přelomu června a července a většinou bylo na mikiny a přeháňky. Ale před tím i potom bylo horko. Chce to vybrat místo, kde je i jiné vyžití, kdyby nebylo vyloženě koupací počasí.

Offline Muslik
530 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 14:19
Reakce na continuity:

Muslik

Hm, před chvíli se tady řešily ceny v Polsko. Kolik to tak vychází za noc?

V Chorvatsku nemám tušení, byli jsme vždy pod stanem, ale teda za kempove místo a dva lidi jsem platila 500 euro za týden už před šesti lety (zas to místo bylo fakt exkluzivni). 

​no jako já zatím koukala jen zběžně, protoze me to odradilo, ale to co odpovídalo nějakým mým požadavkům bylo třeba 35,40tisic na 5 noci... to se mi prostě dát nechce...možná to jsou pro někoho úplně běžné ceny, takze to nikoho neprekvapi, navic sezona, já fakt nevím, do Chorvatska nejezdíme, a dosud jsem se vyhýbala obecně i obdobi červenec srpen.... pokud by bylo počasí v tom Polsku, já bych snad jela i znovu tam, ale po 22. srpnu v to moc nevěřím...

Ještě přemýšlím snad i nad nejakou Itálií, ale pro mě to je esence pekla trochu se přiznám, když sem viděla obrázky od kamarádů, co byli letos někde nevím u bibione nebo tam někde. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. srpna 2024 15:41

Muslik Italii jsme dali v cervnu a za noc cca 100e slusne ubytovani, my to stridali po 2-4dnech, takze na tyden je to spis vyhodnejsi. A nemusis do Bibione, nam se libilo v Ligurii (ale tam bude strasne lidi), Toskansku a nejvic asi na Elbe. 

Offline Karja
43676 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 15:45

MuslikAž budu doma, tak ti večer pošlu odkaz na dvě menší cestovky. Vloni se mi to osvědčilo jak cenou, tak servisem. Navíc se většinou jen platí 100euro kauce. Ale taky jsme si s kamarádkou říkaly, že od loňska podrazili. 

Online continuity
41552 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 15:51

Muslik to i mě přijde strašných peněz, to už mi zdá lepší vzít nějaký Last Minute v podstatě kamkoliv. Zas ta Istrie taková bomba není, aby to omluvilo tyhle ceny, pokud vám jde jen o koupání...

Online continuity
41552 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 15:52

Josjá bych tu Itálii doporučila hned, jenže tam mají v srpnu celostátní prázdniny. 

Offline Muslik
530 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 16:07
Reakce na Karja:

MuslikAž budu doma, tak ti večer pošlu odkaz na dvě menší cestovky. Vloni se mi to osvědčilo jak cenou, tak servisem. Navíc se většinou jen platí 100euro kauce. Ale taky jsme si s kamarádkou říkaly, že od loňska podrazili. 

​dekuju, to budu rada

Offline Muslik
530 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 16:13
Reakce na continuity:

Muslik to i mě přijde strašných peněz, to už mi zdá lepší vzít nějaký Last Minute v podstatě kamkoliv. Zas ta Istrie taková bomba není, aby to omluvilo tyhle ceny, pokud vám jde jen o koupání...

​jo, mě jde fakt jen o tu vodu/koupání a jelikož tak nějak dovolenkujeme letos více, tak už bych to ráda pojala víc lowcostove, no...

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 17:14

To jsme si teda pocestovali na kolech! Jo, babi, pojedem k tomu velkymu rybniku! Tak jsme se promotali Treboni a u prvni hraze a u prvniho lesa ze pry uz to staci, je unavenej a dal uz nejede. Tam bylo tak hezky, pofukovalo, voda, les, kytky na brehu... ne, on dal nejede. Takze jsme skoncili na Pergole u sv Vita a jeli zpatky. Nedal se presvedcit ani  na dalsi 2 km na Hlinu. Limcu nechce, nanuk  nechce, chce zpatky. Celych 11 km jsme ujeli! Ze ja se snazim neco planovat

Offline Antena
19 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 19:06
Offline Friga
1998 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 19:13

viktorka_od splavu na stupne ti to nereknu, ale normalne se tam da si zaplavat, ze zacatku leta byva more jeste studene, ale pak na prelomu cervence a srpna je to uz ok. Jako lezu pak ven s lehce promodralyma spickama prstu, ale to nicemu nevadi. Na delsi cachtani jsou lepsi jezera, ta se obvykle prohrejou vic. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2024 20:09

Muslik to bych taky našla spíš nějaký last minute kamkoliv. Je to teda pěkná darda!