Kokoska pro mě by asi bylo ideální jet sem na ryby. Být oblečená v gumě a odolná proti počasí. Kromě tý přírody se s Norskem nějak nemůžu zkamarádit.
Cestování
Byli jste prosím někdo na Azorech a vylezli na Pico?
nevim jak přesně tohle spojení, ale jeli jsme 2h z Bergenu do Myrdalu a ve vlaku byly cedulky ve smyslu: "Klidně se posaď, ale je možný, že na to místo má někdo rezervaci". Což mě celkem dostalo a pobavilo. Vlak byl narvanej hodně a na zpáteční cestě nás někdo zvedl. Muži to objednaval zaměstnanec infocentra, rezervaci jsme (tvrdil muž) neměli. V Německu v rychlíku jsou místenky elektronicky a na sedadle vidíš, jestli je zarezervovaný a případně odkud kam. V motoráku rezervace nejsou. Tady rychlíky nevedou. Na noční samozřejmě rezervace byla nutná kvůli tomu lehátku.
Tabea Já taky nejsem velký saunař, ale tohle byl fakt zážitek.
PS: A fotky máš super
Tabea my jsme meli stesti na pocasi, moc neprselo, to dela hodne. A podruhy bylo celkem i teplo krome tech nejsevernejsich mist.
Boli sme dnes na plavbe loďou aj riekou Zrmanja, kde natacali Winetoua.

Sweet Potato Ano, prosím. ;) Před devíti lety, takže aktuální informace podat nemůžu...
Muž se vrátil po 3 týdnech ze Zambie (NP Luangwa a další). Lituju strašně, že jsem nejela taky. Ale čekala jsem na máminu operaci, jak se bude zotavovat a tak. Dneska je máma tak v pohodě, že bych klidně odjet mohla, ale kdo to mohl tušit před 3/4 rokem, kdy se cesta začla plánovat. Muž je naštěstí blázen a už plánuje Afriku 2025. A jako bonus tam neuvěřitelně zhubl, protože místní cestovka neměla úplně dobře pořešené zásoby jídla a jeho vydatnost do buše. Snídali každý den prakticky jenom kukuřičné lupínky ![]()

Krasa, musím se někdy vydat na Balkán mimo sezonu. ![]()
Archivářka tomu se říká výlet!
999 syn s přítelkyní se vrátili ze Sicílie před pár dny. Jeli tam plní očekávání, že ji celou procestují a vrátili se docela zklamaní. Z Katánie, kam přiletěli, byli doslova zhnusení, že prý tak špinavé a páchnoucí město ještě neviděli. Navíc ten všudypřítomný černý popel z Etny, který se nikdo ani nepokoušel uklízet. Hned cestou z letiště jim taxikář řekl, ať za žádnou cenu nechodí ven po setmění. Synova přítelkyně je modrooká blondýnka a zažívala tam hodně nepříjemné chvíle, kdy na ni skupinky chlapů pokřikovali a fotili si ji, to prý bylo na denním pořádku. Vůbec se tam necítili dobře. Ale navštívená místa jako Syrakusy, Taormina, Cefalo ...se jim líbily. NIcméně další návštěvu Sicílie už prý rozhodně neplánují.
vanilka Tak já tenhle pocit nemám, na Siciliii se určitě vrátím, jen ta Etna mě nějak dostala.
vanilka 999 mne se na Sicilii taky libilo, zadne neprijemne zazitky nemam (na starou babu holt nebyli mistni zvedavi), ale v Katanii jsme taky dostali varovani, at se nepoustime mimo hlavni ulice. A to jsme tam byli dopoledne. Etna tehdy byla v klidu a nahoru jsme nesli, jen k nejakemu krateru na uboci, lidi tam teda byly houfy. A cestou dolu kolem silnice neuveritelny mnozstvi odpadku, fakt nekolik km po obou stranach silnice.
eM Ten kopec doufám nepoporostl. ![]()
Jestli tě k tomu napadá něco zajímavého nebo důležitého, budu ráda.
Archivářka Ach![]()
Kokoska ano, to jim ten taxikář říkal taky, nechodit do uliček, držet se jen hlavních silnic. Jak říkám, kromě Katánie se jim ostatní místa také líbila, ale celkově ten pocit po celý pobyt, že se tam necítili bezpečně, tomu na kráse ubral.
Katánii jsme se vyhnuli už před čtvrt stoletím.
eM Ten kopec doufám nepoporostl.
Jestli tě k tomu napadá něco zajímavého nebo důležitého, budu ráda.
Za výstup na Pico se platí permit, ale to asi víš. Když je škaredý počasí, tak cestu neotevřou vůbec, myslím, že jsme tam dokonce volali den předem... Ale dozvěděli jsme se stejně nějakou vyhýbavou odpověď, že pravděpodobně bude otevřeno a máme to příští den ráno zkusit.
Kopec je oplocený, přístupný pouze přes stanici "horské služby", kde obdržíš krátké školení, jak nespadnout ze skály a vysílačku pro případ nouze.
Výstup samotný nijak náročný nebyl, prostě furt do kopce, cesta značená číslovanýma patníkama. Žádné "vzdušné" pasáže, lezení, balancování na římsách... nic takového.
Kdy se chystáš na Azory? A na který ostrovy?
Kunda drtivě vyhrála.
Karja my sme nim isli pred par rokmi cez den, Oslo-Bergen, bol plny tak akurat. Ale mali sme miestenky, bez nich by som nesla. Neviem ako je to teraz, ale pred tymi 8 rokmi sa oplatilo si listok kupit co najskor, potom sa zdrazovali.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje