Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Sweet Potato
40847 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 14:15

eM První půlka září. Sao Miguel, Faial, Pico.

Asi by mi "vzdušné pasáže ani nevadily. Ale převýšení velké, dolu asi bude hůř než nahoru. Sestup lávovými kamínky si pamatuješ?

Permit jasně, budeme mít místního "gájda"

Offline eM
1758 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 14:28

Sweet Potato Sestup nevím, má tam být něco nepříjemného? Schválně se večer kouknu do našeho cestovního deníku, jestli tam máme nějaké komentáře k ceste.

Offline Sweet Potato
40847 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 15:49

eM Nástup a tudíž konec sestupu má být nejvýživnější.

Já totiž řeším, jestli to zvládnu v trekovkách.

A smekám, že si vedeš deníky. Já kdysi dávno dávno taky, teď o tom jen mluvím a skutek utek.

Offline eM
1758 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 16:00

Sweet Potato Večer kouknu na fotky, co jsme měli za boty, ať si nevymýšlím :).

S deníkama to poslední roky moc slavný není, ale v pondělí vyrážím na cesty a mám velký odhodlání, sešitek a tužku! ;)

Offline Sweet Potato
40847 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 16:35

eM Kam se chystáš, jestli to není tajné?

Offline eM
1758 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 16:40

Sweet Potato Není. :)

Indie, Ladakh. Dva treky v okolí Lehu, tři sedla +/- 5000 m n.m. 

Offline continuity
44110 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 17:06

eM no tak to se moc těšíme na dokumentaci. 

Offline Sweet Potato
40847 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 17:28

eM Ooo. Tam byla loni mladší dcera. Zážitky ohromné.

Nicméně tím se vyjevilo, proč pro tebe Pico byla procházka.

Offline slniecko admin
19794 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 17:49

Aký je problém v Katánii?

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 23. srpna 2024 18:06

slniecko zrovna jsem se chtěla zeptat. My si naplánovali krásný okruh Sicílií a teď začínám mít skoro obavy

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 18:11

Ja byla v Katanii pred dvema lety a po setmeni jsem normalne po meste chodila... takovy ty seredny ulicky po setmeni uplne rozkvetly, jak na ne restaurace vytahly stolky a zidle, rozsvitili svetylka. Centrum mi prislo naprosto fajnovy a bezpecny. Jeden vecer jsme sli ale i dal  takovou ulici a zadny problem nebyl. Ze by se to tam za dva roky tak zhorsilo?

Offline eM
1758 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 18:29

Sweet Potato Deník o výstupu na Pico nic dramatického neříká... hodně kamenitý a s náznaky lezení je až samotný vrcholek (Puquinho), taková pyramidka nad hlavním kráterem. Trvalo nám to  něco pod tři hodiny, včetně pauz na vysvlekání (ráno byl vítr a deset stupňů, v poledne vedro na tričko) a focení. Sestup cca stejně dlouho. Šli jsme v kotnikovych botách. Jenže my šli na jiným ostrově vícedenní trek na těžko, takže jsme měli jen jedny pevný boty. To Pico půjde i v nízkých trekovkách, si myslím.

No ale úplně zadarmo to nebylo :))) v zápise z následujícího dne stojí "...kolena a stehna cítíme, vysedání z auta připomíná klub důchodců..."

Offline eM
1758 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 18:32

continuity Pošlu, jak Wi-Fi dovolí. Mám z toho docela respekt, doufám, že mě nesejme výšková nemoc.

Offline continuity
44110 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 18:54

eM

Fotky klidně až po návratu. Máte tam nějaký čas na aklimatizaci? Ale není každý takový chabrus jako já.  

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 23. srpna 2024 19:01

letfenixa třikrát se otáčí Rio Pecos...

Offline Sweet Potato
40847 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 19:42

eMDěkuju, o tom vrcholu vím, to mne ani neděsí. Spíš ten klub důchodců, no

Offline Malvin
1657 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 23:16

MarcelaNSicílie je krásná. Catanie mne teda asi že všech těch měst bavila nejméně, ale furt normalni pěkný město. Odpadky kolem silnic jsou smutný, ale more i u Catanie bylo čisté a nikdo mně nenutilje uklízet. V Palermu jsme i ve dne chodily po divných čtvrtich, ale nenastala situace, že by hrozil náznak nejakeho nebezpečí či  někdo nice pokrikoval. V noci jsme tedy raději z některých ulic vycozvaly. Pach moči nás nepustil dál. 

Takové to strašení mi přejde, že se stává nějakým koloritem. Kamarádku teď babička nechtěla pustit do Barcelony.

Furt se někde pise a varuje. V Paříži štěnice a migranti. V Německu te znásilní migranti. V Barceloně tě místní zbijou,žes vůbec přijela a pak tě okradou migranti. Ve Švédsku té okrade dětský gang a pak zamordujou migranti. V USA té zastřelí anebo okradou homelessaci. (Upozornění: Poslední odstavec je napsán s nadsázkou.)

Offline Kammila
776 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 08:43

MarcelaN Sicílii si určitě pořádně užijete dle plánu. Památky, moře a jako bonus výborné jídlo a víno. Ano popel z Etny tam teď bude asi všudypřítomný, ovšem v sopečné lokalitě je nutno buď s tím počítat nebo si vybrat raději jinou destinaci. Ničeho se neboj, po přečtení posledních stránek tady člověk nabyde dojmu, že nejjistější výlet je snad maximálně do vlastního obýváku. Přesně jak píše Malvin my tam byli v dubnu, přežili jsme a nikdo nás dokonce ani neokradl a to jsme všude chodili mimo hlavní ulice a i po setmění

Offline vanilka
2224 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 09:04
Reakce na Kammila:

MarcelaN po přečtení posledních stránek tady člověk nabyde dojmu, že nejjistější výlet je snad maximálně do vlastního obýváku

​Ale kdepak. Napsala jsem jen jejich dojmy. Mě samotnou to taky neodrazuje, chtěla bych tam. Konkrétně Itálii kdykoliv, kamkoliv.

Offline continuity
44110 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 11:47

Tak vám sem dám ještě kousek Tenerife. La Orotava je původní koloniální město, balkonové. Centrum není moc velké, ale velmi půvabné a úžasné jsou hlavně patria a dvorky v domech.