Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 15:54

Raduza dik. Jo a prelidnene plaze tam nebyly ani kdyz bylo hezky. Kdyz se ochladilo a zacalo foukat, byli jsme na te obrovské pláži sami!

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 16:51

Vsichni krásné fotky, já přidám pár panoramat kolem Schladmingu, mije oblíbená lokace

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 16:53

Tající led na Dachsteinu

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 16:54
Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:20

Mulen Krása.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 21:23

Vsechno jsou krasne fotky a krasna mista. 

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 07:20

Adina super! Už se těším do hor. Doufám, že bude ještě dlouho dobrý počasí. 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 29. srpna 2024 07:32

Krásné fotky, trochu s lítostí v oku na ně koukám, někam bych taky jela :-)

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 29. srpna 2024 12:58

Prý nejdou vkládat fotky, mě jdou a část mám už nahranou, navíc v práci je to dnes od rána dírou ke zdi, a na co sáhnu se nejenom neposune, ale vrátí o týdny zpět, takže je lepší nedělat nic, nebo někomu fakt řeknu něco, co se blbě bere zpět.

Tak vám dám ještě jeden lehce kontroverzní příspěvek z Tenerife. 

Je tam Loro park, co je zoo asi nejhezčí, v jake jsem kdy byla. Začínalo to jako papouščí zoo, mají obrovskou sbírku papoušků, asi 12 druhů zachránili před vyhynutím. 

Výborné voliéry, do který je dá vejít (něco jako v Praze Indonéská džungle, akorát trochu větší a 3x).Ptáci tam mají různé misky s krmením a jsou zvyklý na lidi, takže se k nim dostanete na půl metru. 

Dělají s nima spoustu výzkumu, spolupracují s nějakým institutem a zkoumají inteligenci papoušků - prý jak tříleté dítě. Mají tam všelijak jaké laboratoře, tam se dá také nahlédnout, ale odpoledne tam nikdo nebyl. Takový papouch složí puzzle a navlikaji kolečka na tyč podle barvy. Umí používat jednoduché nástroje. To vám ukážou během takové show. 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 29. srpna 2024 12:59

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 29. srpna 2024 13:02

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 29. srpna 2024 13:34

Další tam mají tučňáky císařské, které normální žijí v arktických oblastech. 

Aby se meli dobre, mají kus ledovce a ještě na ně sněží. Jsou teda neuvěřitelní, dělají takové kolonie, jak člověk zná z fotek. 

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 29. srpna 2024 20:36

continuity chtela jsem ti dat k tem fotkam like a pak...:-)) nadhera, dekuju

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 00:39

viktorka_od splavumají takový hodně kontaktní chov, třeba tam byl potápěč, který krmil ručně barakudy - dával jim filé na takové paličce. 

V akváriích mají žraloky, rejnoky a tak, tak aby se mohli ošetřovat krmí je přes speciální podložku, vypadá to jako nosítka, každý druh má svůj vzor. A postupně od mláďat je přivykají na to, že když tam zapluji pro žrádlo, muzou na ně sahat. Takto odeberou krev i žralokovi a bez umrtvení. 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 01:20

Teď ta kontroverze: Chovaji kromě delfínů i kosatky. 

Ty kosatky jsem teda netušila než jsme tam vlezli. 

Offline slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 02:48

Západ slnka v Saulkrasti

(skúšam, či už idú fotky, dnes sa to opravovalo), az budem mať trochu času, dám viac fotiek, to Pobaltie bolo úžasné...

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 30. srpna 2024 04:49
Reakce na continuity:

Teď ta kontroverze: Chovaji kromě delfínů i kosatky. 

Ty kosatky jsem teda netušila než jsme tam vlezli. 

​Ale je tam zjevně o ně dobře postaráno. Zvlášť jestli to má i vědecké pozadí. Kolik jich tam mají?

Když si představím všechny ty "ZOO", kde žijí zvířata jenom na betonu, nebo různé atrakce sloužící primárně k focení turisty se zvířetem... Walking safari se lvem třeba.

Ta etická stránka je hrozně těžká - gorilu do ZOO jo, ale kosatku a slona ne, protože jsou moc velcí? Co velcí draví ptáci,orel, kondor? Taky by potřebovali úplně jiný prostor.

Kvalitní ZOO určitě mají smysl i v dnešní době.

Offline Muslik
545 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 06:51

Jak jsem tady řešila před časem Chorvatsko s malým dítětem, tak jsme se na to ve finále vyprdli a jeli jsme k Balatonu. A bylo to to nejlepší rozhodnutí. Jsem okouzlena, moc jsme ani neřešili kam přesně pojedeme, prostě jsme pronajali vilku s bazénem (za zlomek ceny v chorvatsku) asi kilak pěknou procházkou od moře v ne prilis turistické lokalitě, místní krásná pláž prizpusobena dětem, celý týden 35C, davy lidí jen o víkendu, v týdnu skoro sami, vše takové příjemné a na pohodu a dceri jste namluvili, že jsme u toho moře, takže slib moře též dodržen.

Za me ten Balaton zajimava alternativa k tomu Polsku, neměla jsem očekávání, párkrát jsme se tu v minulosti mihli, ale minimálně ty lokality, kde jsme byli, se hodně zvedly.

Teď si na závěr ještě dáváme třetí den me milovane Budapešti, s dítětem (naštěstí zase vzala na presuny na milost kocarek) to má trochu jiné rozměry, ale tím, že všude stín a fontanky, se to i v tom umornem vedru dá. (Fotky bohužel hapruji)

Ale tedy to letošní nikdy nekončící vedro už mě trochu nebaví. Já chci podzim! První milovaný burčák uz mám sice za sebou, ale do pravého podzimu jeste zjevne daleko....

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 07:48

Archivářka no právě, napadne mě minimálně tolik argumentů pro jako proti. 

Třeba vyvinuli nejake nafukovací nosítka, kterýma lze přesunout delfina uvízlého na souši. Nebo zařízení na monitorování divokých zvířat.

Lachtani show byla teda úplně skvělá a oni se výslovně těšili až to začne. Byli jsme tam o něco dřív a bylo vidět ze se začli u toho ostrůvku srocovat, vykukovat z vody, jestli už jde trenér. Všeobecné je ta zoo hodně kontaktní a vztahová. 

Nepopírám, že je to taky biznys, jednodenní lístek, stojí jak roční vstupenka v Praze. Každopádně dávají hodně peněz zpět do ochrany divokých zvířat. Když si pomyslim, že pražská zoo chce miliardu na pavilon ledních medvědů. 

A na začátku každého vystoupení byla vlajka na podporu Ukrajiny. Tak to mě úplně dostalo, ostrůvek kdesi u afriky. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2024 09:36

Muslik to byla dobrá volba.

V Budapešti jsem viděla (teda jako na internetu) hodně krásných hřišť, tak si to určitě užijete všichni.