Archivářka to se po mně naštěstí nežádá
. Mně se povoluje jen si užívat.
Cestování
Archivářka My jsme byli u Okawangav Namibii, normálně jsme si půjčili na týden auto a dojeli tam. Žádný problém to nebyl. Je to dvacet roků zpátky teda.
A duny v Namibii jsou něco fantastického, to je taková krása.
brrr no jo vlastně. Okawango teče už z Angoly. V Botswaně je jejï delta. Tou dostupností jsem myslela spíš dálku, jak jsem to zažila já - dva dny v autě z Johannesburgu do Maunu a pak ještě kus cesty k deltě.
Samozřejmě není problém letět až do Maunu. Ale to bychom neviděli rezervaci s nosorožci a kus pouště Kalahari.
continuity to je genialni. Myslela jsem, ze tyhle typy lidi existujou jen v mestskejch legendach![]()
jinak fotky bozi, ten sever je fakt dokonalej!
Včerejšek byl trochu hektický. První půlka velrybího Safari super, pak jsem chytla nejhorší mořskou nemoc v mém životě, ale viděli jsme velkou skupinu kosatek, u plejtváků se mi už houpal svet a pak už jsem se jenom modlila v teleport do přístavu. Ale dostala jsem výměnou dva dárky.

Vecer u kostela zpívali koledy, fakt mě ten advent v Norsku hodně baví. Pokud bych jsem jela v zimě znova, určitě zvážím předvánoční termin.
Projížděli.jsme večer několika vesnicemi a jsou moc hezky nasvícené. Sice je těch světýlek hodně, ale všechno má jednu barvu, teplé bílou až nažloutlou a žádní doby a blikajícími hruzami. Vypadá to fakt dobře, nemám bohužel fotku, protože to bylo z autobusu.

A večer to přišlo. Hlídkovali jsme teda od devíti do půlnoci.

continuity to je nadhera, moc povedeny vylet!
continuity No ale to je! Všechno hezký, zelený čáry na obloze nejhezčí.
Makara Rozhodně Tanzanie!!!
continuity To je nádhera! ![]()
continuity aaaach, cely tvoj výlet sa mi páči, fotky úžasné. Je super ze aj žiara vyšla ![]()
Takto abych trochu "manažovala očekávání", jak se říká u nás v korporátu. Ta záře je na těch fotkách vždy tak o jeden až dva řády viditelnejsi než na obloze. Necvičene oko to na první pohled ani nemusí poznat. Museli nám ukázat, na co se koukat.
Sweet Potato to vypadá, že safari jednou stačit nebude
.
continuity super, že vám to vyšlo.
Makara To rozhodně ne.
Archivářka Tyjo, podobnou trasu jsme byli s exmanželem jako svatebku před dvaceti lety, terénním obytňáčkem (přístavba na Landcruiseru, vypadali jsme spíš jak stánek s nanuky). Z Johannesburgu do Kruger parku, pak přes Lesotho k pobřeží, tam menší park na nosorožce, přes Svazijsko (krásné hory) a pak zase po pobřeží do Stellenbosch a Cape Town. Skvělé to bylo!
Jen ty přejezdy mezi parky ve vnitrozemí, kde je důlní měsíční krajina, byly smutné.
A už vůbec nevím v kterém parku to bylo, ale terasa lodge nad jezerem, zapadající slunce, v jezeře spousty hrochů, vodního ptactva, v ruce vychlazené bílé víno... ![]()
Moc si to užijte!
A jsem strašně zvědavá, jak na tebe bude JAR teď působit, moc doufám, že se podělíš.
continuity Krása! To je parádní narozeninový dárek.
continuity ale ach! ![]()
Pěknej výlet jste si udělali ![]()
Na severskej advent se taky těším, bývá to moc milý... a možná i kousek záře tam dosáhne.
continuity to jsou nádherné zážitky! Na mořskou nemoc určitě zapomeneš!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje