continuityParáda! Snad vyjde i ta záře
Cestování
continuity to je krása pod tím sněhem ![]()
Evaeva ten sníh je docela bonus, ve čtvrtek prý 9 stupňů a pršelo.
continuity Užij si to!
continuity ať se zítra vyčasí
Keňa neznamená jen safari, ale i neskutečně krásné a fotogenické pláže...

Mermaid Paráda!
continuity Já jsem teda spíš na ta jižní slunečná místa, ale musím říct, že fotky jsou úplně parádní a úplně ti závidím, má to takovou vánoční atmosféru....![]()
(já i vánoční výzdobu musela dělat až večer, protože za plného slunce mi to přijde na hlavu)
continuity to je nádhera, ten sníh a vůbec to.misto. ![]()
continuity Krásný fotky!
Jako Keňa taky dobrá, ale sníh... ![]()
Mermaid ta pláž by šla
. Jak dlouhý safari jste měli?
continuity to je krása, užij si všechno
Makara pláž krásná, ale docela řasy. Na safari teprve pojedeme ve středu, na den a půl. Byla si taky? My jedeme na Tsavo east
Mermaid ještě jsem nebyla, tak sonduju kam. Jestli Tanzanie nebo Keňa nebo něco jiného.
Makara Namibie
brrr díky, ukládám.
Safari (postřehy za 13 let, co doma "žijeme" Afrikou): Severní Tanzanie nebo JAR je nejschůdnější pro začátečníky se safari. Namibie je úplně jiná, duny jsou ohromující. V Ugandě je možnost navštívit gorily. Zimbabwe má úžasné památky a Viktoriiny vodopády napůl se Zambií. Jižní Tanzanie a Zambie jsou pro fajnšmekry. Botswana je hůř dostupná, ale delta Okawanga za to stojí.
Slony, žirafy, zebry, šelmy, stáda antilop uvidíte prakticky ve všech národních parcích a ten první zážitek pozorování z auta, naslouchání zvukům a čichání vůní se musí zažít a prožít. Je to skoro nesdělitelné.
Při dalších safari (protože buď to člověku stačí jednou a nebo se z něj stane závislák) hledáte něco navíc - antilopu vranou, levharta, chcete noční safari a doufáte, že konečně uvidíte hrabáče. Plujete po řekách - NP Chobe je nejlepšî na zvířata, Zambezi nad Viktoriinými vodopády je nejluxusnější ožíračka při západu slunce. Chodíte walking safarii ke křováckým malbám. Plahočíte se pralesem a pak ta gorila fakt vyleze vedle z křoví.
Bacha, tohle všechno jsem nezažila, chlubím se z velké části zážitky svého muže. Byla jsem zatím jen v Botswaně a Zimbabwe.
I Afriku samozřejmě zahlcuje overturismus, ale jestli máte možnost, zkuste to!
Pardon, že jsem se tak rozepsala, ale dneska mi muž ukázal itinerář na červencovou cestu - Krugerův NP, Svazijsko a Leshoto a já se těším jak pes, i když jsem při své první Africe v roce 2022 jenom chtěla zjistit, co ho na těch cestách furt tak baví![]()
PS: Nepodceňujte očkování a hlavně antimalarika...
Archivářka dík, že ses ozvala. Já si nemohla vzpomenout, kdo je tu ten odborník na Afriku.
Makara jsem spíš batoh s nožičkama. Ale vodušku lečve od znamenané poznat musím, běda jak ne ![]()
continuity juuuu
ja uz chci taky snih! at ti ta aurora preci jen vyjde, drzim palce
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025