notna To jsem moc ráda! Taková radost je moc velká radost:-) Paříž si užijte, dobře naplánujte, snad vše dobře dopadne a vyjde vám počasí. Lidí snad bude přiměřeně a pokud to na vás bude už moc, tak se na mě nezlobte:-)
Paříž je velká a také záleží na tom, co máte/dcera rádi. Dám sem teď tipy, co mě tak na první dobrou napadne a co není takové to prvoplánové must see. Doplnila bych fotkami, ale nejdou mi nahrávat, tak snad doma. Není to pořadí:
Jardins des Tuileries u Louvru - jsou tam židle u bazénků a dobře se tam za pěkného počasí sedí a čumí kolem. Na jejich konci je Musée de l ´ Orangerie - to jsou velká plátna s Monetovými lekníny, za mě je to dechberoucí zážitek
Place des Vosqes - náměstí, bydlel tam Victor Hugo
Národní knihovna - Bibliotheque nationale de France site Richelieu - pobočka Richelieu
Galerie moderního úmění Fondation Louis Vuitton v Buloňském lesíku - stavba je zajímavá
Galerie Dior - z domu kde Christian Dior založil módní dům je skvělá expozice šatů a produktů Dior, je to opravdu parádní, můj muž z toho byl nadšený víc než já. Vedle je velký obchod Dior na Avenue Montaigne, kam doporučuji nakouknout, je tam nádherné schodiště, je to estetický zážitek a holky se tam chodí fotit
Plavba po Seině
Přejít několik mostů!!! Určitě Pont Alexandre III.
Zahrady u Palais Royal