Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Malvin
1647 příspěvků moje polička 13. července 2026 18:55

Lenka22 s úbytkem nepomůžu. My tam máme za Bruntálem rodinný dům.  Já mám moc ráda krajinu mezi Zlatými, Žulovou a Vidnavou. ( tam je secesní lékárna, ktera je funkční a pan lékárník dává historický výklad). Nejsou to úplně ale vysoké hory.  A úplně jsem v tropech vynechala Javorník s zámkem a blízké Ráčí údolí s Tančírnou.

Offline Sweet Potato
40239 příspěvků moje polička 13. července 2026 19:57

Lenka22 Lipová - Lázně je malá a malebná. 

Offline Lenka22
2642 příspěvků moje polička 13. července 2026 20:08

Díky všem za tipy, zapsáno v notýsku, abych nezapomněla. Pro mě je to úplně novej kraj, nikdy jsem tam nebyla, pokud tam něco znam, tak jen z knih, filmů apod.

Offline Černá kočka
1765 příspěvků moje polička 13. července 2026 21:06

Lenka22 Já bych doporučila si ujasnit co chci z toho co tu padlo hlavně vidět a podle toho naplánovat ubytování.  Jestli Losiny, zámek, papírnu, termály, nádrž Dlouhé Stráně, tak bych volila asi Losiny.  Jestli spíš věci na rozhraní Jeseníku a Rychlebských hor tak Lipovou nebo Jeseník (Šerák. Lesní bar, Smrk, Jánský Vršek, Bílá Voda, lázně Jeseník, Rejvíz apod), jestli Praděd, Karlovu Studánku a to kolem tak asi Malou Morávku nebo Karlov.

PS: Nevím jestli už to někdo psal, ale pokud skončíte v Lipové nebo Jeseníku a budete chtít jít do Jeskyní Na Pomezí, tak ty jsou momentálně asi na dva roky uzavřené.