brrrVasa a Vikingský muzeum byly na programu předevčírem. To švédský vikingský bylo s dětma lepší než norský. Super interaktivní a v přízemí se sedne do "autíčka" a to tě proveze jednou vikingskou ságou. Nahoře prováděl dobrovolnou prohlídku chlap/Viking jak hora, ten když vylez zpoza rohu a švédsky (?) houknul, tak všichni půl metru nadskočili. ![]()
Cestování
Tabea děláš tomu dobrou reklamu, jela bych hned![]()
Tabea Ty jo, to vám závidím. Když jsme byli loni v Oslu, tak se vikinské muzeum rekonstruovalo. O tom stockholmském jsem nevěděla, ale stejně bychom ho nestihli. Museli jsme mj. na exkurzi na radnici, aby starší viděl, kde bude mít tu Nobelovku (bylo mu tenkrát sedm).
brrr máš pravdu, když jsem usínala, tak jsem si uvědomila, že jsem napsala blbost. Vikingský muzeum v Oslu je ještě pořád (do 2027) zavřený. Až ho otevřou, tak bude určitě parádní. Něco k Vikingům včetně videí o nálezech a stavby repliky vikingské lodi je v Norským námořním muzeu a předtím jsme byli v Námořním muzeu v Bergenu, kde je taky samozřejmě neopominuli. Tak se mi to spojilo v jedno. ![]()
Během prohlídky radnice u nás taky padla otázka, "Co když mě pozvou na ten slavnostní banket?" ![]()
brrr když to děťátkům nevyjde s tou Nobelovkou, resp. hostinou, tak jim ještě zbývá možnost nechat se tam oddat. Za 1000SEK oddají kohokoliv s kýmkoliv. ![]()
Evaeva
poslu ti sz.
Tabea my byli v Roskildu v dánsku v muzeu vikingských lodí a byl to pro mě velký zážitek. Abychom doplnili seznam ![]()
Tabea Za těch pár roků se zájmy stočily jinam, tak uvidíme. Kdyby něco, budeme připraveni, protože víme, že na té slavnostní večeři je hrozně málo místa. To můžeme trenovat. ![]()
brrrdíky, to jsem nevěděla a radnice je skvělá.
continuity My jsme se to učiili na vš a kupodivu takové okrajové informace si pamatuju dobře.
Jsme pozváni na svatbu těsně před vánocemi. Celá rodina. Do Keraly. Prý to bude malé, jen tisíc lidí.
Vypada to na životní zážitek, ale zrovna Indie je země, která mě vůbec neláká a jih obzvlášť. Proč to není třeba na Islandu?
brrr já jsem jedno pozvání na svatbu do Indie odmítla a když jsem viděla ty fotky, tak by to životní zážitek jistě byl![]()
Muslik Prosím tě, zeptám se k tomu Balatonu, jak jste se tam domlouvali? V Maďarsku jsem byla už několikrát, jezdíme tam s našima na společnou dovolenou do různých lázní, a mimo vyloženě hotel mi přišlo, že se lépe chytne člověk s němčinou (kterou nemluvím, z naší rodiny jenom mamka) než s angličtinou. Taky jsem o dovolené u Balatonu, nebo třeba pár dnech tam spojených s tou dovolenou zase jinde v lázních, uvažovala.
ono to je v tom Madarsku s tou domluvou slozite. No primo u Balatonu opravdu spíše jen německy (ale plně stačí i moje Basic nemcina). Pronajímatel tedy dával trochu angličtinu. V Budapešti pak není angličtina vubec problém. Z těch všech lázní, které jsou v blízkosti rakouských hranic, mám zkušenost, že němčina taky jasně vede, ale anglicky se taky občas dá.
Jsme pozváni na svatbu těsně před vánocemi. Celá rodina. Do Keraly. Prý to bude malé, jen tisíc lidí.
Vypada to na životní zážitek, ale zrovna Indie je země, která mě vůbec neláká a jih obzvlášť. Proč to není třeba na Islandu?
Kerala je boží, jih je naopak moc zajímavej, neváhej a jed! Ty jejich svatby jsou na živo velmi působivý, jen je třeba se připravit že tam budete jako bily lidi pěkně středem pozornosti:) Kdybys něco k Indii potřebovala, napiš, strávila jsem tam opakovanyni delsimi dovolenyni temer cely rok a mám ji vcelku procestovanou
Muslik dík za nabídku!
Budeme to muset nějak vymyslet. Jak je to na vánoce, nechci jet bez kluků, zas tak velcí ještě nejsou, na druhou stranu ve čtyřech to bude slušná pálka. No, uvidíme.
brrruž se těším, až sem budeš psát zážitky ze svatby ![]()
Muslik Díky, tak to potvrzuje moje pozorování. My s mužem jsme se německy nikdy neučili, takže v kavárně a při nákupu zmrzliny se tam domluvíme rukama nohama, ale složitější věci se tak moc nedají, leda toho co nejvíc vyřešit už při rezervaci mailem s google překladačem a pak se modlit, ať na místě už toho moc k řešení není ![]()
brrr Mně to zní jako sen, jela bych hned. Chápu teda, že čas není úplně ieální, navíc ty letenky na Vánoce jdou do horentních výšek a pokud pojedete všichni, bude to slušná pálka. Ale zase životní zážitek, obecně tam moc neutratíte a navíc už stejně máte volno, já bych Vánoce v tomto případě obětovala....
Zdravím z Himalájí!

eM wow!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje