Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline viktorka_od splavu
49106 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 10:44

Victoria dekuji za exkurzi! jako bych tam byla

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 15:45

Victoria krásné fotky, nádherný výlet

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 21:22

Minuly tyden jsem vyzkousela Baltic express. Az do Gdansku by mi to asi bylo dlouhy, ale za 2:40 je clovek z Pardubic ve Wroclawi, kde jsem byla poprve a bylo to prekvapive sympaticky mesto. Highlightem pro me byl starej zidovskej hrbitov, kde se od valky nepohrbiva a tak ho nechavaji postupne prirode. Libila se mi i galerie neomu, byt pulka z nich uz nefunguje :))

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 25. ledna 2025 21:29

razorbladeWroclaw je celá úžasná

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 10:25

Děkuji všem za pochvalné komentáře

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 10:51

Victoria Všechno to vypadá krásně.  Ta budova Opery na té vaší fotce vypadá fakt malá, ještě v kontrastu s tou mega lodí v pozadí (jestli to teda je loď).

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 11:05

Černá kočka Ano, je to loď. To srovnání s okolím mění perspektivy:-) Každopádně tyhlety mega lodě jsou až hrozivý. Jednou jsem to v přístavu počítala - na jedné straně v jednom patře bylo 100 kajut, takže na druhém boku také 100... kajuta pro dva, takže jen na jednom patře 400 lidí... no a pak se to vynásobí počtem pater. Nás bylo 530. 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 11:25

Victoria ty obri lode jsou priserny, dodnes mam pred ocima, jak to kotvi v norskem fjordu uprostred te krasne prirody. Nedavno o tom byl nejaky porad, mluvili myslim o sesti tisicich lidi vcetne posadky. To je jako by moje rodny mesto nasedlo na lod. A pak se ty lidi vyvali a jdou vsichni najednou "poznavat". Nastesti to tehdy priplulo, kdyz jsme odjizdeli z hotelu. 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 12:06

Kokoska No, nedivím se, že to některá města už zakazují. Ale zajímalo by mě o této situaci více, protože je kolem toho dost takových zjedodušujících a povrchních informací. Myslím ohledně peněz a že s tím města moc nezmůžou a tak. Vím o tom prd a moje zkušenost je malá. Ale co vím, tak ty lodě za místo v přístavu platí (kolik netuším). A možná, že i platí, že čím větší loď, tím větší poplatek... to by asibylo logické. Pak také záleží, jaký je "vztah" mezi přístavem a městem a tak...

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 13:43

Victoria Nádhera. Rohan

Dík, že sis dala práci to sdm nahrát. Ono je to časově náročné, i když to funguje.

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 13:46

Victoria taky o tom nic nevim, ale nejaky zisk z toho to misto asi mit bude, krome toho, co tam utrati turiste. Jen se mi zda, ze hlavne ve mestech se ten trend rozmohl pres caru unosnosti pro domaci obyvatelstvo. 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 14:32

Kokoska Právě že minimum. A ti turisté tam ani moc neutratí.

Plus je spousta míst (Santorini např, ty frojdy možná taky), kde loď z technických důvodů musí zůstat na hloubce. Takže stojí na motoru. Kolik nafty spálí!

Za mne je to čiré zlo.

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 15:51

Na X mám mezi sledovanými pořád ještě jednu investorku a autorku podcastu a ta se teď plavila na největší výletní lodi na světě a vychvaluje jaký je to skvělý obchodní model.

Největší loď na světě Icon of the Seas má kapacitu 10 000 lidí (7 500 pasažéři + 2 500 posádka), posádka jsou z větší části  Filipínci, Indové. Tak jak popisovala jejich pracovní podmínky tak to mi připadá na hranici vykořisťování. Společnost, která loď provozuje zbudovala na jednom karibském ostrově zábavní park. Celkový marketing lodní společnosti prý tak skvělý, že zákazník skoro neví co je v ceně a za co jsou extra poplatky (ona to popisovala jako úspěšnou obchodní taktiku, mně se z toho všeho chtělo zvracet), no ale kdo chce kam...

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 19:47

Černá kočka muž na výletní lodi před čtvrtstoletím pracoval jako číšník. Vydržel tam asi 2-3 měsíce. Turnus byl od soboty večeře do soboty snídaně. Během toho týdne měli "půlden volno", což znamenalo, že neobsluhovali jeden oběd a mohli na pevninu. Když uklidili po jednom jídle a do nástupu na další jim zbývalo 40 min. Tak stálo zato sjet do podpalubí, svléct se a dát si 20 min. Šlofíka. Před nástupem na večeři druhé holení za den. 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 20:08

Černá kočka to mi připomnělo licenční politiku jedné velké sw platformy, kdy ani po půl roce konzultaci a bádání není úplně jasno, jak se ty transakce, které jsou licencované vůbec počítají.

Očividně má tento marketingový nápad kde kdo. 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 26. ledna 2025 22:29
Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 27. ledna 2025 19:07

dzizisketa jsem ti chtela dat tip na novohradske hory, jak jsi se ptala pred par stranami:

Ubytovani se takove standardni, ale misto krasne a pes je v pohode

https://pohori.unas.cz/

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 05. února 2025 12:06

Muž posílá Singapur. Z téhle fotky to není vidět, ale na ty střeše rostou stromy. 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 05. února 2025 13:09

Tuna je ještě pohled v noci, úplní ufoni, to si dám na zeď. 

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 05. února 2025 13:17

continuity Mars útočí! :-) Ale páráda!