Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 06. února 2025 18:59

Sweet PotatoTaky jsem tam byla jako Karja  na jednodenní výlet. Je to takové fajn, líné město. A jsou tam římské lázně.

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 06. února 2025 19:02

Sweet Potato Jeď, v Brightonu je krásně. A kdyby ses tam náhodou nudila, můžeš si udělat výlet do Londýna :o)

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 06. února 2025 19:04

Sweet Potatotýden je dost, ale Londýn je dobře dostupný vlakem, podívala bych se i na jiné výlety okolo;-)

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 06. února 2025 19:09

Sweet Potato Tam se zabavíš :-). Všechna ta města na jihu jsou super. Kdybys vyrazila na ty sestry, můžeš to spojit s návštěvovou domů Virginie Woolfové, to je fakt zážitek. Je u toho nádherná zahrada.

https://www.nationaltrust.org.uk/visit/sussex/monks-house/the-history-of-monks-house

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 06. února 2025 19:12

999 Ooo!

Díky všem. 

Offline viktorka_od splavu
49106 příspěvků moje polička 06. února 2025 19:12

Sweet Potato dcera tam stravila dost casu kdyz tam bydleli jeji kamaradi a vypravela vzdycky nadsene. jela bych hned:-)

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 06. února 2025 19:15

Kokoskajá si nemůžu moc vybírat, prostě ta konference je tam a hotovo. Když použiji psychologický nátlak středního kalibru, možná z toho vydojim Grand Canyon, ale kdoví. 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 06. února 2025 19:16

Sweet Potato jed, naše škola tam jezdí na ty jazykové pobyty, dcera byla nadšená, dokonce to prosazovala jako místo dovolené. 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 06. února 2025 19:20

Sweet Potato Já to tam mám dost projetý, tak kdybys něco potřebovala, napiš. Taky doporučuju Arundel :-).

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 07. února 2025 02:45
Reakce na Mrs.Robinson:

Vlomím se do diskuze o Singapuru s dotazem na Chicago. Rýsuje se mi cca den a půl, možná dva dny volna v Chicagu. Poradíte mi, co stojí zato vidět nebo navštívit? Poradila by MP Marge ? Děkuji :-)

​Ahoj! Tak pokud poletis ted nekdy, tak se hlavne poradne oblec! Mozna budes mit stesti na pocasi, ale obecne plati, ze zimy jsou v Chicagu drsne, hlavne okolo jezera.

Kde tam budes bydlet? Protoze ja bych normalne taky doporucila takovou tu turistickou klasiku - centrum, Navy Pier, River Walk, Millenium Park... Pokud bude opravdu hodne zima, tak pobliz je Art Institute, Field Museum, Planetarium, vsechno to stoji za videni. 

Restauraci je tam samozrejme jak naseto, drahe, levne, vsechny mozne kuchyne. Ja mam rada Nando Peri-Peri na North Michigan Ave, a pokud bys chtela neco opravdu dekadentniho, tak doporucuju Nutella Cafe

Ale pokud budes bydlet spis u letiste, tak to je uplne na druhe strane. Pokud by se ti nechtelo trmacet az do centra k jezeru, tak treba Pilsen stoji za navstevu. Puvodne ceska, dnes jihoamericka ctvrt, je tam National Museum of Mexican Art a W 18 St je plna uzasnych fresek a autentickych restauraci a kavarnicek. 

Chinatown nikdy nezklame; na severu mesta mam zase rada Little India, to se proste prochazis po Devon Ave a vsude jsou indicke a pakistanske obchody a restaurace.  

Je to smutne, ze to musim napsat, ale po setmeni bych se tam po ulicich moc nepoflakovala,  ani v centru ne.  

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 07. února 2025 02:49

Mrs.Robinson Kdyztak napis, co te nejvic zajima, jestli jako kultura nebo shopping nebo tak, abych se mohla zamerit na konkretni typy. 

Jo, a pokud se nebojis vysek, tak Skydeck restaurace ve Willis Tower, to je vyhled na Chicago za vsechny prachy, ale musis mit rezervaci. 

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 07. února 2025 08:06

Sweet Potato vůbec neuvažuj, že bys nejela Brighton je dost boží a okolo hromady výletů. Vlakem do Londýna kousek. A anglický přímořský  venkov v červnu

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 11. února 2025 06:45

Kamarádka chce jet do Říma začátkem března, hlavním bodem její návštěvy je Vatikán a na oficiálních stránkách už jsou normální lístky do Vatikánských muzeí vyprodané, takže jsou teď tři možnosti, buď koupit nějakou guided tour na oficiálních stránkách, na kterou se ještě lístky koupit dají, je to sice dražší, ale v této situaci to tak nevadí, spíš jestli nevíte jak to probíhá a jestli moc vadí, že člověk nerozumí dobře anglicky?   Druhou možností je  jít si stoupnout ráno do fronty a počkat si.  Mám pocit, že rozšířili otevírací dobu, že teď je  8am - 8pm . Udělali jste to někdo takto? Jak rychle ta fronta postupuje?  A třetí možností je nějaký předražený vstup přes ty co to přeprodávají, i když tam už je to taky docela probrané.   A Vatikánské zahrady je potřeba taky rezervovat dopředu nebo tam je to jedno?  Děkuji všem za případné rady.  Jsem z toho docela frustrovaná, lidí tam bývalo vždycky hodně, ale teď mi to připadá všechno jako masakr. Nevím jestli je to kvůli tomu, že je Rok naděje, asi ano.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 11. února 2025 07:21

Černá kočka uf, loni jsme v únoru kupovali lístky ještě večer před. Sice to bylo probrané, ale šlo to. Teda koupit lístky.

Byl to strašný masakr, moc jsme si to neužili, v některých sálech prostě postupujes s davem - se speciálně u těch map. Já bych ty muzea ani moc nedoporučovala, dokud to nezorganizuji jinak, protože tohle je fakt nedůstojné a nic z toho nemáš. Ale pokud o toto takto stojí, tak bych šla do ty guided tour, třeba mají nějaké finty, jak ty davy alespoň trochu obejit. 

Offline Garfie
28247 příspěvků moje polička 11. února 2025 10:21

continuity Ty jo, tak to jsem ráda, že jsem ta vatikánská muzea vychytala v covidu! To bylo úplně super, bez čekání a s minimem lidí. 

Černá kočka Tu frontu těžko odhadnout, já tam byla jen v létě a o Vánocích a pokaždé byla fronta strašná, ale nevím jak rychle ubíhala, já ji nestála. Asi bych šla v tom případě taky do guided tour, nebo se zkusila poohlédnout po nějakém profesionálním českém průvodci v Římě, možná bude mít také svoje cesty. Ve Vatikánu je dispozici český kněz pro zpovědi, tak možná najde i průvodce. :-) 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. února 2025 15:36

Černá kočka Osobně bych ve Svatém roce do Vatikánu nejela. Nebývají ještě vstupy poslední neděli v měsíci zdarma? Jinak neděle je většinou zavřeno, to by mohlo být řešení. A pokud se nedomluvi, tak v Římě je 15 minut od Vatikánu katolický dům Velehrad. Útočiště všech českých poutníků. 

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 11. února 2025 17:33

Chtěla bych poděkovat všem, kteří mi napsali tipy na Paříž. Omlouvám, že neodpovídám konkrétně, bylo vás víc. A děkuji Victoria , že mě k tomu ponoukla. Výlet byl krásný, vyšlo nám úplně všechno. Akorát já jsem po cca 20 letech byla v šoku z množství lidí. Počítala jsem s hodně lidma, ale tohle předčilo moje očekávání. I přes vstupenky na čas jsme stejně čekali na vstupy. A to byl únor. Nedovedu si to představit v sezóně.

Spoustu jsme toho samozřejmě nestihli, byli jsme na tři celé dny a kousek. 

Většina mých fotek vypadá takto. Foceno směrem nahoru, aby nebyly vidět hlavy davu :-)

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 11. února 2025 17:36

notna Náhodou, fotky jsou paradní.

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 11. února 2025 17:44

Ač máme rádi dlouhé pozdní snídaně, tak jsem si jeden den přivstali, abychom se vyhli davům na Montmartru, kde jsou ty uličky úzké a vyplatilo se. Krásné ráno to bylo.

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 11. února 2025 17:50

notna fotky jsou krasny, ale ta predposledni je nej!