Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. března 2025 14:20

rasaNori my tam neměli téměř žádné mušky. Pršelo teda každý den, ale spíš krátké přeháňky. Čekala jsem to daleko horší Na Skye foukalo tak, že nám to ohnulo stan.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. března 2025 14:34

faustefra na jak dlouho?

Kromě obvyklých cílů se mi nejvíc líbilo muzeum vikingských lodí v roskildu. To není přímo v Kodani, ale je dobře dostupné vlakem. My si koupili kodaňskou kartu, vlaky po širokém okolí jsou v ceně.

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 03. března 2025 14:41

Evaeva 4 dny, pátek-pondělí, s puboškou šestnáctiletou, její výběr k narozeninám. Chci být připravená a případně mít něco v záloze. Jsem založením jižan, tak vůbec nevím, co čekat na severu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. března 2025 14:51

faustefra to si asi vystačíte s Kodaní. Mně se tam líbilo moc, příjemná atmosféra. Ale já jsem seveřan

Ty lodě jí asi neoslní a nejspíš ani vojenské lodě přímo v Kodani My s dětmi nic speciálního nestihli.

Online Mermaid
příspěvků moje polička 03. března 2025 19:55

Mulen hrad, náměstí a Schindlerova továrna 

Edit jo a kousíček od hlavního namesti byla skvělá(a levná) restaurace na ty jejich plněné taštičky, ale název teďka nevzpomenu, snad přes tripadvisor

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 03. března 2025 21:57
Reakce na faustefra:

Kodaň koncem května? Co nutno vidět, sníst, zažít? 

​V Kodani jsem byla několkrát, tak si dovolím dát nějaké tipy. Určitě nábřeží Nyhaven s barevnými domy, je tam hodně restaurací, takže určitě chlebíčky smorrebrrod. Vyplouvají odtud vyhlídkové plavby, to rozhodně stojí za to, Kodaň má mnoho moderní architektury právě u vody. 

Určitě nádherný a fotografický protestanský kostel Grundtvigs kirche. 

Galerie soch Glyptotek.

Galerie Louisiana - je to soukromá galerie moderního umění, je to pojem, 40 minut vlakem z Kodaně v krásném prostředí u pobřeží.

Určitě sídlo vlády - Christiansborg slot, projít těmi nádvořími...

Kodaň je hodně o moderní architektuře - spalovna odpadů se sjezdovkou... knihovna... mosty. Je fajn si o tom něco předem přečíst. Je to strašně přívětivé město. Rozhodně využijte Instagram, Kodaň má vlastní účet, uděláte si představu.

Dobře se tam jí, skvělá pekařství, kafe. Na ryby chodíme do Fishmarket. 

Počítejte s tím, že to město je průvan v peněžence, je tam dost draho.

Byla jsem tam loni asi na konci července a dávala sem nějaké fotky, tak pokud budete mít chuť, zkuste to dohledat.

Výlet si užijte, je to moc fajn místo.

Tipy na Kodaň budou mít také na Instagramu foodblogeři Taste of Prague.

https://www.visitcopenhagen.com/

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 03. března 2025 22:16

continuity Fotky ze skal jsou parádní, musel to být pěkný výlet.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 03. března 2025 22:22

Victoriaděkuji, pomalu se probijim k tomu slíbenému zlatému hřebu, ale jde to ztuha. Mám teď hrozny práce a všelijakých povinností, tak úplně nestiham. 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 03. března 2025 22:28

continuity No, já si vždy říkám, že to je daň za to volno... já jsem teď na pár dní na Mallorce, v Palmě. Na poslední chvíli se změnila předpověď, tak je bohužel zataženo, ale je teplo, 16 stupňů, je to takový první větší nádech jara, byť i tady to tedy působí ještě syrově.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 03. března 2025 22:50

Victoriaužívejte. V létě je tam prý Armageddon jak z pohledu lidí tak počasí, takže jaro mi zní dobře. 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 03. března 2025 23:32

continuity Dík:-)

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 04. března 2025 06:55

Mulen Nám se moc líbila ještě židovská čtvrť Kazimierz včetně muzea. A v muzeu Czartoryskych je Da Vinciho Dáma s hranostajem.

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 04. března 2025 06:59

rasaNori continuity Mermaid díky moc

brrr jojo, na víkend (v pátek jdu se synem na Anime koncert :)) Židovské město zní zajímavě, dík, i  notna

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 04. března 2025 07:02

a přiznám se, v životě jsem nebyla v muzeu, kde mají obrazy

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 04. března 2025 07:12

Mulen Tam nemají jenom obrazy, tam je všechno. Třeba superluxusní šachový stolek nebo hromadu zbroje, mimochodem i "křídla" polských husarů. Myslím v tom paláci Czantoryjskich.

Jo a Krakov je plný grafitti a muralu

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 04. března 2025 09:33

faustefra jestli budete mit pul dne volno, tak si kipte listky na vlak a jedte se podivat k sousedum do malmo, neni to daleko 

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 04. března 2025 17:50

Náš pražský výlet: včera sme poprechadzali Žiškov, vliezli do mnohých pekárni a mäsiarstiev muž si dal výpečky, takže si splnil jeden z hlavných cieľov. Dnes sme boli v Národnom múzeu, orloj, Karlov most, trochu Malá strana. Zajtra chceme ísť do Trójskej záhrady. Páči sa mi, že máme s mužom rovnaké ladenie - plán taký zhruba a inak ideme, kam nás nohy nesú, a veľa si uzivame jedlo.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 04. března 2025 18:11
Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 04. března 2025 18:30

letfenixa Ve čtvrtek můžete jet tramvají na Pohořelec, přes Nový svět k Hradu a pak buď přes Petřín na Újezd nebo z kopce dolů na Klárov. Nebo opačným směrem na Vyšehrad, dolů na Vypich do hospody.

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 04. března 2025 18:40

letfenixa na Petrine u nasich deti boduje rozhledna (da se nahoru i vytahem) a zrcadlove bludiste. Jen bacha, jestli je tam porad jeste i kolotoc, to chce zvlastni fondy