continuity Krásný!
Cestování
.....Jako absolutně mimo civilizaci, jen silnice. V podvečer se nám stal hodně mystický zážitek, musím říct, že jsem se v noci cítila jak opuštěný námořník.....
Nechceš nám o tom povědět? Zní to tajemně a zajímavě!
continuity hezký!
Kdy nám vychází ty jarňáky na březen? Tak za tři roky jsme tam![]()
Už jsme doma, kufry vybalene, pračka se točí, kafe mám. Nepůjdu popořadě, protože si nechám svůj osobní highlight výletu nakonec.
El Torcal de Antequera, je to bývalé pravěké moře. Zvětralé vápence do stavu skalních věží, jdou tam najít i nějaké skameneliny. Na netu se dá dohledat mapka.
Prijeli jsme tam docela pozdě, protože jsme měli v podstatě rest day, tak jsme se akorát odpoledne domluvili, že se tam zajedem alespoň podívat.
Mimo sezónu se dá zaparkovat až u návštěvnického centra a je tam cca 1,5 nebo 3km okruh ve skalach. ale ani chodník z dolního parkoviště nevypadal úplně marně a mít to koleno v pořádku, přesvědčíme děti, ať si to projdeme. Je to pak dalších cca 6km nahoru i dolů (+ ten delší okruh) a v sezoně jezdí kyvadlový bus, tak se to dá nějak zkombinovat. To jsme my nemohli, na druhou stranu jsme na tom chodníku potkali asi tři lidi.
Pokud by tam někdo jel na jaře nebo na podzim, počítejte, že je tam může byt klidně o 10C méně než u moře. V létě to žádný problém nebude, ale únoru bylo dole na triko a v horách ve stínu i na mikinu.

Na tom posledním obrázku něco je, jen to není na fotce moc vidět. ![]()
continuity Duha? Super! Krásný fotky.
Mám otázky ohľadom cestovania, tak sa spýtam tu. Ideme do Prahy, ubytovanie máme v penzione Sklep na Seifertovej ulici. Lístky na vlak mám kúpiť na hlavní nádraží? A potom akými MHD sa dostaneme na miesto určenia? Máme si kúpiť nejaké viacdňove jizdenky? Ďakujem za odpovede
letfenixa listky (odkud kam?) si kup online, na nadr to byva drazsi. Ale samozrejme na nadr muzes taky.
na ubytko vam jede tram 5 a 9, ale pozor musite prejit pres park: vylezete ven z nadrazi a date se doprava, na konci parku je stanice tram, jedete na zastavku viktoria zizkov. Staci vam neprestupni jizdenka, je to par stanic.
jestli budete vic jezdit MHD, tak se vam 3 dny jizdenka mozna vyplati
letfenixa doporucuju idos.cz k vyhledani spojeni a casto rovnou i koupis listek. najde ti i trasu mhd a ty konkretni prestupy konzultovat s mistnimi jak pise moora
letfenixa po Praze pak dobře funguje aplikace PID litwcka nebo stránky https://www.dpp.cz/ale potřebuješ vědět názvy zastávek. To zas vyctes z těch map Google.
Maps.google bývaji dobře synchronizované i s aktuálním stavem dopravy. Nemám to vyzkoušené speciálně po Praze ale jinde po Evropě jo.
viktorka_od splavuGoogle ti to přesně řekne, napíše i konečnou tvým smrem, naplánuje orestupy i spojí s nutnou pěší trasou. Nefunguje to vždy dokonale, ale blbnou třeba přívozy, běžná MHD je propojena dobře.
letfenixa A já ti do toho přidám další možnost, pro cestování v Praze je skvělé aplikace PID lítačka, je tam spousta funkcí a dá se tam jednoduše koupit jízdné. Idos je fajn spíš mimo Prahu
continuity Lítačka umí i vyhledat nejbližší stanici MHD podle polohy, zobrazuje se to jako první možnost
Len u PID litacky je zádrhel, že lístek platí až po minutě. Považuji to za prasarnu, revizori to bez pardonu pokutuji. je uz lepší si pípnout listek rovnou při nástupu, už to umí většina tramvají.
Nebo pak rovnou vícedenní jízdenku, zrovna po Praze se dost vyplatí..
Ďakujem! Tak to zájdeme aj peši. To som ani nevedela, že som tak fajn ubytovanie našla ![]()
To jo, ale musíš vědět, kam chceš jet a kde ta zastávka je. Mapy Google tě k ní i zavedou.
Jak píšu, po Praze to nepoužívám, ale v městě, kde se člověk dobře neorientuje je to k nezaplacení..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje