0zero7 Ano, ten arabský vliv tu byl hodně silný, i na té Mallorce.
To moderní je v podstatě jakési předimenzované zastřešení muzea a tržnice, střecha je pochozí, více o tom zde:
0zero7 Ano, ten arabský vliv tu byl hodně silný, i na té Mallorce.
To moderní je v podstatě jakési předimenzované zastřešení muzea a tržnice, střecha je pochozí, více o tom zde:
Garfie Korea se určitě povede ![]()
Sweet Potato stes Díky:-)
Victoria Sevilla je krasna, ostatne cela Andalusie.
Vcera v Bregenzerwald hrebenovka, pocasi bylo fantasticke ![]()

Lilly_Kunádhera ![]()
Lilly_Ku totální závist ![]()
@Týden v Athénách se povedl. Lidí byli, ale šlo to ( zářijová Florence byla horší).
Na Akropoli jsme šly hned ráno v 8 a když dorazily v 10 výpravy, my odcházely dolů na divadla ve stráni. Do muzea pod Akropoli jsme šly v ten nejhnusnější den, kdy mělo pršet ( nakonec nepršelo, ale bylo chladno,). Muzeum je ale tak velké, že se tam lidi dobře rozptýlí a nevadí si. Moc se mi líbilo.
Nadchl mně olympijský stadion z her 1894. Moc jsem od něj nečekala, ale má příjemnou atmosféru. A tunel víry, kterým sportovci vstupovali na dráhu, i ve mě nesportovci zažhl plamen očekávání.
Skvělé k odpočinku jsou Královské zahrady. Hned vedle centra taková oáza klidu. Byly jsme tam nakonec dvakrát si chvíli číst. To mi v Praze chybí. Velký park hned v centru. Stromovka je přece jen trochu stranou.
Celkově mi přišlo město cenově přijatelné ( srovnání s Itálií). I když zrovna zdražily lístky (Akropole 30, muzeum 20, Epidauros 20, Mykény 20 - výhoda, že do 25 let občané EU zdarma a nad 65 občané EU polovinu - někde to nebylo napsané, ale když jsem seniorku nahlásila, tak polovinu platila). Oběd v neturistických bistrech se pohyboval od 8,5 - 14. Ale i v turistických tavernach byly jídla 12,5 - 17. Cola 2,5. Frappe 4-6.
Výlety jsme nakonec absolvovaly s agenturou. A nelituji. Podvečerní výlet k Poseidónovi chrámu i celodenní proběhly bez výtek. Hlavně na ten celodenní (Korintský průplav, Agamemnonova hrobka, vykopávky v Mykénách, pobřežní městečko Nafplio, divadlo Epidauros a Asklépiova svatyně,) jsme měly průvodkyní, co pusu nezavřela a předala nám vědomosti od mytologie po výrobu pomerančového džusu. Až na městečko, kde i pruvodkyne říkala, že tam se dá hezky strávit celý víkend, jsme i všude měli dost času, si vše prohlédnout.
Počasí bylo aprílové, i když deštník jsme vůbec nepotřebovaly. V horách foukalo. 2 dny bylo chladneji. Když svítilo sluníčko, chodily jsme v krátkém rukávů ( byť i tehdy tam chodili lidé v zimní bundě, sále a kulichu) a večer v mikine. 

A koček je tam všude plno. Ale starají se o ně. Mají krmná místa, boudicky. 

Malvin
Hned bych jela!
Zdravím barbucha :-). Ale prší, buď ráda, že tady nejsi :-).

999 Aspoň tam nemáš davy lidí.
Malvindíky za report, zkusím přesvědčit rodinu příští rok.
Malvin byli jsme tam na podzim, jeste to mam v zive pameti. Tak je fajn, ze jste si to uzili, ja mam teda Recko dost rada.
Siena je nádherná!
Lilly_Ku Tedy já po horách nechodím, ale vypadá to tak pěkně, že bych snad i mohla začít:-)
Malvin Díky za reportáž, inspirovala a nalákala jste mě:-)
brrr Jj, teď jsem ve Florencii, taky dýchatelno :-).
Dík ![]()
Ale měla´s vzít ten Edinburgh, tam pralo sluníčko celou dobu
Sienu teda taky pamatuju jen jako slunečnou, je to škoda v tom dešti...
Lilly_Ku Všechno je tu krásný, ale hory nejvíc.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.