Tabea pekny, zdravim z Bregenzerwald, to je hned vedle ![]()

Tabea pekny, zdravim z Bregenzerwald, to je hned vedle ![]()

Lilly_Ku my se drželi víc při zemi, i když děti řešily, proč nejdeme nahoru, kde je sníh. ![]()
allgäu musi byt fakt skvely! nekdy tama projizdim, kdyz z mnichova jedu regionalnim vlakem do bregenz a ty vyhledy jsou ![]()
Evaeva My jsme byli u toho polskýho Baltu loni ve druhý půlce září a některý dny zima jak prase. Já jsem jeden den do moře vlezla, ale fakt jakože vlezla, udělala pět temp a zase rychle vylezla ![]()
Na kraji Gdaňsku je městská pláž Brzeźno, dá se tam dojet tramvají, ale souhlasím s continuity , lepší jsou ty Sopoty, kde je pláž dlouhá (asi 6-7 kilometrů) a taková lázeňská atmosféra. I když to placený molo mě teda nasralo.
Pak ještě je krásnej přístup a výhled na moře z tý Helský kosy. Je tam hodně různejch vojenskejch památek, bunkříků, jede tam vlak a jsou tam borový lesy, takže to celý působí jako ve Starých Splavech
Ale tam to teda asi chce jet v srpnu a to tam budou davy lidí. Čili možná spíš na vejlet ![]()
Aranel my jsme na Baltu na přelomu června a července měli asi 18 stupňů a přeháňky, počítám celkem se vším. Ale dětem jde spíš o to velké pískoviště než koupání v moři, tak to snad půjde.
Na ten Hel asi pojedeme jen na výlet, pokud vůbec. Jako výchozí bod mi to přijde pitomý, navíc tam prý jsou dost kolony. Ale dvě hodiny z Gdaňsku lodí taky nevím, jestli pro nás úplně bude. Stojí to za návštěvu?
A nechodili jste náhodou v těch lesích za Gdaňskem směrem do vnitrozemí? Je tam dost turistických tras, ale nevím, jak moc jsou atraktivní.
Evaeva Ta loď je dost drahá a nevím, jestli by to děti bavilo. Jestli je baví možnost lízt do bunkrů nebo se šermovat klackama v lese, tak bude ostrov naopak v pohodě ![]()
Je tam vidět na otevřený moře. To v G. není. A v lesích jsme teda nebyli, já chtěla hlavně moře a muzeum Solidarity... ale byli jsme na Krynici Morskiej, odkud už je (asi?) vidět na Kaliningrad.
Aranel ty vojenské záležitosti jsou právě i na pevnině. No asi to necháme pro případ špatného počasí.
Evaeva když jsme se ptali gdaňských místních, zda v červenci autem na Hel, tak odpověděli:"Jestli se vám chce jet dvě hodiny autem někam, kde bude mraky lidí a nic moc tam vlastně není, tak jeďte." Tak jsme nejeli
.
Ale výlet lodí přístavem na Westerplatte se mi líbit - cestou vidíš mraky jeřábů, jak nakládají obilí, vykládají uhlí, mineš obr výletní loď.....
My jsme byli 2x na Helu na cele dovolene, v kvetnu, naval Polaku tam byl vzdycky na vikend/na statni svatky, jinak tam byl klid
ty plaze jsou tam nadherne a komari zadni
Makara to zní líp, to zvážíme spíš
jak dlouho to trvá?
Evaeva Těm zácpám se jde vyhnout mezi Helem a Gdyní vyhnout, je nutno jet po okreskách a menších silničkách. My byli koncem srpna, počasí super, komáři žádní. Jo a sezona, resp. největší nával končí v půlce srpna.
Evaeva Souhlasím s Makara Lodí po řece v Gdaňsku je zážitek, pluje se kolem doků, lodních skladů a překladišť. To by se klukům určitě líbilo. My jsme tu jejich tramwaj wodny vyúžívali i jako dopravu na pláže. Bydleli jsme úplně v centru Gdaňska. Na pláže se dá dojet i tramvají. Jestli se nepletu, tak tam většinou byl u pláží i nějaký lunapark pro děti, mezi Gdaňskem a Sopoty i lanové centrum.
Zajímavá byla i Gdyně, v přístavu parkují historické vojenské lodě. V Gdyni i Gdaňsku je přístav pro trajekty. Našly jsme si jízdní řád a byli se s dcerou podívat na příjezd i odjezd trajektu. Naloďování byl zážitek. Byla z toho nadšená.
Sopoty bych já nedoporučila. Pláže fajn, ale to město je kolem pláží plné a mě se moc ani nelíbilo.
Byli jsme v tomhle trojměstí na začátku srpna a komáry jsme neměli žádné. Vzduch byl 27, moře 24. Nějaká přeháňka byla, ale v řádu minut, max půl hodiny. Vždycky jsme se někde schovali.
brrr no ale na Hel vede jen jedna silnice a tam to prý stojí dost. Ale my tam asi nepojedeme a jestli, tak lodí nebo vlakem, jen kus toho poloostrova.
notna já půjdu asi po ubytování u pěkné pláže. Budeme jezdit autem nebo dopravou, chci to tam prozkoumat, takže nevadí, když to bude na horším místě. Mně by se nejvíc líbilo v těch vesnicích ještě víc na severu, ale tam je to na pláž 1,5 km lesem, to bysme museli vzít kola.
S těmi komáry to ráda slyším. Na vojenské lodě jsem už koukala, máme už zkušenost z Kodaně
Jeden den určitě spolkne výlet do leby, uvidíme, co víc stihneme.
Makara to by bylo tak akorát. Díky za tip.
Evaeva ja som do Polska chcela ist toto leto, ale hrozne sa mi to nechcelo planovat. Tak som povedala, ze pojdeme dakde do Chorvatska, uz som tam asi 15 rokov nebola. No ale ked tu tak pekne planujes aj za mna, tak to asi este zmenim a cele obslahnem ![]()
Mrakoplas
sraz na pláži v Gdaňsku?![]()
![]()
Evaeva vlakem to je fajn, ale zase pocitej ze je to celkem kousek pesky k plazim. A jak jsem uz asi psala, my byli dvakrat posledni tyden v srpnu. Loni 30st krome jednoho dne, voda na koupani. Vecer na svetr. A rok predtim tyden 13st a vetsinou vitr s destem. Do vody jsem nevlezla a chodila jsem v parce ![]()
Jos jo, podle mě je to tam s počasím jako u nás,tady máš taky v srpnu kolikrát 15 stupňů. Na koupací dovolenou bych tam nejela.
A ten Hel, resp. ten poloostrov, má smysl tam jet? Já celkem zvažuju, že se na to vykašleme, i když kdyby furt lilo, tak cesta vlakem/lodí přijde vhod ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.