Cestování

09. srpna 2014 10:36
Online Karja
44198 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 16:48

Mrakoplas já nevím no, segry byly vloni v červenci v chorvatsku a říkaly, že už nepojedou. Děti vypakovali na pláž dřív vždy s jedním hrdinným dospělým, ale zbytek dospělých vycházel až ve 4 odpoledne. My jsme byli poslední sprnový týden a bylo to teplotně dost na hraně. V létě bych jela do Polska:D:D.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 17:47

Karja no vsak toho tepla sa bojim, aj som si povedala, ze v lete uz len na sever. Ale zaroven moze byt studena vlna, ze :D Ale ubytko mame asi 5 metrov od vody, to by sme par krat za den skocili a hupsli naspat do chladku. Ked mam na to len tyzden a to sa mi zda na Polsko malo. Starsi chcel znova do Rakuska, ale to sa nechce mne. 

Offline Aranel
6492 příspěvků moje polička 08. dubna 2025 18:05

Karja Určitě, nebo do Bremerhavenu, na Rujanu a tam... některý lidi mají tu ještěrčí povahu, ale mně je vlastně v červenci nechutný vedro i tady, tak co teprv v Chorválu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2025 19:16

Mrakoplas kluci by do Rakouska taky chtěli, ale necháme to na příští rok, až bude mimino moct trávit víc času v krosně a něco i ujde. Letos bysme ještě byli hodně závislí na kočárku a to už mně nebaví. (Skály jakožto druhý oblíbený cíl dtto.) Proto mi tahle dovolená přijde lepší, i když muž tolik nadšený není. 

Aranel přesně! Buď na sever nebo do hor. (Do Chorvatských už teda ne, tam už člověk vedru asi neuteče)

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 09. dubna 2025 21:32

Slibila jsem v rostlinach, ze sem soupnu Mexiko. Byly jsme s kamaradkou na 7 noci na vychodnim pobrezi pod Cancunem (asi hodinu, do Cancun primo bych nejela) v Playa del Carmen a bylo to moc fajn. Chtely jsme spis valeci dovolenou, tak jsme jely do resortu, 25 min chuze od centra mesta, coz se vyuzilo. Mam 2 kamarady co tam ziji a jednoho co zije v Kanade a narodil se tam, tak jsme byly vyzbrojeny informacema.

Hotel super, mensi budovy uprostred krasne flory, fantasticky jidlo, vsechno cerstvy, vcetne morskych plodu a ryb (byla jsem v Mexiku driv uz a jidlo tady lepsi nez minule). ovoce a zelenina krasna, hodne pestra nabidka stravy plus i neco pro deti, co chtej fakt rizek a hot dog jenom. Kazdy den jine tacos a mexicka kuchyne, 4 restaurace a velky bufet.

Plaz krasna, nejhezci co jsem kde byla, jsem vylozene plazovalec polovinu dovolene, tak to byla priorita. Resort mel cca 5 hotelu, meli jsme pristup do 4, to bylo taky fajn. Ve meste super jidlo i baru. Jely jsme prozkoumat nejaky jeskynni utvary a snorchlovaly v nich (cenotes), v mori jsme to musely zrusit kvuli vlnam, tak priste, to bych chtela snorchlovat s zelvama i.

Celkove super dovolena, jela bych zase, pristi rok bych hctela vzim maminku. Nestihla jsem Mayansky ruiny a jeste par veci, je tam docela dost k objevovani.

A pro srovnani, byla jsem i na zapadnim pobrezi Mexika (Nayaritska riviera, vychod je Mayanska riviera) a taky krasny, ale proste to karibsky more je uzasny, paradni voda, da se koupat i pri vlnach a ta modra, ta modra je proste bozi! 

Nahrnu fotky. 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 09. dubna 2025 21:34

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 09. dubna 2025 21:36

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 09. dubna 2025 21:37

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 09. dubna 2025 21:39

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 09. dubna 2025 21:45

Jo a jeste asi dobry dodat - vetsina tady ale cestuje hone, tak vi - teploty 30-31 pres den na zacatku dubna, vysoka vlhkost, pokoje maji vetsinou vsude AC. prselo 2x asi 3 minuty vzdycky :) 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 09. dubna 2025 22:04

0zero7 No a teď tozase smaž,nebo mi praskne žilka. Vypadá to na parádní dovolenou.

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 09. dubna 2025 22:08

brrr jezis, promin! Ale je to jen asi 10-11 hod let z Evropy, to se da, byla tam spousta Anglanu!

Offline ankou
257 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 01:10

0zero7 to je paradni! Tuhle oblast mam presne v merku, az si udelam cas na čtecí dovolenou. Sargassum rasy tam nebyly, nebo je zvladali takhle hezky odklizet?

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 06:39

ankou priletely jsme v neděli a trochu jich bylo. Odklízejí to vzorně. Pak už pohoda. Na fb je skupina sargassum playa del Carmen(neni to vždy 100% info a taky se to fakt mění ze dne na den). Za mě super. I ten den co toho bylo trochu u hranice s vodou to nevadí. Není to slizký jak sea weed kde bydlím a ve vodě to neva. Určitě se tam chci vrátit s maminkou, bylo to moc fajn. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 07:15

0zero7 Úchvatné! Díky.

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 09:43

0zero7 parada! 

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 09:58

0zero7 tak to je velká paráda!

Ex do Playa del Carmen lítal za jeskynním potápěním v cenotes, úžasný nejvíc. Je tam nějaký poločeský pár, co provozuje scuba základnu a specializuje se právě na cenotes. Já blbka s ním nejela, měla jsem málo dovolené, své koníčky a nemám licenci na jeskynní potápění.

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 18:09

andulka01 kdyz jsem byli v te prvni cenote tak tam byli prave klasika potapeci komplet vybaveni, jely jsme rano a nikdo tam nebyl, ani v tech dalsich, to bylo fakt super, pozdeji je tam celkem narvano. My jsme v nich jen snorchlovaly a ja skakala z toho utesu, nebyla to ani moc vejska, asi 4 metry, ale prekvapilo me jak dlouho trva nez clovek placne do vody

Priste bych chtela do jedne laguny kde se misi sladka voda se slanou (jsem malem napsala cerstva misto sladka haha), jsou tam krasny ryby atd. No a v mori samo, to neslo tentokrat, samo vitr v cudu den pote co jsme odletely!

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 18:11

Kan NZ :)

Kokoska Diky! 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 22:18

Neustále mě fascinuje, jak je ten svět rozmanitý. Tak sem po jezerech, horách a mexickém pobřeží přidám zas něco úplně jiného. Jsem v Seville, kam jsme se chystali několik let a konečně na ní došlo. V minulosti nesmírně mocné a bohaté město (proudil přes ní dovozz nového světa), směsice arabského a křesťanského kulturního dědictví.