Mrakoplas já nevím no, segry byly vloni v červenci v chorvatsku a říkaly, že už nepojedou. Děti vypakovali na pláž dřív vždy s jedním hrdinným dospělým, ale zbytek dospělých vycházel až ve 4 odpoledne. My jsme byli poslední sprnový týden a bylo to teplotně dost na hraně. V létě bych jela do Polska:D:D.
Cestování
Karja no vsak toho tepla sa bojim, aj som si povedala, ze v lete uz len na sever. Ale zaroven moze byt studena vlna, ze :D Ale ubytko mame asi 5 metrov od vody, to by sme par krat za den skocili a hupsli naspat do chladku. Ked mam na to len tyzden a to sa mi zda na Polsko malo. Starsi chcel znova do Rakuska, ale to sa nechce mne.
Karja Určitě, nebo do Bremerhavenu, na Rujanu a tam... některý lidi mají tu ještěrčí povahu, ale mně je vlastně v červenci nechutný vedro i tady, tak co teprv v Chorválu ![]()
Mrakoplas kluci by do Rakouska taky chtěli, ale necháme to na příští rok, až bude mimino moct trávit víc času v krosně a něco i ujde. Letos bysme ještě byli hodně závislí na kočárku a to už mně nebaví. (Skály jakožto druhý oblíbený cíl dtto.) Proto mi tahle dovolená přijde lepší, i když muž tolik nadšený není.
Aranel přesně! Buď na sever nebo do hor. (Do Chorvatských už teda ne, tam už člověk vedru asi neuteče)
Slibila jsem v rostlinach, ze sem soupnu Mexiko. Byly jsme s kamaradkou na 7 noci na vychodnim pobrezi pod Cancunem (asi hodinu, do Cancun primo bych nejela) v Playa del Carmen a bylo to moc fajn. Chtely jsme spis valeci dovolenou, tak jsme jely do resortu, 25 min chuze od centra mesta, coz se vyuzilo. Mam 2 kamarady co tam ziji a jednoho co zije v Kanade a narodil se tam, tak jsme byly vyzbrojeny informacema.
Hotel super, mensi budovy uprostred krasne flory, fantasticky jidlo, vsechno cerstvy, vcetne morskych plodu a ryb (byla jsem v Mexiku driv uz a jidlo tady lepsi nez minule). ovoce a zelenina krasna, hodne pestra nabidka stravy plus i neco pro deti, co chtej fakt rizek a hot dog jenom. Kazdy den jine tacos a mexicka kuchyne, 4 restaurace a velky bufet.
Plaz krasna, nejhezci co jsem kde byla, jsem vylozene plazovalec polovinu dovolene, tak to byla priorita. Resort mel cca 5 hotelu, meli jsme pristup do 4, to bylo taky fajn. Ve meste super jidlo i baru. Jely jsme prozkoumat nejaky jeskynni utvary a snorchlovaly v nich (cenotes), v mori jsme to musely zrusit kvuli vlnam, tak priste, to bych chtela snorchlovat s zelvama i.
Celkove super dovolena, jela bych zase, pristi rok bych hctela vzim maminku. Nestihla jsem Mayansky ruiny a jeste par veci, je tam docela dost k objevovani.
A pro srovnani, byla jsem i na zapadnim pobrezi Mexika (Nayaritska riviera, vychod je Mayanska riviera) a taky krasny, ale proste to karibsky more je uzasny, paradni voda, da se koupat i pri vlnach a ta modra, ta modra je proste bozi!
Nahrnu fotky.

Jo a jeste asi dobry dodat - vetsina tady ale cestuje hone, tak vi - teploty 30-31 pres den na zacatku dubna, vysoka vlhkost, pokoje maji vetsinou vsude AC. prselo 2x asi 3 minuty vzdycky :)
0zero7 No a teď tozase smaž,nebo mi praskne žilka.
Vypadá to na parádní dovolenou.
brrr jezis, promin!
Ale je to jen asi 10-11 hod let z Evropy, to se da, byla tam spousta Anglanu!
0zero7 to je paradni! Tuhle oblast mam presne v merku, az si udelam cas na čtecí dovolenou. Sargassum rasy tam nebyly, nebo je zvladali takhle hezky odklizet?
ankou priletely jsme v neděli a trochu jich bylo. Odklízejí to vzorně. Pak už pohoda. Na fb je skupina sargassum playa del Carmen(neni to vždy 100% info a taky se to fakt mění ze dne na den). Za mě super. I ten den co toho bylo trochu u hranice s vodou to nevadí. Není to slizký jak sea weed kde bydlím a ve vodě to neva. Určitě se tam chci vrátit s maminkou, bylo to moc fajn.
0zero7 Úchvatné! Díky.
0zero7 parada!
0zero7 tak to je velká paráda!
Ex do Playa del Carmen lítal za jeskynním potápěním v cenotes, úžasný nejvíc. Je tam nějaký poločeský pár, co provozuje scuba základnu a specializuje se právě na cenotes. Já blbka s ním nejela, měla jsem málo dovolené, své koníčky a nemám licenci na jeskynní potápění.
andulka01 kdyz jsem byli v te prvni cenote tak tam byli prave klasika potapeci komplet vybaveni, jely jsme rano a nikdo tam nebyl, ani v tech dalsich, to bylo fakt super, pozdeji je tam celkem narvano. My jsme v nich jen snorchlovaly a ja skakala z toho utesu, nebyla to ani moc vejska, asi 4 metry, ale prekvapilo me jak dlouho trva nez clovek placne do vody ![]()
Priste bych chtela do jedne laguny kde se misi sladka voda se slanou (jsem malem napsala cerstva misto sladka haha), jsou tam krasny ryby atd. No a v mori samo, to neslo tentokrat, samo vitr v cudu den pote co jsme odletely!
Neustále mě fascinuje, jak je ten svět rozmanitý. Tak sem po jezerech, horách a mexickém pobřeží přidám zas něco úplně jiného. Jsem v Seville, kam jsme se chystali několik let a konečně na ní došlo. V minulosti nesmírně mocné a bohaté město (proudil přes ní dovozz nového světa), směsice arabského a křesťanského kulturního dědictví.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje