Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline viktorka_od splavu
49106 příspěvků moje polička 30. května 2025 08:36

Lilly_Ku super! kamoska tam ted byla pesky, tak se pristi tyden chystame vymenit si trasy (ja ji Krkonose ona mne Luzicke), tesim se moc!

Offline Lilly_Ku
4494 příspěvků moje polička 30. května 2025 08:42

viktorka_od splavu na pesi vylety je to uplne idealni, je to hodne clenita, zvlnena krajina, porad je na co koukat, myslim, ze se ti to bude libit.

ja uz mam normalne braniborska a te roviny kolem berlina fakt uplne plny zuby ani na kole uz me to nebavi. nevim, jak to budu resit, no uvidime. 

Offline viktorka_od splavu
49106 příspěvků moje polička 30. května 2025 08:46

Lilly_Ku ja bych na rovine zit nemohla, partner uz vubec, ten je z Vysociny.. ty placky jsou smutny hrozne a navic tam nebyva les, teda ten "opravdicky", ja to miluju. tak ale vy se stejne planujete presunout, zejo?

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 30. května 2025 09:16

Lilly_Ku viktorka_od splavu Já to mám s rovinou to stejný, jakmile popojedu kousek ke Kolínu, cítím se uplně nejistě. Kamoška byla z Nymburka, jednou jsme tam nějak projížděli a já jí říkám ty jo, co tady celý dny děláte,tady musí být hrozná nuda:D:D:D. Jakoby se ta fádnost krajiny uplně promítla do mých pocitů ohledně života tam.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 30. května 2025 09:44

Já jsem z těch placek taky celá nesvá. To mi vlastně vadilo jako jediné na dovolené v Polsku, jinak by to pro mne byla dokonalá země, ale ty roviny nedávám, i když lesy tam můžou být hezké, to není překážka. 

Offline Garfie
28247 příspěvků moje polička 30. května 2025 10:12

Moje máma vždycky vzpomínala, že když se provdala z Valašska na Hanou, tak pokaždé, když jela směrem na Prostějov, plakala....:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2025 10:39

Naprostý souhlas. Pamatuju si, jak jsem se po 14 dnech putování po Holandsku strašně těšila na nějaké kopečky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2025 10:41

Lilly_Ku my jsme tam byli v květnu a taky jsem byla překvapená, jak je to tam krásné 

Offline Lilly_Ku
4494 příspěvků moje polička 30. května 2025 11:06

viktorka_od splavu my o presunu periodicky mluvime, ale moc to nevidim - partner se narodil v berline a zil tam cely zivot, je tam silne zakoreneny. uz ted toho pul roku v rakousku bylo na hrane toho, co dokazal snyst :)

ale zase je otevrenej ruznym presunum na cas, takze treba na pristi zimu planujem na tri mesice kretu. a v lete snad jeste jizni nemecko na chvili pracovat odtamtud.

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 30. května 2025 13:26

viktorka_od splavu Karja mam to stejne. Pochazim z hodne zalesnene casti Vysociny a kdyz jsem poprve prijela k muzi na jizni Hanou, tak mi to tam prislo uplne strasny

continuity ja jsem jednou projizdela cele Polsko az k Litve autobusem a bylo to vsude stejny nekonecny

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 30. května 2025 13:34

monis jj, přitom taková blbost vid, třeba ve velkých městech to nemám a to je to taky velký protipol k vesnici v přírodě. Mám to ve spojitosti prostě s tou nudnou plackou. Tak to je zajímavý, že to má tolik lidí;).

Jo a jednou se na Erasmu ptali Nepálci kámošky, co ta Česká republika, jestli jsou tam nějaký hory a ona se tak zamyslela a říká "no....vlastně ne":D:D

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 30. května 2025 13:59

Lilly_Ku mne se hrozne libi, jak jste flexibilni, nezasekli na jednom miste. Muzu se zeptat, presouvate se z nejakeho duvodu (jako treba prace), nebo si proste reknete, ze chcete vyzkouset zivot na Krete, protoze je tam more a hory? To hrozne obdivuju. 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 30. května 2025 14:02

Lilly_Ku Lužky jsou srdcovka. Pozdravuj ode mne Krkavčí kameny prosím.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 30. května 2025 14:05

Karja no můj názor na české hory je veřejně nepublikovatelný, to byste se mnou už nemluvili. Jenže já vyrostla pod kopcem, který je vyšší než Sněžka a to beru za výšku, kde normální hory začínají.

.

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 30. května 2025 14:08

continuity Mně skutečné hory způsobují úzkosti. Ty české jsou pro mne tak akorát

Offline JankaM
3051 příspěvků moje polička 30. května 2025 14:59

Teď jsem si uvědomila že to mám taky, oba s mužem procházíme z okraje Orlických hor a už 20 let žijeme v HK, ale aspoň jednou za měsíc jedeme buď tam k nám na východ nebo do Náchoda, na ten si tajně myslí až děti odrostou . Na dovolené taky většinou do hor a skal. Ještě že aspoň z bytu vidím Krkonoše a z balkonu Orlické hory

Offline Lilly_Ku
4494 příspěvků moje polička 30. května 2025 15:11

Gatita

ty presuny jsou rekla bych kombinace moznosti a preferenci :D

konkretne v pripade rakouska, partner pracuje pro rakouskou firmu, ktera mivala pobocku v berline. berlinskou pobocku zavreli, takze ted pracuje na dlouhodobe HO, s tim, ze firma by byla nejradsi, aby se prestehoval do rakouska. to on nechce, ale obema se nam libi rakouska priroda, takze jsme tam uz potreti na par mesicu byli. je to takovy win win :D

no a ty ostatni vylety jsou, protoze mame radi prirodu (lezeni, kolo, chozeni po horach) vseobecne, a kolem berlina nic moc neni. 

ja muzu pracovat oficialne 3 mesice v roce z eu zahranici, v ramci nemecka odkudkoliv, mame 100% dobrovolnou dochazku do officu. 

a u te krety jsi to popsala presne - otazka byla, kam se da jet v eu pres zimu, aby tam bylo more a hory :D (neni to jedina destinace, ale letos jsme proste vybrali tohle misto)

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 30. května 2025 16:16

Garfie moje babicka od Kolina to mela naopak, pry plakala, kam se to jeji synacek prizenil (na Vysocinu). Ona sama se vdala do Prahy, ale to okoli Kolina porad mela za ideal.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2025 20:33

continuity myslíš pod velehorami přijatelné velikosti?My tu máme spíš kopce no, ale pro ten pocit zajímavé krajiny to stačí.

Karja ale i ve městě je velký rozdíl, když z nějaké věže vidíš kopečky nebo placku 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 30. května 2025 20:59

Jsem tady jak vidim asi jediná, kdo preferuje placky Haná, Holandsko Hory mě děsej! Jako podívám se na ty panoramata, ale koukám abych už byla někde v údolí.