andulka01 Máš to krásný a urodný. Ta tmavá slunečnice je ze semene?
Kytičky aneb zelené prsty...
andulka01 Chci ten kopr:D!
andulka01 to je nádhera ![]()
Kan jj, semínka, úplně normální Semo, myslím
andulka01 zahrada presne podle meho gusta![]()
andulka01 Super, mrknu. Díky.
RoSa bodlák štětka je náhodná přesazenka z květinové zahrady, vloni byl třímetrovej a motýli ho milovali.
Semínka zkusím, ale vůbec nevím jak. Vždyť ani nevím jak se sem dostala.
Karja tak pozor, o kopr jsem se snažila na různých zahradách 15 let! Až letos to vyšlo. Vloni jsem tam měli takovou chudinku sazeničku, na kterou jsem nešáhli, ani snítku neochutnali. A ona se vysemenila :-) ale letošek je prostě významnej
viktorka_od splavu tohle je na obecním u pole, pššš ![]()
andulka01 Krása.
andulka01 Jojo, mně letos taky nevyšel, mám prostě jen květy:D, tak je semenim vsude, kde se dá. Ani koriandr mi nevyšel;-/// Nevím, jde mi to rychle do květu, ani se nenadeluju mám stonky, květy a žádnej lupen. Nepestujete to někdo? Mam to třeba hned zastřihávat? I ty stonky poměrně rychle zduznately.
Já mám radost, dnes jsem z takových zabordelenych koutů zahrady začala dělat jeden skrytej zabordelenej. Bude to ještě hodně práce, u plotu je hlína a takovej provozní bordel, ale už teď to dost prokouklo.Taky si pohrávam s myšlenkou, my máme u plotu pruh těch sloupcovitých stromků (a některé už mají i plody léto. No jednak u toho nelze úplně sekat,takže je tam věčně nějaká vysoká tráva, roští, druhak ty ploty mají hrozně vysoké obrubníky, není to moc hezké, že bych ty stromky něčím podsadila, něčím co nemá moc kořeny nebude brát živiny, a nebude náhlé když se do toho šlápne...takže nějaké pudopokryvne, nějaké bylina typu ten velký kontryhel...dala bych přes zimu karton a zjara bych to tam pichla. Má to naději nebo je to uplne lichej nápad?
Letos to vypadá na krásná jabka a slušnou úrodu nektarinek. Ale už by potřebovaly sluníčko.

Vozík se tu setkal s posměchem, ale takhle nádherné osteospermum jsem nikdy neměla, a to si nějaké koupím každý rok. I ta tmavší je jen jedna rostlina. Chodím je chválit několikrát denně. ![]()

andulka01 krásně ti to bují, velikost rostlin jak z Jurského parku!
Karja neni to lichej napad, udelej to
Pinot Noir krasny. Ja se kazdej rok nachytam, osteospermum se mi moc libi, vzdycky si slibuju, ze uz je nekoupim a nakonec zase koupim... krasne jednou odkvetou a pak uz jsou takovy nemrcouchovaty, mam je v samozavlazovacim kvetinaci, na slunicku, odkvetly kvety vystipuju a stejne mi nejdou... jakej mas tajnej trik, ze je mas takhle bohaty? (A nerikej, ze je to jen vozickem:))
moora no já je dosud měla vždycky na terase, takže pod střechou, a to jim asi nesvědčilo. Teď jsou na place, takže na ně svítí, prší, fouká. Jsou na celodenním slunci. A byly takhle krásné i v tom suchém období před dešti. Teď je nezalívám, ale před tím jsem je vždycky z dálky ostříkala hadicí. Tak možná chtějí prostě na déšť? A taky ten vozík je hodně hluboký. Nezdá se to, ale jako nádoba je fakt veliký, vejde se tam hodně zeminy, tak možná potřebují prostor? Takže vlastně nevím. Vozejk, nebo štěstí. ![]()
Karja můj nejhezčí záhon, kde se kytkám nejlíp daří, je takový nepravidelný pruh kolem ovocných stromů. Jdi do toho. A neomezovala bych se na půdokryvné, ale normální hezký trvalkový záhon.
Karja andulka01 Taky s koprem spíš bojuju, než co jiného - předchozí roky mi buď vůbec nevzešel, nebo maximálně do stádia děložních lístků, a pak zašel. Letos jsem koupila jinou odrůdu (mamut, nebo tak nějak), vysela jsem ji na 4 různá místa, na jednom nevzešel vůbec, na dvou mizerně a na posledním jsem otrhala pár lístků. No ale hned po tom si pod všemi čtyřmi místy, kde byl vysetý, mravenci udělali mraveniště, a do pár dnů bylo úplně po něm všude
takže ho asi vzdávám.
Pinot Noir aha, na slunicku i desti je mam, ale po ty prvni vlne uz je to s kvetenim bida, kvetu je malo a i jsou takovy ridky, maly.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje