notna Janulik03 Sweet Potato Kan děkuji. Je to fakt asi jedna z nejhezčích staveb osady.
Kan prý tam bydlela kráva. Tím dřevěným okýnkem se vyhazoval hnůj. A možná i proto se tam té hortenzii tak daří :)
notna Janulik03 Sweet Potato Kan děkuji. Je to fakt asi jedna z nejhezčích staveb osady.
Kan prý tam bydlela kráva. Tím dřevěným okýnkem se vyhazoval hnůj. A možná i proto se tam té hortenzii tak daří :)
letolet Chlív se stračenou. Vida jak málo stačí pro modrou barvu, lidi vymejšlí různý kejkle s hnojením a stíněním.
Kan prej se má pod hortenzii zakopat kov - stará podkova, hřebíky a tak...
Karja se jí zeptej, co to bylo - mně by se to líbilo!
RoSa jestli si to ale bude pamatovat, zeptám se jí. Jako samozřejmě ta barva už není tak intenzivní, ale do ružova to už nejde ani náhodou.
Smrdí, smrdí, toto smrdí... ![]()
Ale mám je moc ráda.

Sweet Potato Jak shnilé maso, že? Ale krásné jsou. Naše už se druhým rokem flakají a nechtěj vykvést, asi jim málo zpívám... :)
eMJeště jedna:

Sweet Potato Krásný to je o to nic. Ale ten smrádek! A má to teda efekt na ty opylovače? Máš doma hejna masařek? A co sousedi? :D
jsem si extra přivezla z chaty starý zrezlý hřebíky, že je dám pod tu novou hortenzii... a zapomněla jsem je tam dát!!!
mám ji ještě vyndat a vysypat je tam?
RoSaNo a já se nezeptala mámy:D:D:D,
Kan Mně přijde, že se ten zápach trochu démonizuje. Zapáchají, ale nijak do daleka. Ale je pravda, že je mám v celkem velkém, větraném prostoru. V oknech jsou sítě, takže "no paseran". Ani se za nimi žádná hejna neshlukují.
Nevíte, co to jsou za kytky? Krásně voní a asi by se nám hodily na zahradu

PPodle mě jsou to nocenky, mám je v jiné barvě. Kvetou večer, brzy ráno a za deště, jinak jsou schované. Stačí nasbírat semena, velká jsou jako hrasek asi, barva se mění, protože prý jsou extrémně náchylné k mutaci.
Já se přišla pochlubit, jak jsem byla před lety zde navedená na monardu citriodoratu, tak mi krásně kvete a ještě z ní dělám ledový čaj :)

Mha dík, to je ono
RoSa Ha, tak máma tam překvapivě nalila modrou skalici:D. A šlo ji to z jemne růžové na sytě modrou, dneska jsem to prohlížela a je to stále dost sytá barva. Já si ten původní stav nepamatuju, to jsem asi byla ještě malá, já si pamatuju asi jen ty řeči kvůli tomu. I dneska jsem to rozjiztrila a komentovala i po tech letex svůj úkon dost expresivne. Taky říkala, zda ji spíš než železo někdo nedoporučoval ocel, že tam má zakopat nejakej příbor nebo co.
Na jaře jsme z jednoho starého kompostu udělali tři velké záhony. Tak jako jasně, že se to zpočátku tvářilo, že je to úúúplně prázdný, žejo... Džungle sestává z rajčat, slunečnic, kopru, okurek, cuket, patizonků, lilku a jiřiny. Vedle pak brambory, cukety, patizonky a jiřiny. Chválabohu za tohle počasí, všechno to parádnicky prosperuje. My ty úhledný záhony fakt neumíme ![]()

A jedna záhada. Ta obludka vpravo, co si vyžádala svůj vlastní oblouk, je pravděpodobně cuketa Trombetta di Albenga. Akorát, že já ji nesela ani nevysazovala. Semínka se v CR snad ani neprodávaj a tady na vsi to nikdy nikdo neviděl. Jak se sem dostala?
Každopádně by to měla být velice lahodná a plodná odrůda, tak dík, přírodo ![]()

andulka01 tyjo, tak to musíš zachovat nějaká semínka! krásná džungle! a teď koukám: ty bodláky! ![]()
mně se na zahradě u plotu taky dařej rajčata, rostou jak zběsilý, nechávám tomu volnej průběh - nezaštipuju, nezalévám...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.