Janulik03 Řebříčky jsou báječné. Denivky taky.

Janulik03 Řebříčky jsou báječné. Denivky taky.

Karja no tak to máš riadne rýchle. Tak ono sa to dá vždy rozdeliť a dať inde, usetris na nových sadeniciach
Sweet Potato jeeej, kuk![]()
Mám kus záhonu plný podbělu, asi bych si zkusila usušit ten list, jelikož lípu jsem klasicky juž čtvrtým rokem po sobě opět propásla:D:D:D. Nemáte s tím sušením někdo zkušenost, tohle jsme nikdy nesbírali, prý je to ale výborné na kašel a odhlenění, ale prý se to vcelku blbě suší, zatím je idea, sušit na tomhle příšerném slunci, ale tak abych si nepřidělala jen práci a nic z toho.....
Karja je, sbirali jsme podběl ještě ve škole.
Chtěla jsem si o tom něco přečíst a dočetla se, že obsahuje nějaké alkaloidy, které nejsou dobré pro játra, takže tyhle divoke by se už vůbec užívat neměly.
continuity také jsem to četla, že by je měli užívat jen dospělí 1-2 týdny.....
Karja my jsme teda sbírali květ podbělu...
RoSa jj to my taky, sbírá se květ a list, žádanější byl květ, protože ten se vykupoval asi za lepší cenu....a květ je lepší, ale to si nechci trhat, to je takový první vykouknutí jara vždycky;)
Tak mi znovu zakvitla visteria. A krásne vonia.

A ružová hortenzia Annabell ![]()

Na rajčatech se nám udělaly černý špičky, tedy nedostatek vápníku. Stejně jako vloni jsem je postříkala tekutým vápníkem, ředěným podle návodu, pozdě večer ve stínu, za sucha... A rostliny, zejména květy jsou spálený
jako přežijou to snad, ale kus úrody je v pytli.
andulka01 Ouvej. Takové krásné jsi je měla! Já před pár dny stříkala taky, uf, zatim dobrý.
Sweet Potato jestli já to nepřečetla blbě to ředění... M je tolik opečovává
a já mu to takhle zkazim
Hlásím, že japonské salátové okurky Nishiki (semínka od Culina Botanica) jsou pecka. Chuť a vůně je velice okurková, jsou křupavé.
Rostliny jsou celkem silné, krásně jdou nahoru po žebříku, hodně kvetou. Tak teď fakt doufám, že se mi podaří co nejvíc oddálit plísně, aby ta úroda stála za to.
fotka je rozmazaná, omlouvám se

Spodní listy cukety mohu odřezat? Nepoškodí se tím rostlina?
Zu odřezej, nejlíp těsně u stonku, rostlině to vůbec nevadí, naopak, provzdušnění jí prospěje a oddálíš nástup plísně
andulka01 děkuju, provedu! jinak to je tedy rostlina, vůbec to neujíme a to sklízím malinké... už nastoupil zahrádkářův pozdrav i u nás (nechceš cuketu?), jindy zase cukety nosím k rozebrání do práce, mám jí prvně a jsem nadšená ![]()
Zu silná a plodící rostlina je radost ![]()
u nás teprve začínáme, na pozdravy to ještě není. Římská cuketa má první plůdky, žlutý patison jen pár mini, jiné ještě ani nezačaly produkovat samičí plody. Tak si moc držím palce, aby se to hnulo než nastoupí nějaké nevítané choroby. I tak to letos u nás nevypadá na nějak silnou sezónu, navzdory tomu, že sazenice byly silné a zdravé, přihnojujeme i zaléváme co to jde. Asi chudší půda.
Karja vsadím se, že do dvou týdnů tu budeš psát, že nevíš co s tím ![]()
Ty okurky nevím, tipla bych, že to nic není, pokud ti nežloutnou listy. Co máš za odrůdu?
U Dekanů mám stonky světlé, ale porád zelené. Edit: AI říká, že mohly zbělat vlivem slunce, takže s tou výsadbou by to mohlo souviset.

Zu Tak my máme tři cukety, taky jsem si říkala, komu to budeme dávat a zatím to urodilo přesně 3 cukety:D.
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.