zelene.oko croton tuším
Kytičky aneb zelené prsty...
crazydaisy Ginger Vilemina Díky za odpověď. Kolegyně tady v práci taky říkala, že kroton, jenže pak přišla další s tím, že to určitě kroton není
Ale z vygooglených obrázků bych se k tomu krotonu taky přiklonila. My ho s kolegyní nemáme moc rády, ale překvapil nás, protože i přes naši hroznou péči kvete, asi ho vezmeme na milost.
Dnes rano som vonku od siestej. To krasne svetlo ma donutilo fotit. 

Zatisie podla mojho muza ![]()

Rozdiel na fotke je 15 minut, vyslo slnko ![]()

Janulik03 Tahle zátiší můj muž také vytváří ????
černá káva maju vkus ![]()
Janulik03 a estetické cítění![]()
Vypěstovala jsem si loni ze semínek granátový jablko, na podzim opadalo a tak šlo do chladu na chodbu. dá se mi, že začínají rašit nový lístky. Kdy ho mám vrátit do bytu do tepla? Asi ještě minimálně únor by mělo zimovat na chodbě ne? ![]()
Dostali jsme krásný starý koryto, původně jsem myslela, ze bych z nej udělala skalku, ale hrozne se v něm drží voda (a to u nás skoro neprší ani nesněží) - muž navrhuje do nej buď vyvrtat díru (to je mi líto) nebo z nej udělat jezírko s minilekninama apod, na to mi to přijde malý a mělký - nemáte s tím prosím někdo zkušenost?

Potrefenáhusa to je krásný...
(Komentář k ničemu, vím
)
Vlastně si myslím, že lekníny potřebují nějakou hloubku. Já bych to nechala jako pítko pro pejsky
případně jako zásobník vody na zalejvání malých kytiček malou konvičkou.
Nebo pejskové potřebují čistou? Naše kočky pijou zásadně tu nejvíc ekl vodu, těm by se takové korejtko líbilo.
Potrefenáhusa Mám na zahradě dvě pítka ze stejného materiálu (žula předpokládám), jen jiný tvar. Jezírko s lekníny také, ale toto je na lekníny hodně mělké, nejde to. Já jsem ty dvě pítka využila zahradnicky, mám je na zemi v záhonu, který je v polostínu, kolem jsou osázeny funkie, kapradí, modře kvetoucí orlíčky a kosatce (sibirica), chodí tam ptáci a pes pít. Ta voda se kazí, tak ji občas vyměním a často dolejvám, protože se mi víc líbí, když je to pítko naplněné vodou až po okraj.
Když vidím to vaše místo, udělala bych něco podobného, zahradnicky bych ho využila, tedy osázela.
Potrefenáhusa Lekníny ti tam asi růst nebudou, ale já jeden rok osázela něco podobného, ale ještě menšího, nějakýma vodníma rostlinama z Hornbachu, prostě jsem koupila ve slevě takovou malou sadu za si 50 korun a udělalo to hodně parády. Zimu to teda nepřežilo. Ale počítej s tím, že ta voda se ti tam bude asi kazit, musíš ji obměňovat.
ice Klidně nechat na chodbě, do toho března aspoň. Nemělo by se mu nic stát.
Estara super, děkuju!
Potrefenáhusa koupačka a pítko pro Trnku! Josef by z toho byl unešenej ![]()
Sezónní osazení. Ale já mám pískovec, navic prasklej, netřeba vrtat.
Potrefenáhusa myslim ze sa vam nehodi. Ale aby si ho tam zbytocne nemala tak sa ho ujmem cisto z ludskej stranky. Rada pomaham ![]()
ja by som vrtala teda a osadila bylinkami
Potrefenáhusa Krásný! Já bych stejně jako Janulik03 vrtala a osazela. Pokud nechceš vrtat, zkusila bych bahenní rostliny. Těm nebude vadit mokro a sucho občas taky vydrží. My máme v takových podmínkách kosatce a daří se jim .
Potrefenáhusa Vidím to na množírnu komárů ;) Vyvrtala bych a osázela.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my