Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 15:58

děkuju za postřehy s korejtkem....ty kosatce nejsou špatnej nápad, nebo to vyzkoušet a když se v tom ta voda bude držet i s kytkama (asi pod to nasypat nějakou vrstvu šutrů jako drenáž), tak kdyžtak příští sezonu vyvrtat)

Janulik03 nechtěj vědět, jakej porod byl nastěhovat to k nám na zahradu, museli jsme např. spravovat sousedovi sloupek od plotu apod., na Slovensko to fakt nestěhuju!!!

trnce uvažuju, že koupim takový to modrý plastový pískoviště/bezének, ona by to asi ocenila

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:15

Potrefenáhusa Taky bych to vyvrtala, ale pokud se ti nechce, zkus tu štěrkovou drenáž - aspoň 10cm a na to geotextilii, aby ti nezahnívaly kořínky. Hm, ale kdyby hodně pršelo, tak asi stejně budou.

Jinak teda tobě i @Vilemina korýtko závidím

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:19

crazydaisy mně ho je líto, no

zkusím a kdyžtak vyvrtám, ono v létě tam je vedro, pěstujem tam rajčata

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:23

Potrefenáhusa To chápu, já taky nerada "poškozuju" takový krásný věci. Třeba bude ta drenáž stačit. 

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 18:21

Potrefenáhusa viem si predstavit. Ten bazenik je dobry napad pre trnku, isto bude nadsena, susedov ten cierny to miluje, cele leto pocujem ako sa rochni vo vani starej

Offline coralline
2304 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 18:52

Donesla jsem si domů zamiokulkas a zelenec. Nastudovala jsem si, že by měly přežít moji lemplovskou péči Na kartičce mají obě napsáno, že se mají jednou měsíčně hnojit. Je to fakt nutný? Ne, že bych jim nechtěla dopřát, ale abych je naopak neumořila přehnanou péčí. Co jsem tak četla, je prý nelepší si jich spíš nevšímat (což bych zvládla).

Online Pinot Noir
29768 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 18:54

coralline Vzpomenu si na hnojivo tak jednou za rok, nekecám. A těmto dvěma se daří dobře. Vlastně i ostatním. Mně rostliny buď uhynou hned, nebo pak prospívají s minimální péčí.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 18:59

coralline oboji je hroznej plevel. Netreba hnojit.

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 19:01

coralline no teraz premyslam ze mam zelenec asi 10 rokov v jednom kvetinaci a obavam sa ze som nehnojila ani raz. Zije a polievamie je tiez take ehm nespolahlive. Len priame slnko mu nerobi az tak dobre

Offline coralline
2304 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 19:19

Pinot Noir ice Janulik03 Ok, díky, aspoň ušetřím

Ještě se mi líbila šeflera, ale na tu jsem při studiu odolných kytek nenarazila. Víte někdo, jestli to přežije u nezkušenýho lempla?

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 19:38

coralline přežije, měla jsem ji roky, po příchodu kočky ji vysoupla na chodbu bytovyho domu (má dráždivý silice, kočce z toho hrozne teklo z oči, a seflera si velmi spokojeně vegeti na chodbě už asi 7 let

Offline Janulik03
20155 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 20:17

Potrefenáhusa no vidis a mne zdochla seflera jedna

Offline viktorka_od splavu
49188 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 20:22

coralline neprezije, u me nikdy

jeste doporucuju potos, taky prezije vse, a s lehkou opatrnostti filodendron. jinak asi uz nic.. jo voskovku!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 20:29

coralline Přežije, staci malo zalevat, cca jako zamioculcas. Jo a obecne bejvaj odolnejsi u všech pokojovek ty nepanasovany varianty.

Offline coralline
2304 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 20:49

Potrefenáhusa Janulik03 viktorka_od splavu MP Meri No to jsou výsledky... Koukám, že si asi vyberu radši jinou kytku. Mně se totiž líbí zrovna ta panašovaná. Zatím každopádně počkám, jak se bude dařit těm dvěma, je možný, že je stejně zabiju a koupím si umělý.

Offline RoSa
10095 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 20:54

Potrefenáhusa mně by bylo líto to vrtat, to je nevratnej krok, kor když neprosakuje...

dala bych do něj vodu a nějakej puškvorec, skřípinec, zebrinus a tak, vodní trávy prostě... mamka má na chatě krásný jezírko a ty rostliny v tom normálně přežijou zimu, na Vysočině! na leknín je to mělký, ten by se na zimu musel uklízet... kolem kapradí, bylinky, komule/motýlí keř...

vodu ti krásně vyčistěj vodní šneci! plovatka bahenní je nejlepší!

a nebo pak tu drenáž, tam by se možná těm rajčatum mohlo dařit i bez ní - vždyť to lidi pěstujou v kýblech a igelitovejch pytlech, to jim prej dělá uplně nejlíp, a je to bez drenáže a odtoku

Offline Kokoska
34649 příspěvků moje polička 31. ledna 2020 13:12

coralline měla jsem šefleru panašovanou, při stěhování jsem ji nechala u dcery a kytka vyrostla až ke stropu. Ani jedna se nijak zvlášť o rostlinstvo starat neumíme.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 31. ledna 2020 13:45

Pěstujete někdo v bytě hyacinty, prosím? Koupila jsem si můj první, takový pokus...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 31. ledna 2020 14:01
Reakce na Janulik03:

Dnes rano som vonku od siestej. To krasne svetlo ma donutilo fotit. 

​Moc krásné! Především ta poslední fotka se mi líbí. 

Offline Sweet Potato
40132 příspěvků moje polička 31. ledna 2020 14:10

Dalia Určitě ti vykvete, neboj. I v bytě, i když v chladu vydrží déle. Asi se dost vytáhne za světlem. Po odkvětu jedině zasadit někde venku.