Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 13. října 2020 22:13

Ja jsem uplne zapomnela podekovat Potrefenáhusa  za pileu! Dneska jsem ji byla koupit novy kabatek a bude mi v prazskym minibyte delat spolecnost. Snad tu moji peci prezije :)

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 14. října 2020 05:46

razorblade No teda! 
ta moje se mnozí jak blázen, ale vršek na ty matersky rostlině už asi pujde do kopru 

tak šťastný soužití!

Online Ounz
20416 příspěvků moje polička 14. října 2020 13:01

razorblade Potrefenáhusa Teda vy je máte nádherný, tu moji dost poznamenalo měsíční zalejvání mou kamarádkou, která všechno prolejvá jako blázen  

tak snad se ještě zberchá..

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. října 2020 16:02

Ounz no heled, ja jsem mela pocit, ze ji musim taky hodne zalejvat, ale zezloutly ji asi 4 listy, tak jsem koukla na net a ona to nema rada... a ja z ni mela pocit, ze ma furt suchou hlinu, takze chce furt vodu...

moje kytky se po dovoleny taky vzpamatovavaly, chodila mi zalejvat kamaradka, ktera kytky doma nema, tak o nich moc nevi a zalejvala mi je taky dukladne, v zamiokulkasu mi dokonce vyrostla houba tak 14 dni po navratu z dovolene, v parnem lete, jsem kytky skoro nezalila. :D

Online Ounz
20416 příspěvků moje polička 14. října 2020 16:11

razorblade jejda! No já jich po návratu musela nakonec pár přesadit, jak byly napitý, no ta pilea mi tak nepřišla a asi sem to neodhadla. Tak snad to rozdýchá, list jí upadly skoro všechny (a taková byla v létě pěkná)

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 14. října 2020 19:04

hm a ja vcera obmenila nejake mrtvolky co nevydychaly moji peci a pri te prilezitosti se v navodu docetla, ze ty tlustoce se maji hojne zalevat a hnojit:-O ja se k tomu chovala jak ke kaktusu tak uz chapu proc mi nesly

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 14. října 2020 19:27

Prosím, nebyl by nějaký tip na pokojové rostliny na severní stranu, kterým vyhovuje, když se neletní, a nejsou jedovaté pro kočky? (tedy kromě zelence, ten máme)

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 14. října 2020 19:29

viktorka_od splavu To fakt? Ja tučnolist polievam ako sukulent, veľmi zriedkavo a mám ho krásny. Nehnojím vôbec.

Offline Sweet Potato
39919 příspěvků moje polička 14. října 2020 19:32

viktorka_od splavu Je to sukulent. Žádné vodní orgie bych jí fakt nepořádala.

Online eM
1727 příspěvků moje polička 14. října 2020 19:52

Estara Šáchor, ale ten zas kočky milují, takže ho chodí ožírat. Ale regeneruje se zdatně.

Online continuity
42315 příspěvků moje polička 14. října 2020 20:06

Estara lopatkové znasi stín/ málo svetla a taky různé kapradiny. Kapradiny se ale musí dost zalevat, a potřebuji vlhko. Ještě tady měla Hanulik ve tmě monkey monsteru, ale monsters ma dost agresivní ty šlahouny. 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 14. října 2020 20:19

eM Šáchor mě napadl, ale právě s tím ožíráním... my máme koček víc, takže to regenerování jaksi moc neplatí. I ty zelence pořizuju furt nové. Navíc tady v okolí je šáchor je silně nedostatkové zboží, ani teď nemám nikoho známého, kdo by mi dal na zakořenění.

Offline Sweet Potato
39919 příspěvků moje polička 14. října 2020 20:21

eM U nás šáchor zregenerovat nestihl. Debatovali jsme tenkrát s mužem, jestli se na březích Niku kdysi dávno rozléhalo kočičí mlaskání.

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 14. října 2020 20:22

continuity Kapradin mám několik, ale zrovna u nich mi přijde, že jim to venku přes léto hrozně prospívá. Ale pravda je, že naši měli jednu, kterou nikdy nestěhovali, a byla pěkná. Možná bych jich mohla pár obětovat.

Monstera se ke kočkám myslím moc nedoporučuje.

Online continuity
42315 příspěvků moje polička 14. října 2020 21:19

Estara Janulik03 má kočky i monkey monsteru. 

Letnění prospívá téměř každé kytce, ale ty kapradiny se nemusí. 

Online Ounz
20416 příspěvků moje polička 14. října 2020 21:25
Reakce na Sweet Potato:

eM U nás šáchor zregenerovat nestihl. Debatovali jsme tenkrát s mužem, jestli se na březích Niku kdysi dávno rozléhalo kočičí mlaskání.

to je něco pro mou představivost!

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 14. října 2020 21:25

Biely kvet to víš, já mám obzvlášť velký zahradnický talent

Online Ounz
20416 příspěvků moje polička 14. října 2020 21:27

viktorka_od splavu tlustice potřebujou zalívat, když je vedro a pálí na ně slunce, třeba když je máš v létě venku, a potřebujou i propustnej substrát, jinak v zimě zálivku omezit (já zalívam víc panč je mám nad topením) a třeba ta moje v pohodě přežila na severozápadním okně 4 týdny bez zalití. Při častém zalívání uhnijou

Offline SunEclipse
3446 příspěvků moje polička 14. října 2020 21:29

continuity hm, mým ibiškům se letnění moc nelíbilo, vypadají dost zuboženě - přiští rok už to zkoušet nebudu, doma budou

Bylo tam na ně moc vedro si myslím

Online eM
1727 příspěvků moje polička 14. října 2020 21:31

Sweet Potato Estara Co to máte doma za tygry? Já teda žiju v bezkočičí domácnosti, ten živatoschopnej šáchor je u sestry (jejich kočičí lady ho ničí jen trochu). Ve stínu mi jdou pěkně ještě kapradiny, žumen a lopatkovec. Neletním nic, není kde.

Bez koček takhle: