Ounz tak já mám dva levely zalívání - uschne/uhnije![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
eM ten sachor je krasny
viktorka_od splavu Aha, tomuhle já se snažim vyhnout, přijde mi to docela blbý, občas se stane, ale kdybych věděla, že nejsem schopná zvládnout péči o kytky a systematicky je kosim, tak bych je neměla.
Estara ja som hrozna ale akosi sa moc nezamyslam co je pre kocky jedovate. Tym ze mi nikdy nikto nic neozral (kocka, decko, pes) pestujem vsetko co sa mi paci, iba jedovate bobule nemam v dosahu malych deti aby si to nepomylili s jedlymi. Dokonca som mala aj dyfenbachiu a ta je teda uz dost znama svojim jedovatym listom. Myslim ze aj kocka pokial bude mat k dispozicii napriklad travu macaciu tak monsteru necha na pokoji.
Janulik03 Děkuju. Až doleze šáchor do postele, půjčím si na chvíli nějakou kočku...
Ounz to vůbec nepřipadá v úvahu, bez kytek
když někdo doma žádný nemá, cítím se tam hrozně divně. asi jako bez knih. já mám svý osvědčený u kterých už vím co a jak a samozřejmě zkouším i jiný, někdy to dopadne a jindy ne. navíc teď teda mají extra špatný podmínky, u nás svítí slunko jen přes léto, to je stejná písnička jak na zahradě. kytky který rády stín, mají taky rády vlhko, a navíc ty "stínomilný" v reálu stejně na slunku prospívají líp než ve stínu (protože stínem u nás myslím teda místa, kam slunko prostě nepřijde, vůbec. přes zimu je tu regulérně tma a svítit se musí celodenně
Janulik03 jj to mám stejně a když mi tu difenbachii dítě okousalo, nic se mu nestalo:D vaše polovenkovní kočky si určitě raději dají trávu venku, bych se nebála
eM Normální malé roztomilé kočičky.
Akorát ony přijdou a neokusují to nějak způsobně, prostě uhryznou obvykle celý stonek hned u samotného květináče - a není moc kytek, které by tohle dlouhodobě přežily.
Janulik03 My je máme jenom vevnitř, u koček, které chodí ven, to takový problém není.
Ale asi pořídím víc těch kapradin, ty je ani moc nelákají k ohryzávání, případně jestli někde natrefím na ten šáchor.
eM krásnej, asi ho potřebuju ![]()
Estara jejda to jsou teda potvory:-) já takhle musela přestat kupovat takové ty krásné kočičí domečky a papírová škrabadla, předchozí kocour si je užíval a tihle hajzlíci k tomu stoupnou a systematicky to cupujou na malý kousky - hryz-pliv-hryz-pliv.. tak dlouho, dokud to není komplet zlikvidovaný
Estara jejda to jsou teda potvory :) tihle hajzlíci k tomu stoupnou a systematicky to cupujou na malý kousky - hryz-pliv-hryz-pliv.. tak dlouho, dokud to není komplet zlikvidovaný
Jakobys mluvila o mém mladším synkovi ![]()
Estara ten sachor si zozen on aj krasne vyzera a ked navyse neskodi niet nad to. A tusim by sa hodil aj mne ![]()
Pinot Noir Až pojedete na Moravu pro víno, tak to vezmi přes Brno, nechám ti kousek zakořenit ![]()
viktorka_od splavu no tak bez světla je to blbý
Ounz ony přes léto pookřejou a přes zimu holt musí vydržet. občas je prostřídám na okně, v patře to v létě i pere a v zimě tam občas paprsek zabloudí. takže mám takový místa kde je dávám na zotavenou.. a nahoru k dětem se snažím umístit extra odolné jedince, kteří vydrží každé zacházení, tam světlo je, ale tím že se tam snažím chodit minimálně tak občas zálivka nula tři týdny a pak třikrát do týdne zalito (když trochu řvu:P no a teď jsem zjistila, že se jim podařilo umořit potos v hydroponii, to jsem doteď považovala za nemožné
SunEclipse zrovna teda ibišky letnění miluji, ani nevadí slunce, ale potřebuji si privykat postupně. Kytka nějak vyrobí ochranu před UV zářením, jenom v byte to nepotřebuje, tak zjara nemá a může se spálit slunickem.
Měla jsem plnokvety ibišek a nechala jsem ho segre, protože se mi nevešel. Ona ho pořád má, ale nejsme schopné ho zakořenit.
Janulik03 jj to mám stejně a když mi tu difenbachii dítě okousalo, nic se mu nestalo:D vaše polovenkovní kočky si určitě raději dají trávu venku, bych se nebála
To byla tedy asi docela klika. Mně stačilo při zmlatování, že mi ruce popatlalo to mlíko, pálilo to dost.
Měla jsem dief. a kocoura, který okusoval kde (ibišky hlavně) jim se vyhnul. Pak jsem ale hlídala kočku kámošce, ta se do dief. pustila, zvracela pak nehezky.
eM U nás šáchor zregenerovat nestihl. Debatovali jsme tenkrát s mužem, jestli se na březích Niku kdysi dávno rozléhalo kočičí mlaskání.
Kdyby jenom mlaskani......
ja musela dat šáchor pryč, protože po něm kočka blila fakt neřízeně, což ji ovšem neodrazovalo od neustálýho ožírání
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje