Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 19:36

Mha

tak pro zacatek poradim,opravdu malo zalevat!!hlavne nesmi stat ve vode.

Ja je zalevam jednou tydne/14 dni zpusobem,ze nandam do stareho pekace proleji vodou a necham stat hodinu,dve a pak vyndam a vratim do obalu.

Offline Isca
4886 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:30
Reakce na Zarinya:

Mha mala ukazka,kvete od jara a uz zase vyhnala novy slahoun+na starem i poupata.

Ježiš, nostalgie, podobná  mi teď zašla. Mrzí mě to strašně, dostala jsem ji jako dárek od dcer, přes devět let vydržela sucho,  větrání v mrazech, každý rok  kvetla

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:35

Isca ja si myslim,ze maji svoji zivotnost taky uz uplne puvodni nemam zadnou.

Offline Isca
4886 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:38

Zarinya Dík za útěchu, cítila jsem se značně otřesená ve svých mateřských kompetencích ale zajímavý je, že mi současně vykvetla jedna, kterou jsem měla skoro stejně dlouho, koupená  ve slevě, a celou tu dobu květy neměla.  

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. prosince 2020 13:44

Tak o víkendu už jdu pro orchidej. Je zajímavé, jak toto diskuzní místo pomáhá roztacet kola ekonomiky.

Online Pinot Noir
29611 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 14:16

Mha mě tohle vlákno loni a letos připravilo o několik (desítek?) tisíc . A zařídilo mi nový koníček! 

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. prosince 2020 14:23

Pinot Noir

Nestraš, mám si hledat další práci? Ale víno se do toho nepočítá, ne?

Já většinu rostlin, přiznávám, získám tak, že jdu kolem plotu a chválím zahradniky.

Online Pinot Noir
29611 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 14:26

Mha to je taktika!

Offline Mohučanka
7336 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 15:08

Mha mně tahle orchidej stojí na západním okně a pokud nekvete, tak jí vyráží nový šlahounek s budoucími květy. A moje péče se vyznačuje tím, že když si vzpomenu, tak jí zaleju

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 16:23

Mam miniorchideje a kvetou kazdy rok, uz maji zase nasazeno. Jen bych je potrebovala presadit, z mini se stavaji midi. A obavam se, ze to bude jejich konec.

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. prosince 2020 17:48

Pinot Noir

Tak jsem trochu zpytovala svědomí. A vůbec neprehanis, jak jsem si původně myslela. Prvně jsem spočítala jen těch "pár" semínek (hlavně u rajčat, dýni a paprik musím všechny druhy zkusit) a byla jsem na pár stovkách. A pak jsem začala počítat tu samozavlazovaci truhlíky, tu nádoby na chytání vody, tu retrotraktor, tu nářadí... A vychází mi taky taková šílená částka. Ale asi je to lepsi tajit

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. prosince 2020 17:50

Mohučanka Tvůj přístup považuji za velmi inspirativní, solidní a podepreny autoritami:)

Offline Mohučanka
7336 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 18:49

Mha a hele, asi nás slyšela a první květ je tu

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. prosince 2020 19:25
Offline Stinvlka
příspěvků moje polička 02. prosince 2020 21:23

Souhlasím, přemíra péče škodí. Co se Phalaenopsisu týká, je opravdu v podstatě velmi nenáročný. Také zalévám namáčením, hnojiva nepoužívám a přesazuji, když mi to vyjde a mám na to chuť. Souhlasím i s tím, že je pro začátek dobré koupit třeba odkvetlou rostlinu ve slevě, pokud má zdravé listy a nemá plesnivé kořeny. Měla jsem (nebo mám) doma skoro všechno, co je běžně k dostání a rozhodně Phalaenopsis dorotučuji, pro začátečníka dobrá volba. Akorát, u jednoho nezůstane, to je jak u parfémů...

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:01

Mama se kdysi "zblaznila" a pres svou neschopnost starat se o kvetiny poridila nekolik orchideji (nejen phalaenopsis, proste co meli v mistnim OBI). Kdyz zemrela, nechtela jsem vtrhnout domu a kytky odvezt, i kdyz mi bylo jasne, je se o ne tata s brachou nepostaraji. Tak jsem je aspon premistila na okna v kuchyni - a ony tam bez jakekoliv pece zily jeste vic jak dva roky, jenom z vlhkosti, ktera sla z vareni

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. prosince 2020 19:27

Už je doma. V džungli. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. prosince 2020 19:31

A ještě kontrolní procházka po zahradě, jestli tam třeba něco nekvete. Nic. Už je všechno nachystané na zimu. 

Offline Ginger
1214 příspěvků moje polička 05. prosince 2020 19:44

Mha u nás začíná kvest Kalina bodnantska 

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 05. prosince 2020 19:47

Ginger babička mi dnes donesla zimní jasmín.