tak pro zacatek poradim,opravdu malo zalevat!!hlavne nesmi stat ve vode.
Ja je zalevam jednou tydne/14 dni zpusobem,ze nandam do stareho pekace proleji vodou a necham stat hodinu,dve a pak vyndam a vratim do obalu.
tak pro zacatek poradim,opravdu malo zalevat!!hlavne nesmi stat ve vode.
Ja je zalevam jednou tydne/14 dni zpusobem,ze nandam do stareho pekace proleji vodou a necham stat hodinu,dve a pak vyndam a vratim do obalu.
Mha mala ukazka,kvete od jara a uz zase vyhnala novy slahoun+na starem i poupata.
Ježiš, nostalgie, podobná mi teď zašla. Mrzí mě to strašně, dostala jsem ji jako dárek od dcer, přes devět let vydržela sucho, větrání v mrazech, každý rok kvetla![]()
Isca ja si myslim,ze maji svoji zivotnost taky uz uplne puvodni nemam zadnou.![]()
Zarinya Dík za útěchu, cítila jsem se značně otřesená ve svých mateřských kompetencích
ale zajímavý je, že mi současně vykvetla jedna, kterou jsem měla skoro stejně dlouho, koupená ve slevě, a celou tu dobu květy neměla.
Tak o víkendu už jdu pro orchidej. Je zajímavé, jak toto diskuzní místo pomáhá roztacet kola ekonomiky.![]()
Mha mě tohle vlákno loni a letos připravilo o několik (desítek?) tisíc
. A zařídilo mi nový koníček!
Nestraš, mám si hledat další práci? Ale víno se do toho nepočítá, ne?
Já většinu rostlin, přiznávám, získám tak, že jdu kolem plotu a chválím zahradniky.
Mha to je taktika! ![]()
Mha mně tahle orchidej stojí na západním okně a pokud nekvete, tak jí vyráží nový šlahounek s budoucími květy. A moje péče se vyznačuje tím, že když si vzpomenu, tak jí zaleju ![]()
Mam miniorchideje a kvetou kazdy rok, uz maji zase nasazeno. Jen bych je potrebovala presadit, z mini se stavaji midi. A obavam se, ze to bude jejich konec.
Tak jsem trochu zpytovala svědomí. A vůbec neprehanis, jak jsem si původně myslela. Prvně jsem spočítala jen těch "pár" semínek (hlavně u rajčat, dýni a paprik musím všechny druhy zkusit) a byla jsem na pár stovkách. A pak jsem začala počítat tu samozavlazovaci truhlíky, tu nádoby na chytání vody, tu retrotraktor, tu nářadí... A vychází mi taky taková šílená částka. Ale asi je to lepsi tajit![]()
Mohučanka Tvůj přístup považuji za velmi inspirativní, solidní a podepreny autoritami:)
Mha a hele, asi nás slyšela a první květ je tu ![]()

Souhlasím, přemíra péče škodí. Co se Phalaenopsisu týká, je opravdu v podstatě velmi nenáročný. Také zalévám namáčením, hnojiva nepoužívám a přesazuji, když mi to vyjde a mám na to chuť. Souhlasím i s tím, že je pro začátek dobré koupit třeba odkvetlou rostlinu ve slevě, pokud má zdravé listy a nemá plesnivé kořeny. Měla jsem (nebo mám) doma skoro všechno, co je běžně k dostání a rozhodně Phalaenopsis dorotučuji, pro začátečníka dobrá volba. Akorát, u jednoho nezůstane, to je jak u parfémů...![]()
Mama se kdysi "zblaznila" a pres svou neschopnost starat se o kvetiny poridila nekolik orchideji (nejen phalaenopsis, proste co meli v mistnim OBI). Kdyz zemrela, nechtela jsem vtrhnout domu a kytky odvezt, i kdyz mi bylo jasne, je se o ne tata s brachou nepostaraji. Tak jsem je aspon premistila na okna v kuchyni - a ony tam bez jakekoliv pece zily jeste vic jak dva roky, jenom z vlhkosti, ktera sla z vareni ![]()
Už je doma. V džungli. 
A ještě kontrolní procházka po zahradě, jestli tam třeba něco nekvete. Nic. Už je všechno nachystané na zimu. 
Mha u nás začíná kvest Kalina bodnantska
Ginger babička mi dnes donesla zimní jasmín.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.