Stinvlka ooo, červenej
Kytičky aneb zelené prsty...
Toto je bezvadné fórum, všimla jsem si, kolik mi toho doma kvete a nevážím si toho ![]()

Stinvlka ooo, červenej
Mně se moc líbí to Tvoje s něžným růžovým okrajem!
Mám ještě bílé, ale tomu jsem loni dala dost zabrat, tak teď nekvete.
Vánoční hvězdu letos mít doma nemůžu. Už opravdu nemám vysokou polici, kam bych ji postavila. V práci jsem teda dostala jinou jeduli a to Amarylis. Ten jsem dala skoro ke stropu. Zatím pomalu nakvétá.
Stinvlka Co je to moc hezké růžové na této stránce?
Je to orchidej, nějaký kultivar Dendrobium. Měla by mít desítky květů, má jenom jeden, zato krásný! ![]()
Moc krásná barva. Orchideje jsou pro mě už taková vysoká skola:) Já se stále pachtim s těmi rostlinami, co údajně nejdou zahubit (venku dýně a doma tlustice) A orchideje myslím potřebuji hodně teplo na parapetu? Mám doma do 19°.
Mha potrebuji spíš vlhko.
Mha orchideje phalaenopsis jsou naprosto samostatne,nenarocne kytky.![]()
ani to vlhko nepotrebuji jak pise continuity mam hodne suchy byt.Zalevam jednou tydne nebo i za 14 dni,v lete vydrzi i mesicni dovolenou co jsem pryc.
Zarinya je to rozdíl, ja mám sucho a výborně kvetly v roce, když nad nima sídlil ultrazvukový zvlhčovač. Teď to od jara prakticky denne rosim a nefunguje to tak dobře. Máma má v byte opravdu vlhko, orchidejí asi deset a kvetou ji non stop.
continuity mne taky kvetou skoro nonstop,ted jedna nepretrzite od kvetna a uz vyhnala dalsi slahoun.Nerikam,ze to neni dobry,ale rozhodne ne nutny.
A nikdy sem je nerosila.
Teda vy tu mate vsetky take krasne bytove kvety. Anavyse vam kvitnu. Krasa ![]()
radost pozerat
Zarinya bez roseni mi nevykvetou vůbec, už jsem je kdysi měla a fakt ani tuk.
Čím to bude? Ale jako my máme třeba 28% vlhkosti, když nic nedělám i méně, tomu říkám suchý být.
Takže říkáte, že to není tak, že budu muset chodit po špičkách, oprašovat rostlinu steteckem z jezevci srsti, zpívat jí ukolebavky a zalévat pouze vodou Evian? Protože takhle mi to pěstitele orchidejí popisovali :))
Mha jezis ne!
moje orchideje si ziji svym zivotem.
Opravdu nenarocna kytka.
Mé květeny 
Mha mala ukazka,kvete od jara a uz zase vyhnala novy slahoun+na starem i poupata.
@Zarinya Paaani, to je perfektní. Je i nějaká odrůda pro opravdové začátečníky? Nebo stačí jít do Teska a vzít co vidím?
Mha phalaenopsis pro zacatek bude nejlepsi,ale kup se zdravymi listy.![]()
Zarinya Tak to zkusím, ale pak počkej, budu Ti posílat fotky toho svého robatka, když bude mít kaslicek a budu chtít diagnózu na dálku. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje